ΙΠΠΑΣΙΑ

Τρία χρυσά στο Μαρκόπουλο

Marina Theofanopoulou
Marina Theofanopoulou ©ALEXIS VASSILOPOULOS 2012 PHOTOS.THIS PHOTO HAS PERMISSION TO BE USED ONLY FOR METKA'S FACEBOOK PAGE & PRESS RELEASE PURPOSE.ANY FURTHER USE IS PROHIBITED WITHOUT ANY PRIOR AGREEMENT & WRITTEN AUTHORIZATION.

Η ελληνική ομάδα κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στην υπερπήδηση εμποδίων και ένα χρυσό στην ιππική δεξιοτεχνία στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Μαρκόπουλο.

Σήμερα ήταν η μέρα της Ελλάδας. Τρεις φορές έγινε η ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου χάρη στους ιππείς και τις αμαζόνες της υπερπήδησης εμποδίων και της ιππικής δεξιοτεχνίας, που συμμετέχουν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, που ολοκληρώνεται αύριο στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.

Στην υπερπήδηση εμποδίων η Ελλάδα κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στα ομαδικά αγωνίσματα των κατηγοριών παίδων και νέων ιππέων, ενώ στην ιππική δεξιοτεχνία ένα χρυσό μετάλλιο, στο ομαδικό αγώνισμα των παίδων.

Πιο συγκεκριμένα στην υπερπήδηση εμποδίων και την κατηγορία παίδων ύψους 1.10μ. η Ελληνική ομάδα με τους Αλέξανδρο Κοκκώνη με την Oleis de Chenee, Στεφανία Χεινοπώρου με την Championess 10, Λεωνίδα Παλέγδα με την Cenlata και Δήμητρα Αντύπα με τον Varien συγκέντρωσε στους δύο γύρους 8 βαθμούς κερδίζοντας την 1η θέση. Δεύτερη ήταν η Τουρκία με 12 βαθμούς και στην 3η θέση ισοβάθμησαν με 32 βαθμούς η Τουρκία και η Βουλγαρία.

Στην κατηγορία Νέων Ιππέων ύψους 1.30μ. μία ακόμη εύκολη νίκη για την Ελλάδα χάρη στους αθλητές μας Εμμανουέλλα Ερρέρα με την Cassandra, Μόνικα Μαρτίνη με την Cleopatra, Ζέτα Φούντα με την Claudia και Ευθύμη Κρεμιώτη με τον Primeur. H Ελλάδα είχε στους δύο γύρους 10 βαθμούς και ακολούθησε η Τουρκία με 41 βαθμούς και η Ρουμανία με 49 βαθμούς.

Στην κατηγορία Αμαζόνων ύψους 1.25μ. η Ελλάδα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο συγκεντρώνοντας 12 βαθμούς ποινής στους δύο γύρους. Στην Ελληνική ομάδα συμμετείχαν η Καρίνα Κυπραίου με τον Quezac, η Ελένη Θωμαίδου με τον Comeet, η Μιλένα Παππά με την Chelsea και η Ελίνα Δενδρινού με τον Odeon d’Elle. Χρυσή αναδείχθηκε η ομάδα της Τουρκίας με 8 βαθμούς και χάλκινη η ομάδα της Βουλγαρίας με 60 βαθμούς.

Στην Ιππική Δεξιοτεχνία, στο ομαδικό αγώνισμα της κατηγορίας παίδων, η Ελληνική ομάδα με τις αμαζόνες Κυβέλη Τζωρτζάκη με την Highnessy Newman, Βασιλική Βολταίρου με τον Chiron, Μελίνα Ζωγράφου με τον Golden Eagle και Λήδα Ανέστη με τον Helios d’un Soir αναδείχθηκε χρυσή Βαλκανιονίκης με συνολικό ποσοστό 68,609. Δεύτερη ήταν η Τουρκία με ποσοστό 192,414 και τρίτη η Σερβία με ποσοστό 170,758.

Αύριο, τελευταία ημέρα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος 2012 διεξάγονται οι τελικοί του ατομικού των κατηγοριών παίδων, εφήβων, αμαζόνων, νέων ιππέων και ενηλίκων στα εμπόδια και αντίστοιχα των κατηγοριών παίδων, εφήβων και ενηλίκων στο ντρεσάζ με τα αγωνίσματα freestyle. Οι αγώνες και στα δύο αθλήματα θα αρχίσουν στις 9.00 και θα ολοκληρωθούν μετά τις 18.00.

TAGS ΙΠΠΑΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ