90.000.000 ευρώ από τις ΗΠΑ για το Champions League

Ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Champions League στις ΗΠΑ για το 2018-2021 ολοκληρώθηκε με ανατροπή σκηνικού που διπλασιάζει τα έσοδα για την UEFA.

Μία μεγάλη ανατροπή τηλεοπτικού σκηνικού προκάλεσε ο διαγωνισμός για την ανάληψη των δικαιωμάτων προβολής του Champions League στον επόμενο κύκλο, από το 2018 μέχρι το 2021, αφού το FOX Sports έχασε τα δικαιώματα μετά απο΄το 2009 και αυτά κατέληξαν στην πλατφόρμα "Turner Sports", που θα προβάλλει για πρώτη φορά ποδόσφαιρο μετά από 27 χρόνια!

Η "Turner Sports", η εταιρία που ελέγχει μεταξύ άλλων το CNN και τις ιστοσελίδες του NBA, συμφερόντων του μεγιστάνα Τεντ Τέρνερ, υπέβαλε πρόταση 57.000.000 ευρώ για κάθε ένα από τα τρία χρόνια και για πρώτη φορά από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 θα μεταδόσει ποδοσφαιρικό περιεχόμενο.

Το "FOX Sports", το οποίο θα μεταδόσει τους αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του κόσμου και για το 2017-2018, και το "NBC", που έχουν προβεί σε τεράστιες επενδύσεις στον αθλητισμό, δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον διαγωνισμό.

Ηττημένο ήταν και το "ESPN", που δεν υπέβαλε επίσημη πρόταση, αλλά χρησιμοποίησε την "BAMTech", θυγατρική τεχνολογική εταιρία των ιδιοκτητών του MLB (μπέιζμπολ) με ποσοστά και από την "Disney" στην οποία ανήκει το "ESPN", ωστόσο η προσφορά της δεν ξεπέρασε τα 30.000.000 ευρώ τον χρόνο, με συνέπεια να μην αναλάβει τα δικαιώματα.

Η "Turner Sports" κέρδισε και τον δεύτερο διαγωνισμό, για τα ισπανόφωνα τηλεοπτικά δικαιώματα, έναντι του ποσού των 33.000.000 ευρώ, με συνέπεια το συνολικό ποσό που θα κερδίσει η διοργάνωση από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΗΠΑ να διπλασιάζεται σε σχέση με τον κύκλο 2015-2018.

Πλέον, αναμένεται να διευκρινιστεί ποιο ή ποια από τα καλωδιακά αθλητικά κανάλια του "Turner Sports" (TBS, TNT, truTV), με 87.000.000 συνδρομητές, θα αναλάβει τη μετάδοση των αγώνων ή εάν θα υπάρξει κάποιος προγραμματισμός για μερικές μεταδόσεις απο΄καλωδιακή τηλεόραση και μερικές από ελεύθερη.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

6 δυσοίωνες προβλέψεις για τη μεγάλη μάχη του Winterfell

Ποια θα είναι η έκβασή της και ποια είναι τα πιθανότερα θύματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ