ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Η ευρωπαϊκή λίστα των Ισπανών "έφαγε" τη Βαλένθια

Κορονοϊός: Η ευρωπαϊκή λίστα των Ισπανών "έφαγε" τη Βαλένθια

Η ισπανική ομοσπονδία κατέληξε στη λίστα των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη αν δεν ολοκληρωθεί η σεζόν και από αυτήν απουσιάζει η Βαλένθια, παρότι βρίσκεται στην 7η θέση.

Η UEFA έχει ξεκαθαρίσει στις ομοσπονδίες - μέλη της πως πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα που έχουν διακοπεί λόγω του κορονοϊού. Βέβαια, το σενάριο να μην καταστεί αυτό εφικτό είναι πιθανό. Η ομάδα εργασίας της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου συσκέφθηκε την Πέμπτη (16/4), για να αποφασίσει ποιες ομάδες θα παίξουν στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, αν η φετινή διακοπεί οριστικά.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι ότι στο Champions League θα συμμετάσχουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της κατάταξης, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί μέχρι τη διακοπή. Με άλλα λόγια, οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Σεβίλλη και Σοσιεδάδ. Επίσης, στο Europa League να παίξουν ο πέμπτος και ο έκτος, δηλαδή οι Χετάφε και Ατλέτικο.

Η Ισπανία βγάζει και έβδομη ομάδα στο Europa. Τη θέση αυτή τη δίνουν στη Μπιλμπάο, η οποία έχει περάσει στον τελικό του Κυπέλλου, μαζί με την Σοσιεδάδ. Η Σοσιεδάδ είναι στην τετράδα του Champions League και η πρόταση των Ισπανών είναι να βγει Ευρώπη η Μπιλμπάο και όχι η Βαλένθια, που είναι αυτή τη στιγμή έβδομη.

Η La Liga, βέβαια, που θα συνεδρίαζε εντός της ημέρας, ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση της ομοσπονδίας.

Αυτή είναι πάντως η πρόταση της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στην περίπτωση που η σεζόν θεωρηθεί άκυρη. Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη εβδομάδα η UEFA θα προχωρήσει σε νέα τηλεδιάσκεψη με τις 55 ενώσεις - μέλη της, για να αποφασιστεί πώς θα προχωρήσουν από εδώ και πέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ