ΙΠΠΑΣΙΑ

Το show της Ωνάση και το ακριβό άλογο

Το show της Ωνάση και το ακριβό άλογο
Ωνάση-Ντόντα

Ολοκληρώθηκε στο Σάο Πάουλο το πρώτο "Αthina Onassis International Horse Show". Η πανάκριβη αγορά του Ντόντα.

Η 22χρονη εκατομμυριούχος υποσχέθηκε πλούσια χρηματικά έπαθλα στους διασημότερους ιππείς στον κόσμο (περισσότερα από τρία εκατομμύρια δολάρια), προκειμένου αυτοί να ταξιδέψουν στη γενέτειρα του Ολυμπιονίκη συζύγου της.
Παρά το γεγονός ότι στον αγώνα συμμετείχαν ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης Ροντρίγκο Πεσόα, ο Γερμανός Μάρκο Κούτσερ, οι Βρετανός Γουίλιαμ και Μάικλ Γουιτάκερ, ο Βέλγος Λούντο Φιλιπάερτς και ο Ελβετός Μάρτιν Φουκς, νικητής αναδείχθηκε ο Γάλλος Ουμπέρ Μπουρντί.

Ο "Ντόντα", πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, κατέλαβε την 15η θέση με τον "Ad Peanuts". Στους στάβλους όμως βρισκόταν το νέο του απόκτημα, η αξίας 2.5 εκατομμυρίων δολαρίων φοράδα "Picolien Zeldenrust", το 10χρονο άλογο ράτσας Dutch Warmblood.

Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Hello, η Αθηνά Ωνάση διαπραγματευόταν δύο χρόνια για να το αποκτήσει, μιας και ο Καναδός ιδιοκτήτης δεν ήθελε να το πουλήσει.

Η φοράδα ανηκε στην φάρμα Sher Al και ο Καναδός αναβάτης Τσέσλερ Ορτίζ είχε εξασφαλίσει αρκετά καλά αποτελέσματα, μιας και το άλογο πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση.

Ο "Ντόντα" ελπίζει ότι θα κατακτήσει ένα μετάλλιο στο ατομικό αγώνισμα της υπερπήδησης εμποδίων στο Πεκίνο, μάλλον εκπροσοπώντας τη Βραζιλία, μιας και το θέμα απόκτησης ελληνικής υπηκοότητας δεν έχει τελειώσει.

Το φθινόπωρο το horse show της απογόνου της περιουσίας Ωνάση θα μεταφερθεί στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο και ευχόμαστε να συμμετάσχουν τα ίδια ονόματα.










TAGS ΙΠΠΑΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ