ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στους ''8'' ο Παυλίδης

Στους ''8'' ο Παυλίδης
Παυλίδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στους "8" καλύτερους αθλητές στην κατηγορία των 91 κιλών πέρασε ο Έλληνας πρωταθλητής, Ηλίας Παυλίδης, με τη νίκη επί του Γκάγιοβιτς, με 7-3. "Όλα είναι θέμα θέλησης" δήλωσε ο Έλληνας πυγμάχος

Στον πρώτο γύρο ο Έλληνας πρωταθλητής θέλησε να "ζυγίσει" τον αντίπαλο και αρκέστηκε σε ποιο αμυντικό παιχνίδι με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στα σημεία με 1-0. Στον δέυτερο γύρο και πάλι ο Παυλίδης δεν μπήκε πολύ δυνατά, κατάφερε να ισοφαρίσει στα σημεία, αλλά και πάλι ο Γκάγιοβιτς πήρε το προβάδισμα με 2-1.
Ο τρίτος και ο τέταρτος γύρος είναι του... Παυλίδη. Ο έλληνας πρωταθλητής με... αντεπίθεση έκανε το 3-2 στο τέλος του τρίτου και στον τέταρτο με το γνωστό "δεξί" του "βομβάρδισε" των μαυροβούνιο αθλητή φτάνοντας στο τελικό 7-3, αν και τα χτυπήματα ήταν περισσότερα και για τις δύο πλευρές.

Στον πρώτο γύρο είναι η αναγνώριση, στον δεύτερο η δοκιμή, στον τρίτο η επίθεση και στον τέταρτο η... χαριστική βολή. Ο Ηλίας Παυλίδης είναι από σήμερα Ολυμπιονίκης για δεύτερη φορά στην καριέρα του, καθώς επικράτησε 7-3 του Μαυροβούνιου Μίλοραντ Γκάγιοβιτς και προκρίθηκε στους "8" της κατηγορίας 91κ, στο Ολυμπιακό τουρνουά τού Πεκίνου.

Μετά τους πρώτους δύο γύρους που ολοκληρώθηκαν με το... ποδοσφαιρικό 2-1 (1-0, 1-1) υπέρ του Γκάγιοβιτς, ο Παυλίδης είχε "διαβάσει" τον αντίπαλό του και άρχισε να επιβάλει το δικό του νόμο. Με δύο διαδοχικά σημεία πέρασε μπροστά 3-2 στο τέλος του τρίτου γύρου και στον τελευταίο, η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής.

Τα χτυπήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, ξεσηκώνοντας το κοινό που βρέθηκε σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο των "Εργατών". Ανάμεσά στους φιλάθλους, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Σταύρος Δουβής και ο αρχηγός της ελληνικης αποστολης στο Πεκίνο, Ισίδωρος Κούβελος, που πανηγύριζαν όρθιοι με τις γροθιές σηκωμένες, όταν ο Παυλίδης "σφυροκοπούσε" τον Γκάγιοβιτς, για να φτάσει στο τελικό 7-3.

Ενας αγώνας έμεινε πλέον, για να κατακτήσει ο Παυλίδης το μετάλλιο που άδικα έχασε πριν από τέσσερα χρόνια στην Αθήνα. Ο δρόμος μόνο με... ροδοπέταλα δεν είναι σπαρμένος, καθώς την Κυριακή (16.00 ώρα Ελλάδας) αντιμετωπίζει τον Ντουάρτε Ακόστα, τον εκπρόσωπο της Κούβας στα βαρέα βάρη, Μια χώρα που έχει αναδείξει τους τέσσερις τελευταίους χρυσούς Ολυμπιονίκες στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ακριβώς πριν τον αγώνα του Παυλίδη, ο Ακόστα... έδειρε τον Νιγηριανό Ντουροντόλα και πέρασε στους προημιτελικούς με 11-0 στα σημεία!

Όλα είναι θέμα θέλησης



Λίγους μήνες μετά την ήττα του στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά, ο Ηλίας Παυλίδης "ξεχρέωσε" τον Μαυροβούνιο, Γκάγιοβιτς, για την ήττα που είχε υποστεί στο κλειστό της Νίκαιας. Βέβαια, οι δύο αγώνες δεν είχαν καμία σχέση, αφού στη διοργάνωση που φιλοξένησε η χώρα μας, αμφότεροι οι πυγμάχοι είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα, στο κλειστό των "Εργατών" του Πεκίνο, ο Γκάγιοβιτς αποχαιρέτησε την κορυφαία διοργάνωση, μετά την ήττα (7-3) που γνώρισε από τον πρωταθλητή μας.

" Δεν τίθεται θέμα εκδίκησης, Ηξερα ότι είναι σπουδαίος αθλητής και πριν από μερικά χρόνια είχε κατακτήσει παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεν συγκρίνω το σημερινό ματς με εκείνο της Αθήνας, αφού ήταν εντελώς διαφορετικά. Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετράει πολύ περισσότερο η θέληση. Δεν είναι τόσο θέμα τακτικής ή δύναμης, αλλά θέμα θέλησης" είπε ο Παυλίδης και πρόσθεσε:

" Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πρόκριση στην οκτάδα. Τώρα κοιτάζω μπροστά και ξέρω ότι θα αντιμετωπίσω έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους, τον ελληνικό λαό, τον προπονητή μου Εφραίμ Μαρτίνες Σίλβα και την ομοσπονδία".

Ο Κουβανός προπονητής της εθνικής μας ομάδας πυγμαχίας, δήλωσε:

" Ετσι είναι πάντα ο Ηλίας. Ηρεμος. Μετράει τον αντίπαλο, βλέπει ποια είναι τα αδυνατα σημεία του και στη συνέχεια ξέρει πού να χτυπήσει. Ο Γκάγιοβιτς είναι καλός αθλητής, αλλά μεγάλος πλέον. Επαιξε περισσότερο με τη δύναμή του, χωρίς καθόλου τακτική".

Tα αποτελέσματα των 16 και το πρόγραμμα των προημιτελικών



Σε αγώνες για την φάση των «16» στην κατηγορία των 91 κιλών της πυγμαχίας των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ηλίας Παυλίδης (ΕΛΛΑΔΑ)-Μίλοραντ Γκάγιοβιτς (Μαυροβούνιο) 7-3
Οσμάι Ακόστα Ντουάρτε (Κούβα)-Ολανρεάιου Ντουροντόλα (Νιγηρία) 11-0
Τζον Μπουμπά (Γαλλία)-Μπλάνκο Ζούλιο (Κολομβία) 11-5
Ραχίμ Τσακίκιεφ (Ρωσία)-Αλί Μαζαχερί (Ιράν) 7-3
Ντονταϊ Βίλντερ (ΗΠΑ)-Αμπντελαζίζ Τουιλμπίνι (Αλγερία) 10-4
Μοχάμεντ Αριαουί (Μαρόκο)-Μπραντ Πιτ (Αυστραλία) 11-6
Αλεξάντρ Ουσίκ (Ουκρανία)-Γιουσχάν Νιατί (Κίνα) 23-4
Κλεμέντε Ρούσο (Ιταλία)-Βίκτορ Ζουιέου (Λευκορωσία) 7-1

Η προημιτελική φάση θα διεχξαθεί την Κυριακή 17 Αυγούστου και τα ζευγάρια έχουν ως εξής:

Οσμάι Ακόστα Ντουάρτε (Κούβα)-Ηλίας Παυλίδης (ΕΛΛΑΔΑ)


Τζον Μπουμπά (Γαλλία)-Ραχίμ Τσακίκιεφ (Ρωσία)
Ντονταϊ Βίλντερ (ΗΠΑ)-Μοχάμεντ Αριαουί (Μαρόκο)
Αλεξάντρ Ουσίκ (Ουκρανία)-Κλεμέντε Ρούσο (Ιταλία)









































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ