ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην δέκατη θέση Μακρυγιάννη-Σολωμού

Στην δέκατη θέση Μακρυγιάννη-Σολωμού
σολωμου μακρυγιαννη

Tην δέκατη θέση κατέλαβε το Ελληνικό ντουέτο, της Εύης Μακρυγιάννη με την Δέσποινα Σολωμού στον τελικό της συγχρονισμένης κολύμβησης

Το Ελληνικό δίδυμο βαθμολογήθηκε με 45.667 στο ελεύθερο πρόγραμμα και συνολικά συγκέντρωσε 91.501 βαθμούς.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν, οι Ρωσίδες Αναστασία Νταβίντοβα και Αναστασία Ερμάκοβα με 99.251, το ασημένιο οι Ισπανίδες Γκέμα Μενγκουάλ και Αντρέα Φουέντες με 98.334 και το χάλκινο οι Σάχο Χαράντα και Εμίκο Σουζούκι από την Ιαπωνία με 97.167 βαθμούς.

Η τελική κατάταξη

1. Νταβίντοβα/Ερμάκοβα (Ρωσία) 99.251 βαθμοί

2. Μενγκουάλ/Φουέντες (Ισπανία) 98.334

3. Χαράντα/Σουζούκι (Ιαπωνία) 97.167

4. Τ.Τζιάνγκ/Γ.Τζιάνγκ (Κίνα) 96.334

5. Τζόουνς/Νοτ (ΗΠΑ) 95.500

6. Μπουντρό-Γκανιόν/Ράμπλινγκ (Καναδάς) 95.084

7. Αντελίτσι/Λάπι (Ιταλία) 93.751

8. Γιούσκο/Σιντορένκο (Ουκρανία) 92.668

...

10. Μακρυγιάννη/Σολωμού (ΕΛΛΑΔΑ) 91.501

"Δεν έχουμε υποστήριξη"

Παράπονα εξέφρασαν τα κορίτσια του Ελληνικού ντουέτο.." Δεν έχουμε υποστήριξη. Εδώ στο Πεκίνο είμαστε τρεις γυναίκες, μόνες, παντού. Σίγουρα μας ικανοποιεί ότι εκπροσωπήσαμε τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά νιώθουμε ότι δεν μας στηρίζουν. Ξυπνάμε κάθε μέρα στις 6 για προπόνηση και τελειώνουμε στις 8 το βράδυ. Ολα αυτά πάνε στράφι... Αν είχαμε υποστήριξη, θα τα είχαμε καταφέρει καλύτερα από τη δέκατη θέση» είπε η... μεγάλη της παρεας, η 23χρονη Εύη Μακρυγιάνη, και πρόσθεσε: « Είμαστε μαζί με την Δέσποινα από τις αρχές του 2007. Μόλις 1,5 χρόνο δηλαδη. Δεν είναι καθόλου εύκολο να συγχρονιστείς με τον παρτενέρ σου, εκτός κι αν είσαι πολλά χρόνια μαζί του ή αν είστε δίδυμες!». Το τελευταίο αφορούσε τις Ολλανδές, Φαν ντερ Φέλντεν, που πήραν την ένατη θέση.

Η Νάστια Γκούτσεβα ανέφερε πως «... σήμερα τους δώσαμε το δικαίωμα, γιατί κάναμε κάποια μικρά λαθάκια. Χθες τα κορίτσια ήταν καλύτερα, σήμερα λίγο ασυγχρόνιστα. Τα παραπονά μας είναι πολύ έντονα και έχουν να κάνουν με τους προκριματικούς. Γενικά, το πάνελ που βαθμολογούσε το καλλιτεχνικό μέρος, ήταν ό,τι χειρότερο για εμάς. Ολοι κάνουν λάθη, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Είναι τεράστια η απογοήτευσή μας που δεν μπήκαμε στην οκτάδα».


Επίσης, η εθνική προπονήτρια τόνισε: « Δεν γίνεται να είμαστε εδώ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, χωρίς team manager, χωρίς κάποιον να μας υποστηρίξει όταν συντελείται η αδικία. Για οποιοδήποτε διαδικαστικό ζήτημα προκύψει, είμαι αναγκασμένη να τρέξω εγώ, η προπονήτρια της ομάδας. Μονίμως βρίσκουμε μπροστά μας έναν τοίχο κι αν δεν μας βοηθήσουν δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα στο μέλλον».































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ