ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο η οδηγός που πάτησε τον Βούλγαρο οπαδό με το αυτοκίνητό της

Ένοχη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο η οδηγός που πάτησε τον Βούλγαρο οπαδό με το αυτοκίνητό της

Ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο η οδηγός που πέρασε πάνω από τον Βούλγαρο οπαδό μετά από επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ. Για πλημμελήματα οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, όπως γράφει το NEWS 24/7.

Ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η εικοσιεπτάχρονη που οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο, το οποίο πέρασε πάνω από τον Βούλγαρο οπαδό, Τόσκο Μποζατζίσκι, με αποτέλεσμα τον θάνατό του, έπειτα από επίθεση που είχε προηγηθεί από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Αντίθετα, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, ο σαρανταεννιάχρονος σύντροφος της κρίθηκε αθώος για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε για τα πλημμελήματα της συμπλοκής και της διατάραξης κοινής ειρήνης, σύμφωνα με το NEWS 24/7.

Για τις ίδιες πράξεις (διατάραξη και συμπλοκή) κρίθηκαν ένοχοι και άλλοι πέντε από τους οκτώ κατηγορούμενους (ηλικίας 25 έως 28 ετών). Ένας κρίθηκε ένοχος για συνέργεια στις δύο αυτές πράξεις.

Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της αίτησης ελαφρυντικών, για τα οποία θα αποφανθεί εν συνεχεία το δικαστήριο, πριν εκδώσει την απόφαση για το ύψος των ποινών.

Η απόφαση επί της ενοχής της εικοσιεπτάχρονης ελήφθη κατά πλειοψηφία και κατά μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με δόλο, σε ενδεχόμενο δόλο (διώκεται σε βαθμό κακουργήματος). Η απόφαση επί της ενοχής των υπολοίπων κατηγορουμένων ήταν ομόφωνη.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ