ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

29ος ο Κακά στο "Time"

29ος ο Κακά στο "Time"
Κακα

Το 2007 υπήρξε μία φοβερή χρονιά για τον Κακά. Πέρα από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, τα ατομικά βραβεία, ο Βραζιλιάνος σταρ της Μίλαν έμαθε ότι θα γίνει πατέρας

Κάθε χρόνο το αμερικάνικο περιοδικό δημοσιεύει μία λίστα με 100 ανθρώπους που ξεχωρίζουν για την προσφορά τους, επειδή είναι ξεχωριστοί και διαφορετικοί. Το 2007 υπήρξε μία φοβερή χρονιά για τον Κακά. Πέρα από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, τα ατομικά βραβεία, ο Βραζιλιάνος σταρ της Μίλαν έμαθε ότι θα γίνει πατέρας.

Οι συντάκτες του περιοδικού Time τον έφεραν στην 29η θέση της ετήσιας λίστας και το κείμενο των 300 λέξεων που συνοδεύει τη φωτογραφία του διάσημου ποδοσφαιριστή έχει την υπογραφή του Αμερικάνου τερματοφύλακα Κέισι Κέλερ.

«Από την πρώτη στιγμή που τον αντιμετώπισα, ήταν ολοφάνερο ότι ο Κακά ήταν κάτι ξεχωριστό. Η πρώτη μας αναμέτρηση ήταν στο Gold Cup το 2003 και οι ΗΠΑ προηγούνταν της Βραζιλίας με 1-0. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές επέστρεψαν στο παιχνίδι και ο Κακά ήταν ο λόγος… Ηταν ολοφάνερο ότι είχε όλα τα εφόδια για να γίνει ένας από τους καλύτερους. Και δεν με απογοήτευσε», αναφέρει το κείμενο του Κέλερ και καταλήγει:

«Αναρωτιέμαι αν τα ποδοσφαιρικά γήπεδα είναι ο κατάλληλος χώρος για να μιλάς για τη θρησκεία, αλλά σε μία εποχή που οι περισσότεροι επαγγελματίες αθλητές ενδιαφέρονται περισσότερο για τα αυτοκίνητα, τις γυναίκες και την πρόκληση, είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις έναν ποδοσφαιριστή που θέλει να έχει θετικό αντίκτυπο στον κόσμο».

Ο Κακά δεν είναι ο μοναδικός αθλητής που κοσμεί τη λίστα του περιοδικού. Ο Νοτιοαφρικάνος Παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους μπορεί να μην έχει (πολλές) ελπίδες συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά η προσπάθεια του και οι… φωνές διαμαρτυρίας του εισακούστηκαν. Βρίσκεται ψηλότερα από κάθε άλλον αθλητή στο Νο23.

Δύο αθλητές που έχουν αποχωρήσει από την ενεργό δράση, ο Αντρε Αγκασι (Νο 25) και ο Λανς Αρμστρονγκ (Νο 26) συνεχίζουν να προσφέρουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Τάιγκερ Γουντς δεν βρίσκεται στη λίστα. Όμως υπάρχει εκπρόσωπος του γκολφ. Η Μεξικάνα Λορένα Οτσόα κατέκτησε την κορυφή του σπορ το 2007 και την 34η θέση της λίστας.












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ