ΙΠΠΑΣΙΑ

Σπαρακτική τραγωδία στη Βερόνα

Σπαρακτική τραγωδία στη Βερόνα

Ο Hickstead, το καλύτερο άλογο στον κόσμο, άφησε την τελευταία του πνοή στιγμές αφότου είχε ολοκληρώσει τον αγώνα του στη Βερόνα.

Τα άλογα είναι υπέροχα πλάσματα και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στην ιππασία, ένα από τα δημοφιλέστερα ολυμπιακά αθλήματα.

Τα άλογα που είναι γεννημένοι νικητές είναι λίγα και την Κυριακή (8/11) χάθηκε το καλύτερο άλογο στην υπερπήδηση εμποδίων σε μια σπαρακτική σκηνή στην αρένα της Βερόνα.

Ο Hickstead, ένα ολλανδικό warmblood υπέστη πιθανότατα (σ.σ. αναμένονται τα αποτελέσματα της αυτοψίας) ανακοπή καρδιάς και πέθανε στο σημείο. Λίγο νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει course 13 εμποδίων, ρίχνοντας το ένα και ουσιαστικά... παραμόνευε μια νίκη ακόμα για τον ιππέα του, τον χρυσό Ολυμπιονίκη Ερίκ Λαμάζ.

Η τύχη του Γαλλοκαναδού ιππέα άλλαξε όταν βρέθηκε στο δρόμο του ο Hickstead. Ο Λαμάζ, Νο1 ιππέας στην κατάταξη της υπερπήδησης εμποδίων, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

Με τον Hickstead κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό στο Χονγκ Κονγκ το 2008 (σ.σ. η ιππασία δεν διεξήχθη για υγειονομικούς λόγους στο Πεκίνο) και το αργυρό στο ομαδικό. Ήταν το φαβορί και για το Λονδίνο παρά το γεγονός ότι ο Hickstead θα ήταν 16 χρονών το 2012.

Προειδοποίηση: ακολουθεί το βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης του Hickstead, το οποίο περιέχει αρκετές σκληρές εικόνες.

TAGS ΙΠΠΑΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ