ΕΛΛΑΔΑ

Βρούτσης: "Καμία ανοχή σε αθλητικές παραβατικές συμπεριφορές, οι ΠΑΕ αρχίζουν να βλέπουν θετικά τον νέο νόμο"

Βρούτσης: "Καμία ανοχή σε αθλητικές παραβατικές συμπεριφορές, οι ΠΑΕ αρχίζουν να βλέπουν θετικά τον νέο νόμο"
Ο Γιάννης Βρούτσης στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών EUROKINISSI SPORTS

Για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και τις κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση μίλησε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, φιλοξενούμενος σε εκπομπή της ΕΡΤ.

Ο Γιάννης Βρούτσης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο από τις έξι" στα στούντιο της ΕΡΤ, με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού να αναφέρεται στο μείζον ζήτημα της καταπολέμησης της οπαδικής βίας που μαστίζει τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η στάση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη, με κύριο άξονα το "καμία ανοχή σε αθλητικές παραβατικές συμπεριφορές".

Παράλληλα, ο 60χρονος πολιτικής ρωτήθηκε και για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, η οποία βρίσκεται υπό εξέλιξη, σημειώνοντας ότι "θα συνεχιστεί μέχρι να ανακαλυφθούν και οι ηθικοί αυτουργοί".

Στη συνέχεια ερωτώμενος για τον νέο αθλητικό νόμο και τη στόχευση της κυβέρνησης, με τον κ. Βρούτση να απαντάει: "Με τα νέα μέτρα θα δούμε σημαντικές αλλαγές στη νέα αθλητική περίοδο. Οι ΠΑΕ αρχίζουν να βλέπουν θετικά τον νέο νόμο, παρότι στην αρχή υπήρχε ένας προβληματισμός, διότι ο νόμος είναι πολύ αυστηρός και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση".

Για το νέο σύστημα εισιτηρίων που έχει τεθεί σε λειτουργία από τις 9 Απριλίου υπογράμμισε: "Το νέο σύστημα εισιτηρίων θα είναι σε πλήρη ισχύ από τη νέα περίοδο. Το σύστημα ξεκίνησε να λειτουργεί με το θέμα της ταυτοπροσωπίας για πρώτη φορά φέτος, αλλά δώσαμε και τη δυνατότητα να υπάρχει και το άλλο σύστημα ταυτόχρονα για να μην υπάρχει συνωστισμός του κόσμου τώρα που τελειώνει το πρωτάθλημα έξω από τις θύρες".

Για τις κάμερες ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού ανέφερε: "Είναι οι πιο σύγχρονες κάμερες σε επίπεδο Ευρώπης. Οι κάμερες παρακολουθούν με βάση το νόμο κάθε γωνιά του γηπέδου, ακόμα και τα αποδυτήρια, τα οποία μέχρι τώρα υπήρχε κενό και δικαιολογημένα οι διαιτητές και οι παράγοντες των φιλοξενούμενων ομάδων διαμαρτύρονταν".

Τέλος, ο Γιάννης Βρούτσης σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών της Ελλάδας είπε: "Στα επόμενα δύο χρόνια όλα τα εθνικά αθλητικά κέντρα φιλοδοξούμε να ξαναγίνουν στολίδια για τον αθλητισμό της χώρας μας".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ