ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

Σοκ με Τσακνάκη

Σοκ με Τσακνάκη
τσακνακης

Σοκ με Τσακνάκη στο ξεκίνημα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Βαλ ντ' Ιζέρ της Γαλλίας

Ο προκριματικός αγώνας του γιγαντιαίου σλάλομ πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού ο Αλέξανδρος Τσακνάκης υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο αριστερό γόνατο, στη δεύτερη διαδρομή του γιγαντιαίου σλάλομ. Ο 26χρονος σκιέρ είχε έξοδο, την οποία ακολούθησε σφοδρή πτώση και ο τραυματισμός.
Πλέον ο Τσακνάκης θα ταξιδέψει για την Αθήνα, για να εξετασθεί διεξοδικότερα από Έλληνα γιατρό. Ο Μιχάλης Ζουράρης στάθηκε στο πλευρό του νεαρού σκιέρ και σχολίασε: " Είναι μια μεγάλη ατυχία, αλλά και ένας συνηθισμένος τραυματισμός στο αλπικό σκι. Έχουμε βιώσει ανάλογους τραυματισμούς και φυσικά επιστροφές. Δεν ξεγράφουμε σε καμία περίπτωση τον Αλέξανδρο, αλλά για την ώρα προέχει η υγεία του".

Αγωνιστικά ο Παύλος Τριποδάκης είχε το καλύτερο αποτέλεσμα καταλαμβάνοντας την 40η θέση σε 61 αθλητές. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από αρκετές αποχωρήσεις, με 27 αθλητές συνολικά να μην καταφέρνουν μετά τις δύο διαδρομές να τερματίσουν.

Ο Στέφανος Τσιμικάλης ακολούθησε τον Τριποδάκη σε επίδοση και τερμάτισε 41ος, βελτιώνοντας την επίδοση του ωστόσο στη δεύτερη διαδρομή του αγώνα. Ο Νίκος Μπόνου δεν κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη διαδρομή, έχοντας έξοδο.

Η Σοφία Ράλλη πίεσε για την πρόκριση, αλλά δεν κατάφερε με διαφορά 8 δευτερολέπτων. " Περιμέναμε καλύτερα αποτελέσματα στην πρώτη διαδρομή, αλλά το δυνατό μας όπλο είναι το σλάλομ. Η πρόκριση είναι πλέον πολύ δύσκολη για τις χώρες «δεύτερης ταχύτητας», αφού μόλις 30 αθλητές πηγαίνουν στα τελικά, αλλά αυτό δεν μας πτοεί", σχολίασε ο κ. Ζουράρης.

Επόμενη δοκιμασία της «πληγωμένης» εθνικής ομάδας το σλάλομ στις 14 Φεβρουαρίου. Τη θέση του Αλέξανδρου Τσακνάκη θα πάρει ο Παύλος Τριποδάκης.








TAGS ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ