ΕΛΛΑΔΑ

Βρούτσης: "Όποιο γήπεδο δεν έχει υποστήριξη καμερών, την επόμενη αγωνιστική θα είναι κεκλεισμένων των θυρών"

Βρούτσης: "Όποιο γήπεδο δεν έχει υποστήριξη καμερών, την επόμενη αγωνιστική θα είναι κεκλεισμένων των θυρών"
PRINT SCREEN

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε στην ΕΡΤ για τα νέα μέτρα στα γήπεδα, με την τοποθέτηση καμερών και την ταυτοπροσωπία, αλλά και την επαναλειτουργία του Ολυμπιακού Σταδίου.

Συνέντευξη στην δημόσια τηλεόραση παραχώρησε την Κυριακή (28/01) ο Γιάννης Βρούτσης, με τον αναπληρωτή υπουργό αθλητισμού να αναφέρεται μεταξύ άλλων στα νέα μέτρα στα γήπεδα καθώς και στην υποχρεωτικότητα τοποθέτησης καμερών και την ταυτοπροσωπία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, την Δευτέρα (29/01) θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα και τις ημερομηνίες που θα τεθούν σε εφαρμογή η λειτουργία των καμερών και η ταυτοπροσωπία.

"Όποιο γήπεδο δεν έχει υποστήριξη από εκείνη την ημερομηνία και μετά, η επόμενη αγωνιστική θα είναι κεκλεισμένων των θυρών", ξεκαθάρισε με δήλωσή του, επαναλαμβάνοντας ότι τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα είναι υπέρογκα.

Αναφερόμενος στους συνδέσμους τόνισε πως θα "γίνουν σύμμαχοι των ΠΑΕ και της Πολιτείας" και πως θα υπάρχει μόνο μία λέσχη για κάθε ομάδα που θα συνδέεται με τη διοίκηση του εκάστοτε συλλόγου ενώ κληθείς να αναφερθεί στο κόστος των καμερών κατέστησε σαφές πως αυτό θα επιβαρύνει τις ομάδες.

Κληθείς να τοποθετηθεί για την έξαρση της βίας εκτός γηπέδων υπογράμμισε πως "εκεί λειτουργεί κατασταλτικά η αστυνομία", ενώ υποστήριξε πως είναι απόφαση της Πολιτείας το πού θα τοποθετηθούν στα γήπεδα οι κάμερες.

Σε ό,τι αφορά στον τρόπο εισόδου στο γήπεδο, ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπαίνει κανείς χωρίς "έξυπνο" κινητό και πρόσθεσε πως όσοι είναι κάτω των 15 ετών θα μπαίνουν απαραίτητα με συνοδεία γονέα.

«Μέχρι τώρα στη χώρα μας δεν είχαμε κάνει το αυτονόητο, να ξέρουμε ποιος μπαίνει στο γήπεδο. Αυτό τελειώνει από αύριο. Όποιο γήπεδο δεν έχει την τεχνική υποστήριξη να κάνει ταυτοπροσωπία, την επόμενη αγωνιστική θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.

Σήμερα με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα γίνεται ταυτόχρονα, μέσω κινητού, η διασταύρωση της ταυτότητας και του εισιτηρίου. Όποιος δεν έχει κινητό δεν θα μπαίνει στο γήπεδο. Επίσης, διασφαλίσαμε μέσω υπουργικής απόφασης ότι τα παιδιά κάτω των 15 ετών θα είναι με την εποπτεία των γονέων τιυς και πάνω από 15 ετών θα κρατούν το δικό τους κινητό για να μπουν στο γήπεδο», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού.

Η συνέντευξη του Γιάννη Βρούτση στην ΕΡΤ

TAGS ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ