ΕΛΛΑΔΑ

Βρούτσης: "Φιλοδοξία μας το Καυτανζόγλειο να γίνει το ΟΑΚΑ της Βόρειας Ελλάδος"

Βρούτσης: "Φιλοδοξία μας το Καυτανζόγλειο να γίνει το ΟΑΚΑ της Βόρειας Ελλάδος"
INTIME

Δηλώσεις έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης (6/2), στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, ερωτηθείς για το άνοιγμα των γηπέδων στις 12 Φεβρουαρίου και τη αξιοποίηση του Καυτανζογλείου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να συναντηθεί με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη. Ο κ. Βρούτσης μετά το τέλος της εν λόγω συνάντησης παραχώρησε δηλώσεις με θέμα τα φλέγοντα ζητήματα του ανοίγματος των γηπέδων και την αξιοποίηση του Καυτανζογλείου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης:

Για το άνοιγμα των γηπέδων: "Ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτό που εκκολάπτεται μέσα στα γήπεδα του ποδοσφαίρου. Εκεί όπου οργανώνεται η οπαδική συμπεριφορά, η ακραία. Από 13 Φεβρουαρίου -κι αυτό αφορά όλα τα αθλητικά, θα εφαρμοστεί ένας δρακόντειος νόμος - πλαίσιο, με πολύ αυστηρές κυρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Οι κυρώσεις θα είναι τέτοιες που όσοι παραβούν τον νόμο θα βρεθούν μπροστά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις"

Για την τοποθέτηση και τη λειτουργία καμερών από τις 6 Μαρτίου: α βλέπουν κάθε γωνία του γηπέδου ακόμη και τα αποδυτήρια. Όποιος μπαίνει στο γήπεδο θα ξέρουμε ποιος είναι, τη διεύθυνση και το τηλέφωνό του"

Για το Καυτανζόγλειο και τις βλέψεις της Κυβέρνησης για την αξιοποίησή του: "Φιλοδοξία μας το Καυτανζόγλειο να γίνει το ΟΑΚΑ της Βορείου Ελλάδος. Αυτό που υποσχεθήκαμε τον περασμένο Δεκέμβριο, το κάναμε πράξη. Οι δυο κορυφαίες αθλητικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης, το Καυτανζόγλειο στάδιο και το ΕΑΚ, έχουν μια αύξηση στον προϋπολογισμό τους, της τάξεως του 150% το πρώτο και 49% το δεύτερο. Πόροι που έρχονται για πρώτη φορά, πόροι που είναι πρωτοφανής σε αύξηση.

"Πρώτον, ασφάλεια σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Δεν θα υπάρξει ξανά ανασφαλής αθλητική εγκατάσταση πουθενά στην Ελλάδα. Δεύτερον, ενεργειακή αναβάθμιση παντού. Φιλοδοξούμε όλα αυτά τα εθνικά αθλητικά κέντρα, τα δυο μεγάλα της Αθήνας, ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, τα δυο μεγάλα της Θεσσαλονίκης, Καυτανζόγλειο και ΕΑΚ, και της Πάτρας να αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία, την πρόσβαση των ΑμεΑ, με ειδικό σχέδιο, στο πλαίσιο του οποίου θα συσταθεί μια ειδική επιτροπή με 17 αθλητές με αμαξίδιο, που θα δίνουν πιστοποίηση σε κάθε εθνικό αθλητικό κέντρο, εάν είναι προσβάσιμο. Τα χρήματα θα πάνε μόνο για υφιστάμενες υποδομές. Αρκετά με τα καινούργια. Έχουμε στολίδια αθλητικά κέντρα κι εγκαταστάσεις. Αυτά θα εκσυγχρονίσουμε".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ