LOL

To esports τμήμα της Ανόρθωσης Αμμοχώστου γράφει τη δική του ιστορία για 1911 λόγους

Στο γήπεδο της Ανόρθωσης.
Στο γήπεδο της Ανόρθωσης.

H Aνορθωση είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες στη Κύπρο και σίγουρα η πιο ιστορική όταν μιλάμε για esports. Αμέτρητες επιτυχίες στην Ελλάδα, στη Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, η Anorthosis Famagusta esports είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους αθλητικούς συλλόγους εκεί έξω. Το SPORT24 παρουσιάζει μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης με τον άνθρωπο που ευθύνεται για τα πάντα.

To SPORT24 μίλησε με τον Αμίρ Τζιέμα τον πρόεδρο του esports τμήματος της Ανόρθωσης και τον υπεύθυνο των επιτυχιών του συλλόγου. Ένας άνθρωπος που έχει ρισκάρει πολλά για την αγάπη του, για το πάθος του αλλά και για να περάσει το μήνυμα ότι η Ανόρθωση είναι μια οικογένεια που σέβεται....αλλά δεν ξεχνά.

O Πρόεδρος στο τμήμα esports  της Ανόρθωσης
O Πρόεδρος στο τμήμα esports της Ανόρθωσης

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τα esports και συγκεκριμένα με το League of Legends ως κυρίαρχο σου άθλημα μέσα στο σύλλογο;

''Η ενασχόληση μου με τα esports και το competitive play ξεκίνησε πριν 18 χρόνια με το World of Warcraft και έφτασε (παικτικά) στην κορύφωση του κατά την περίοδο των σπουδών μου, όταν φτάσαμε σε αρκετά υψηλά επίπεδα με το guild που ήμουν κατά το Wrath of the Lich King. Καθώς σπούδαζα στην Κομοτηνή, εργαζόμουν και σε ένα ίντερνετ καφέ οπότε είχα βρει και αρκετά άτομα με τα οποία είχαμε καθημερινή τριβή με τον χώρο του competitive play, αλλά και των esports. Θυμάμαι κιόλας είχαμε μαζευτεί σπίτι μου για να δούμε το Intel Extreme Masters 3vs3 WoW Arena.

Το League of Legends θεωρώ ότι είναι το παιχνίδι που ακολούθησε την συνταγή της επιτυχίας της Blizzard στα LAN και στα τουρνουά που διοργάνωνε και τα πήγε αρκετά βήματα παρακάτω. Θεωρώ ότι την δεδομένη στιγμή το League of Legends είναι ο βασιλιάς των esports, και κατά την άποψή μου δεν έχει και αντίπαλο. Με τα events και τους τελικούς, και με χιλιάδες φίλους να παρακολουθούν ζωντανά τους αγώνες αλλά και ακόμη περισσότεροι να το παρακολουθούν από διάφορες πλατφόρμες streaming.

Έτσι ήταν φυσικό επακόλουθο η πρώτη μας ομάδα, αλλά και ''franchise team'' αν θες, να είναι στο League of Legends, που είναι και πάρα πολύ αγαπητό στην Ελλάδα.''

Πώς έγινε η πρώτη επαφή με την Ανόρθωση για την δημιουργία esports τμήματος;

''Το 2019, μοιράστηκα την ιδέα που γυρνούσε στο μυαλό μου με τον Μάριο Φραγκούς. Του εξήγησα ότι θέλω να κάνω τμήμα esports στην Ανόρθωση, το πως θα λειτουργούσε και πως θα μεγάλωνε αυτό το τμήμα, αλλά και το κέρδος που θα είχε το σωματείο από αυτό το τμήμα. Ο Μάριος, όντας ''δικηγόρος του διαβόλου'', σχεδίασε μία καλύτερη στρατηγική με τις ιδέες του και τα σχόλια του, και έτσι, αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε το πλάνο μας στο σωματείο.

Εννοείται ότι ο λόγος που πήγαμε στην Ανόρθωση δεν ήταν κανένας άλλος, από το γεγονός ότι ήμασταν και οι δύο Ανορθωσιάτες από κούνιας, και θέλαμε να προσφέρουμε και εμείς με τον τρόπο μας πίσω στο σωματείο. Κάναμε ξεκάθαρο ότι πρώτος στόχος της προσπάθειας αυτής, είναι η διαπαιδαγώγηση της νεολαίας αλλά και η προβολή της Αμμοχώστου και του προβλήματος που ταλανίζει το νησί μας από το 1974.

Το πάθος, το πλάνο αλλά οι στόχοι που θέσαμε, δεν άφησαν πολλά περιθώρια παρά την έγκριση του τμήματος, ως επίσημο τμήμα του Συλλόγου της Ανόρθωσης.''

Στο γήπεδο της Ανόρθωσης.
Στο γήπεδο της Ανόρθωσης.

Είναι δύσκολο να κουβαλάς την ιστορία μιας ομάδας με πολλούς τίτλους και επιτυχίες; Υπάρχει πίεση για επιτυχίες και στο esports τμήμα;

''Η Ανόρθωση είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί, σε όλα τα τμήματα, σε όλα τα γήπεδα, ανοιχτά, κλειστά αλλά και στις οθόνες. Ναι, είναι δύσκολο, αλλά όταν βλέπεις παιδιά να ζητούν τη φανέλα με το φοίνικα στο στήθος, όταν βλέπεις παιδιά να χαίρονται με τις επιτυχίες σου, τότε η δυσκολία γίνεται χαρά.

Πίεση υπάρχει, πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Πρέπει να κρατήσουμε την Ανόρθωση βασίλισσα στο θρόνο της, είναι υποχρέωση μας να κρατήσουμε την Αμμόχωστο ζωντανή, μέσα από επιτυχίες σε όλους τους τομείς, αθλητικούς και πολιτιστικούς.''

Ποια ήταν τα βήματα τα οποία ακολούθησες ώστε να φθάσεις μέχρι και σήμερα σε έναν πετυχημένο esports οργανισμό;

''Το πιο δύσκολο βήμα ήταν το πρώτο. Η απόφαση για δημιουργία του τμήματος. Το επιχείρημα αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο, γιατί θέλαμε από νωρίς να μπούμε στα βαθιά. Θέλαμε να πρωταγωνιστήσουμε. Προσπαθήσαμε 2 φορές να μπούμε στο GLL, φτάσαμε μέχρι τα closed qualifiers αλλά χάσαμε, μία φορά απέναντι στον Πυρσό και μία φορά απέναντι στην Team Refuse. Τότε ήταν που καταλάβαμε ότι πρέπει να αναλύσουμε ξανά όλα τα δεδομένα, για να βρούμε τι πήγαινε λάθος, και να βρούμε τρόπους που μπορεί να λυθεί αυτό το πρόβλημα.

Φέραμε λοιπόν άτομα κλειδιά στην ομάδα, αρχίσαμε να δουλεύουμε πιο επαγγελματικά αλλά πάνω απ΄όλα, πάντα κρατήσαμε το οικογενειακό περιβάλλον.

Το ''Ανόλα Φαμίλια'', δεν είναι κάτι που απλά γράφουμε, είναι κάτι που νιώθουμε, που ζούμε. Μπορούμε πλέον να θεωρούμαστε ένας πολύ πετυχημένος οργανισμός για το λόγο ότι όλα μας τα μέλη, παίκτες, content creators και προσωπικό, αγαπάνε την ιδέα της Ανόρθωσης, είναι ισότιμα μέλη της Φαμίλιας.

Τα βήματα λοιπόν ήταν τα εξής, πάθος, αγάπη, οργάνωση, ανάλυση, ενίσχυση, επιτυχία.''

Το προηγούμενο split για το esports τμήμα της Ανόρθωσης δεν ήτανε και το πιο πετυχημένο αλλά ήτανε αρκετά ελπιδοφόρο. Θεωρείς ότι υπάρχουν ταλέντα να βγουν στην επιφάνεια της σκηνής η όπως είπαμε και πιο πάνω η δίψα και η πίεση για τίτλους δεν επιτρέπει την πλήρη ανάπτυξη τους;

''Για να είμαι ειλικρινής, πλέον, οποιοδήποτε split δεν μας φέρνει τον τίτλο, μπορεί να θεωρηθεί και ως αποτυχία. Βέβαια το προηγούμενο ήταν όντως ένα πειραματικό split, από το οποίο μάθαμε πολλά. Στόχος της Ανόρθωσης είναι η κορυφή αλλά και η ανάδειξη ταλέντων. Ήμασταν η πρώτη ομάδα που έφτιαξε ρόστερ ακαδημιών μόλις δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, αλλά και από το ρόστερ των ακαδημιών μας έχουμε αναδείξει αρκετούς παίκτες, όπως για παράδειγμα η πρώτη εμφάνιση του iLevi ήταν τον Δεκέμβρη του 2020, μέσα από τις ακαδημίες μας.

Δίναμε αρκετή έμφαση και στις ακαδημίες, καθώς θεωρούμε ότι εάν βρεις νωρίς άτομα που ξεχωρίζουν, μπορείς να έχεις έναν κορμό που μπορείς να χτίσεις πάνω του για αρκετό καιρό. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που είμαστε η πρώτη και η μόνη ομάδα που κατάφερε να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα GLL αλλά και GLWL μέσα στο ίδιο split.

Έχουμε την τύχη αλλά και την ικανότητα να βρίσκουμε νεαρά ταλέντα, που μπορούν να αναπτυχθούν αλλά και να ξεχωρίσουν στο πλάι των πιο έμπειρων παικτών μας. Σίγουρα, δεν μπορούμε να ρισκάρουμε την κορυφή για να πειραματιζόμαστε, αλλά έχουμε την ικανότητα να κάνουμε και τα 2 παράλληλα. Μάθαμε λοιπόν από το περασμένο split και στόχος μας είναι η επιστροφή στους τίτλους. Θα προσπαθήσουμε με κάποιο τρόπο να επιστρέψουμε όμως και στο θέμα των ακαδημιών, καθώς είναι κάτι που μας λείπει την δεδομένη στιγμή.''

O Αμίρ δουλεύει για να ανεβάσει όσο πιο ψηλά γίνεται την Ανόρθωση
O Αμίρ δουλεύει για να ανεβάσει όσο πιο ψηλά γίνεται την Ανόρθωση

Ποια άλλα esports πιστεύεις ότι θα φτάσουν κάποτε την esports κορυφή της Ελλάδας το League of Legends;

''Θεωρώ ότι δύσκολα κάποιο άλλο esports θα φτάσει ποτέ την απήχηση του League of Legends στην Ελλάδα, λόγω και της απήχησής του στο Ελληνικό κοινό. Πιστεύουμε πολύ στο Valorant σαν ομάδα, που είναι στην ευρύτερη οικογένεια της RIOT, και με τα δείγματα που έχουμε δει τον τελευταίο χρόνο, του δίνουν αρκετή σημασία.''

Ποιο πρωτάθλημα ήτανε το αγαπημένο σου από τα τρία συνεχόμενα που κατάφερε να σηκώσει η Ανόρθωση στο Greek Legends League;

''Το κάθε πρωτάθλημα ήταν μοναδικό, ξεχωριστό αλλά και διαφορετικό.

Το πρώτο ήρθε λίγο μετά το χαμό του αγαπημένου μας Μάριου, και ήταν 100% αφιερωμένο σ 'αυτόν. Κανένας δεν μπορεί να νιώσει το τι νιώσαμε σας οργανισμός. Η επιτυχία ήταν μεγάλη. Τα καταφέραμε να τον κάνουμε περήφανο αλλά και να φέρουμε την Ανόρθωση στην κορυφή.

Το δεύτερο πρωτάθλημα ήταν αυτό που μετέφερε το DNA του συλλόγου στο δικό μας τμήμα, η Ανόρθωση ήρθε για να μείνει, η Ανόρθωση ήρθε για να είναι πρωταθλήτρια.

Το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα ήταν ίσως η μεγαλύτερο πρόκληση. Η Ανόρθωση ήταν έτοιμη για άλλη μια φορά, σε ένα νεοσύστατο τμήμα αυτή τη φορά, να γράψει ιστορία. Η μόνη ομάδα που θα κατάφερνε το Β2Β2Β, και τα πέτυχαμε.''

Η ομάδα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο
Η ομάδα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο

Λίγα λόγια για την πορεία σας στο Valorant east surge και λίγα λόγια για τους μελλοντικούς στόχους της ομάδας πάνω στο συγκεκριμένο παιχνίδι...

''Μετά την κατάκτηση του Valorant Legends Winter 2021, πήραμε το εισιτήριο για την νέα διοργάνωση το Valorant East Surge, το οποίο περιλαμβάνει ομάδες από Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβενία και Σερβία.

Aπό την αρχή υπήρξε μία υποτίμηση ως προς το πρόσωπό μας σαν ομάδα, και πολύς (ξένος) κόσμος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφραζε την δυσαρέσκειά του γιατί μία νέα ομάδα από την Ελλάδα να έχει πάρει την πρόσκληση, και όχι κάποια άλλη που ήταν ήδη μέσα στον χώρο καιρό. Βέβαια, αυτό φάνηκε και στα power rankings αλλά και στον σχολιασμό του πρωταθλήματος, όπου μας είχαν στην τελευταία θέση, και πρώτους να χάσουμε την θέση μας στο VRL.

Βέβαια, τους διαψεύσαμε καθώς καταφέραμε να περάσουμε στα playoffs, και στο πρώτο μας παιχνίδι στα playoffs αποκλείσαμε το φαβορί του πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην 3η θέση. Δυστυχώς, κάτι αντίστοιχο έγινε αυτό το split, όπου τερματίσαμε εμείς πρώτοι στην κανονική διάρκεια, και όντας φαβορί πλέον για την κατάκτηση του VRL, μία κακή ημέρα με τρία διαφορετικά ΒΟ3 μας έφεραν στην τέταρτη θέση.

Τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι συνάδει με τα σχέδια ολόκληρου του οργανισμού. Επιβάλλεται να πρωταγωνιστεί και να παρουσιάζει σε όλο και περισσότερους το όνομα της Ανόρθωσης και της Αμμοχώστου. Ξεκινήσαμε το πλάνο μας με την δημιουργία γυναικείου τμήματος Valorant που στην πρώτη του επίσημη παρουσία κατάφερε να κερδίσει το τρόπαιο στο Goddesses Clash LAN Tournament στο Games and Food Festival.

Στην συνέχεια, θέλουμε να διατηρήσουμε τον βασικό κορμό της ομάδας μας Theow / Exampl / Kha για όσο καιρό μπορούμε μαζί, καθώς όλη μας η ομάδα είναι χτισμένη γύρω από αυτούς τους τρεις ταλαντούχους παίκτες. Τέλος θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα ακαδημιών, η οποία θα αγωνίζεται σε διάφορα tours, αλλά και θα ενισχύσει περαιτέρω την προβολή του Valorant στην Ελλάδα.''

Το female valorant team της Ανόρθωσης
Το female valorant team της Ανόρθωσης

Υπάρχει περίπτωση να δούμε την Ανόρθωση να πειραματίζεται και στο εξωτερικό;

''Η αλήθεια είναι ότι το έχουμε σκεφτεί ως έναν τρόπο για να συντηρήσουμε τμήματα ακαδημιών, καθώς υπάρχουν πολλά πρωταθλήματα με πολλές κατηγορίες. Το δύσκολο σημείο σε αυτό το εγχείρημα είναι η γλώσσα, αλλά όπως επίσης να μπορείς να περνάς τα κριτήρια για το roster με βάση τους κανονισμούς του κάθε πρωταθλήματος.''

Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο καλύτερος παίχτης που έχει αγωνιστεί στο Greek Legends;

''Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πολύ καλούς παίκτες να αγωνίζονται στο Greek Legends. Δεν μπορώ όμως να κρύψω την αδυναμία μου στον Dom1nant. Η αντίληψη του, ο τρόπος που παίζει, αλλά και η γνώση του γύρω από το παιχνίδι νομίζω τον κάνουν με διαφορά τον καλύτερο παίκτη που έχει περάσει ποτέ από το Greek Legends. Παράλληλα, αν δεν κάνω και μεγάλο λάθος, έχει και τα περισσότερα πρωταθλήματα / πρώτες θέσεις από όλους τους άλλους Έλληνες παίκτες.''

Υπάρχει κάποιος παίκτης από Ελλάδα η εξωτερικό που ήταν ο διακαής σου πόθος αλλά δεν μπόρεσες ποτέ να τον πείσεις να συμμετέχει στην ομάδα της Ανόρθωσης;

''Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον που θέλαμε και δεν καταφέραμε να τον πάρουμε! Στην αρχή όταν ξεκινήσαμε ήταν αρκετά δύσκολο να μας εμπιστευτούν αρκετοί παίκτες, καθώς πολλά ακούγονταν και ακόμη περισσότερα έγιναν στον χώρο του League of Legends, που έκαναν τους παίκτες να είναι επιφυλακτικούς απέναντι σε νέες ομάδες. Σιγά σιγά όμως και μεθοδικά, καταφέραμε να πείσουμε τους περισσότερους, και με τις επιτυχίες που ήρθαν σε δεύτερο χρόνο, είναι πλέον εύκολο να πείσουμε κάποιον να έρθει σε εμάς.''

Γιατί πιστεύεις ότι μεγάλες ομάδες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ φοβούνται να έρθουν στο κόσμο των esports;

''Έλλειψη ατόμων που αγαπούν πραγματικά τις ομάδες αυτές, αλλά που έχουν και τη γνώση, την όρεξη και το πάθος να καταφέρουν αυτά που εμείς καταφέραμε. Είναι θέμα χρόνου βέβαια να δούμε όλες τις ομάδες να μάχονται στον κόσμο των esports.

Η μη αντίληψη των προοπτικών αλλά και της έκθεσης των ομάδων αυτών είναι απάτητα μονοπάτια. Χρειάζονται άτομα εμπιστοσύνης, με πλάνο και στόχους, να πείσουν τις ομάδες αυτές ότι τα esports είναι εδώ, και ήρθαν για να μείνουν.''

Ποιο είναι το όνειρο του Αμίρ για τον οργανισμό του;

''Το όνειρο μου είναι να εξελιχθεί και να μεγαλώσει το τμήμα μας ακόμη περισσότερο, ώστε να καταφέρουμε να αγωνιστούμε και να δουλέψουμε σε δικές μας εγκαταστάσεις. Στόχος μας είναι η παρουσίαση μέσω του τμήματος, της Αμμοχώστου και το πρόβλημα της Κύπρου, σε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο όλο.

Στόχος μας είναι η διαπαιδαγώγηση των νεαρών μελών της Ανόρθωσης, είναι η επαγγελματική κατάρτιση των νεαρών υποστηρικτών μας και γιατί όχι την δημιουργία και προώθηση επαγγελματιών παικτών.

Η Ανόρθωσης ξεκίνησε ως Αναγνωστήριον στις 30 Ιανουαρίου το 1911 και όπως είναι γραμμένο στο καταστατικό του Σωματείου : "Συνεστήθει εν Βαρωσίοις και υφίσταται από 30 Ιανουαρίου 1911, αναγνωστήριον υπό την επωνυμίαν Ανόρθωσις, επί της ηθικής αναπλάσεως, της ελληνικής μορφώσεως και της ψυχαγωγίας των μελών αυτού". Η συνέχιση λοιπόν αυτού, είναι το όνειρο και όραμα μας.''

Η esports οικογένεια της Ανόρθωσης
Η esports οικογένεια της Ανόρθωσης

Το να έχεις μια ολόκληρη οικογένεια από πίσω, πόσο συμβάλει στην προσοχή και το άγχος για επιτυχία του project Anorthosis Famagusta esports σε οικονομικό αλλά και εργασιακό επίπεδο, με βάση το μέλλον;

''Τώρα μπαίνεις σε δύσκολα νερά!

Το τμήμα αυτό το νιώθω σαν παιδί μου, έχω 3 παιδιά άρα έχω 100% επίγνωση του τι λέω!!!

Είναι πραγματικά μια μεγάλη οικογένεια που όσοι ασχολούμαστε με το τμήμα, νιώθουμε την υποχρέωση να τους έχουμε όλους χαρούμενους και ευτυχισμένους. Η προσοχή είναι τεράστια αλλά και το άγχος δεν πάει πίσω. Όπως πρέπει να δουλέψεις για να παρέχεις τα πάντα στην οικογένεια σου, έτσι πρέπει να δουλέψεις και για το τμήμα. Η επιτυχία και τα τρόπαια είναι απλά ένα δώρο που έρχεται για να επιβραβεύσει τους κόπους μας. Που δεν λέω, αξίζει, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται καθημερινά, επί 24ώρου βάσεως θα έλεγα!

Ειδικότερα στην Κύπρο, ο κόσμος του esports είναι σχεδόν άγνωστος ακόμα, για το λόγο αυτό η οικονομική υποστήριξη είναι ελάχιστη αλλά αναμένουμε ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα. Βρίσκουμε τους τρόπους και τα καταφέρνουμε. Η προσπάθεια μας τώρα με τους Supporters θα μας δώσει μια ανάσα, τόσο ψυχολογική όσο και οικονομική. Η προσπάθεια μας αυτή βασίζεται σε 3 πυλώνες και 1911 μέλη:
1) Rare Supporters (1800 μέλη)
2) Epic Supporters (100 μέλη)
3) Legendary Supporters (11 μέλη).''

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο εδώ

''Σε εργασιακό επίπεδο αλλά και επαγγελματικό, πλάνο μας είναι να μεγαλώσουμε τον οργανισμό μας και να μπορέσουμε να εργοδοτούμε σε full-time basis πολλά από τα μέλη της οικογένειας, με στόχο την ενδυνάμωση του οργανισμού αλλά και τη μεγέθυνση του όπως αρμόζει στην ιστορία του σωματείου.''

Είναι διαφορετικός ο Αμίρ σαν άνθρωπος και διαφορετικός σαν Πρόεδρος της Ανόρθωσης Αμμοχώστου esports;

''Θα ήθελα να απαντήσω με ένα ναι ή ένα όχι, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ!

Ο Αμίρ είναι ο ίδιος αλλά έχει πρόσωπα. Είναι κατανοητικός και ευαίσθητος, αλλά είναι και απαιτητικός και σκληρός όταν χρειαστεί. Είναι πραγματικό μέλος της οικογένειας που μπορεί να θυσιαστεί για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αλλά δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του όταν κάποιος προσπαθήσει να βλάψει την οικογένεια ή και μέλη της οικογένειας. Θέλει να έχει τον έλεγχο και να ξέρει την κάθε λεπτομέρεια αλλά εμπιστεύεται επίσης τους ανθρώπους που έχει δίπλα του. Σαν άνθρωπος έχω όνειρα και σαν πρόεδρος έχω όραμα.

Όποιο καπέλο και να φοράω, του ανθρώπου ή του προέδρου, είμαι τελειομανής. Δεν κάνω κάτι απλά για να το κάνω. Ό,τι κάνω το κάνω για να πετύχω. Πάνω απ' όλα όμως, είμαι πάντα ο Αμίρ, ένας πιστός οικογενειάρχης και πιστός στρατιώτης της μεγάλης ιδέας της Ανόρθωσης.''

Μείνετε συντονισμένοι στο SPORT24 για την καθημερινή ενημέρωσή σας πάνω στα esports και στο gaming

TAGS LOL LEAGUE OF LEGENDS GAMES ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ