ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ρίο ντε Τζανέιρο ξεπέρασε την Αθήνα

Το Ρίο ντε Τζανέιρο ξεπέρασε την Αθήνα

Ούτε στην Αθήνα το 2004 δεν είχαν παρατηρηθεί τόσες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων όσες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, παρατήρησε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Τζον Κόουτς

Η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 από το Ρίο ντε Τζανέιρο είχε κριθεί ως μια δημοφιλής επιλογή, αποτέλεσμα της προόδου της Βραζιλίας.

Ωστόσο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή παραδέχονται πως θα είχαν αφαιρέσει τη διοργάνωση από τους Βραζιλιάνους, αν υπήρχε μια έτοιμη λύση, μια άλλη χώρα που θα αναλάμβανε τους αγώνες.

Τα οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βραζιλιάνοι μοιάζουν αξεπέραστα. Η πολιτική κρίση σε συνδυασμό με την προετοιμασία (ταυτόχρονα) για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου το καλοκαίρι, έχουν αφήσει πολύ πίσω τους Βραζιλιάνους. Μέχρι και η Αθήνα του 2004 μοιάζει με... παράδεισο μπροστά στη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Τζον Κόουτς, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ το 2000 τόνισε: "Νομίζω πως η κατάσταση είναι χειρότερη από ό,τι ήταν στην Αθήνα. Στην Αθήνα είχαμε να κάνουμε με την κυβέρνηση και ορισμένες ευθύνες της πόλης. Εδώ είναι χειρότερα.

" Δεν υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στην κυβέρνηση, στην τοπική κυβέρνηση και στην πόλη, η οποία είναι υπεύθυνη για την ολοκλήρωση μεγάλου μέρους των εγκαταστάσεων. Όλα είναι εναντίον μιας πόλης που έχει να αντιμετωπίσει κοινωνικά θέματα και μιας χώρας που προσπαθεί να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο σε λίγους μήνες. Είναι η χειρότερη κατάσταση που έχω αντιμετωπίσει".

Η ελεγκτική επιτροπή της ΔΟΕ, μια ομάδα "αθανάτων" που έχει επιφορτιστεί με την παρακολούθηση των έργων, έχει πραγματοποιήσει έξι επισκέψεις στη Βραζιλία. Η κατάσταση ήταν αποκαρδιωτική και έτσι αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Όχι οι "αθάνατοι" δεν θα σηκώσουν τα μανίκια, αλλά θα στείλουν τους δικούς τους ανθρώπους, ανάμεσα τους και έναν επιβλέποντα στις κατασκευές.

"Πρώτη φορά γίνεται αυτό από τη ΔΟΕ, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο. Θα πάμε στο Ρίο. Δεν υπάρχουν πολλοί τρόπο. Πρέπει να βοηθήσουμε να γίνουν οι αγώνες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ