ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλαλητήριο αθλητών - προπονητών: Η καρδιά του αθλητισμού χτυπάει στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο αθλητών - προπονητών: Η καρδιά του αθλητισμού χτυπάει στο Σύνταγμα
EUROKINISSI

Το μεσημέρι της Παρασκευής (12μ., 05/02) αθλητές και προπονητές από όλα τα σπορ θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα για να ζητήσουν την άμεση επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στη χώρα μας.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για χιλιάδες αθλητές και σωματεία που βλέπουν μία ακόμα χρονιά να πηγαίνει στο καλάθι των αχρήστων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και για αυτό το λόγο έχουν δώσει ραντεβού το μεσημέρι της Παρασκευής (12μ., 05/02) στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν.

Η περσινή σεζόν δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ενώ η φετινή για άλλους έχει διακοπεί από τον Νοέμβριο και για άλλους δεν έχει ξεκινήσει καν! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες αθλητές και προπονητές να αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα, την στιγμή που η θετικοτητα στον κορονοϊό στα τεστ που έχουν γίνει δεν ίσα που ξεπερνά το 0,5%.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Όπως ενημέρωσαν και εκπρόσωποι των διοργανωτών τον Λευτέρη Αυγενάκη, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως είναι οι αγωνιστικοί αλλά και οι ψυχολογικοί.

Τόσο πέρσι, όσο και φέτος οι αθλητές έχουν υποβάλλει τους οργανισμούς τους σε μία τρομερή καταπόνηση αφού αυτό το σταμάτα - ξεκίνα μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό και ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμών, ενώ και το ψυχολογικό κομμάτι είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού ουσιαστικά έχουν χάσει ένα τεράστιο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Μάλιστα, υπάρχουν κάποιοι που ακόμα δεν έχουν καν ξεκινήσει προπονήσεις με αποκορύφωμα το αίτημα που κατέθεσε ο ΠΣΑΚ.

Τα ίδια φυσικά ισχύουν και για τους προπονητές οι οποίοι παραμένουν ουσιαστικά άνεργοι εδώ και ένα χρόνο δίχως να έχουν από πουθενά κάποιο εισόδημα.

ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΔΙΚΙΑ

Όλα τα παραπάνω γίνονται ακόμα πιο οδυνηρά για τους αθλητές και τους προπονητές όταν βλέπουν ότι συνάδελφοί τους στο εξωτερικό συνεχίζουν να κάνουν αυτό που αγαπούν.

Ακόμα και σε χώρες με σαφέστατα χειρότερη επιδημιολογική εικόνα από τη χώρα μας τα πρωταθλήματα συνεχίζονται κανονικά έχοντας βέβαια πάντοτε ιδιαίτερα αυστηρά πρωτόκολλα. Για την ακρίβεια πιο αυστηρά από αυτά που ισχύουν εδώ.

Τρανό παράδειγμα αποτελούν τα όσα συμβαίνουν στα πρωταθλήματα βόλεϊ στην Ιταλία όπου μία ομάδα όταν έχει συγκεκριμένο αριθμό κρουσμάτων μπαίνει απευθείας σε καραντίνα δύο εβδομάδων, αναβάλλονται οι αγώνες της και φυσικά όλοι υποβάλλονται σε τεστ μέχρι να είναι άπαντες καθαροί.

Σκληρό μεν, αλλά κανένας δεν διαμαρτύρεται από τη στιγμή που συνεχίζουν να αγωνίζονται και να υπάρχει ζωή στον πλανήτη "αθλητισμός".

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΗΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Μπορεί το τελευταίο διάστημα να βρίσκονται στο επίκεντρο διασταυρούμενων πυρών με φόντο και τις εκλογές στις Ομοσπονδίες όμως δίχως αμφιβολία αθλητισμός χωρίς τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν γίνεται να υπάρξει.

Όλοι οι μεγάλοι αθλητές ξεκίνησαν παίζοντας στην ομάδα της γειτονιάς τους, κάποιοι προπονητές έβαλαν το δικό τους λιθαράκι πριν τελικά αυτοί ανοίξουν τα φτερά τους για να φτάσουν εκεί που τους επέτρεπαν το ταλέντο και η δουλειά τους.

Μεγάλο είναι και το πρόβλημα που υπάρχει με τη μη λειτουργία των ακαδημιών. Από την μία είναι το οικονομικό για τη συντήρηση των σωματείων, από την άλλη όμως είναι και ψυχολογικό. Εδώ και ένα χρόνο χιλιάδες παιδιά μένουν κολλημένα στους καναπέδες τους κάτι που μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για τον αθλητισμό αφού μπορεί να τον απομακρύνει από αυτόν, όσο και για την ψυχοσύνθεση τους αφού χάνουν ένα μεγάλο κομμάτι της εξωσχολικής δραστηριότητάς τους.

Για όλα τα παραπάνω αναμένεται αθλητές και προπονητές απ' όλα τα σπορ να βρεθούν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Σύνταγμα ζητώντας να βρεθεί επιτέλους μία λύση στα προβλήματά τους.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ