NFL

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

Ύστερα από μια αγωνιστική χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, επιχειρούμε να βρούμε την καλύτερη και την χειρότερη ομάδα του φετινού NFL.

Στα χαρτιά μπόλικα ντέρμπι, στην πράξη 3 συναρπαστικά σε κόντρες εντός divisions. Μιλάμε για αυτά, βλέπουμε σε βίντεο τις φάσεις της αγωνιστικής, κι ύστερα περνάμε να μιλήσουμε για τη σεζόν ως τώρα: Ποιες είναι οι ομάδες που ξεχωρίζουν, ποια είναι τα αουτσάιντερ που πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά; Ποιοι θα παλέψουν για την τελευταία θέση; Ποιος θα βγει MVP; Τι συμβαίνει στη Νέα Ορλεάνη και τι σχέση έχουν με αυτό οι X-Men;

Θα αναζητήσουμε όλες τις απαντήσεις, με οδηγό τον Chris Johnson και τον ανεκδιήγητο πανηγυρισμό του!

Το παιχνίδι της αγωνιστικής

Patriots-Jets 29-26 (OT)

Φορώντας τις όμορφες throwback στολές τους, οι Patriots κατέβηκαν σε αυτό το παιχνίδι εν μέσω ενός διπόλου-παγίδα: Από τη μία αδιαφιλονίκητο φαβορί, κι από την άλλη έχοντας ακριβώς ίδιο ρεκόρ με τον κακό δαίμονα Jets, μια ήττα στα χέρια των οποίων θα ήταν καταστροφή. Παραλίγο να συμβεί. Οι Patriots παρολίγον να χάσουν κι άλλο παιχνίδι μέσα από τα χέρια τους χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, όταν η επίθεσή τους κλείδωσε τελείως στο 2ο ημίχρονο. Ούτε Ridkley, ούτε Welker, ούτε αέρας ούτε έδαφος, τίποτα δεν έδινε την αιχμή, την ώρα που οι Jets επέστρεφαν αργά αλλά σταθερά, μέχρις σημείου να πάρουν το προβάδισμα λίγο πριν το τέλος.

Η πρώτη προεδοποιητική βολή είχε πέσει από το πρώο drive κιόλας, όταν ο Tebow παρά ίντσες να σκοράρει touchdown και να γίνει ο κακός χαμός. Αντ’αυτού το σκόραρε με τρέξιμο από πάνω από τη γραμμή ένας μη-Tebow (αυτό μας ενδιαφέρει). Όμως οι Patriots πίεσαν πολύ, εκμεταλλεύτηκαν λάθη: ένα των special teams που επέτρεψαν touchdown από επιστροφή για το άμεσο 7-7, κι ένα στη επίθεση, όταν ο Sanchez προτίμησε να δεχτεί ένα safety από το να ρισκάρει να του κάνουν touchdown μές στο end zone του, κάνοντάς το 16-7 κλωτσώντας τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στην επίθεση των Jets που σκόραρε στα περισσότερα drives της. Ισοφάρισε ο Folk με field goal λίγο πριν την προειδοποίηση του τελικού διλέπτου, και στην επιστροφή της μπάλας, οι Patriots υπέπεσαν σε fumble, δίνοντας τη μπάλα στους Jets στις 15 γυάρδες. Touchdown δεν έγινε, και σε αυτές τις περιπτώσεις καλύτερα να είσαι σίγουρος παρά να ρισκάρεις, οπότε με ένα ακόμα field goal οι Jets προσπέρασαν 26-23, ένα λεπτό πριν τη λήξη.

Φυσικά μετά τι συνέβη; Συνέβη εξαιρετικό και ταχύτατο drive του Brady που έφερε τον Gostkowski σε ευνοϊκή θέση για σουτ, με το οποίο ισοφάρισε στη λήξη, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί, πάλι ο Gostkowski ευστόχησε από τις 48 γυάρδες δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους, κι αφήνοντας τους Jets με μια και μοναδική επιλογή, να σκοράρουν στο ακόλουθο drive. Δίκαια ή όχι, συμβολικά ή μη, στο δεύτερο play, ο Mark Sanchez έχασε τη μπάλα, ο Ninkovich των Pats τη μάζεψε, και στην αγκαλιά του τελείωσε το παιχνίδι, και μαζί ο τρόμος των γηπεδούχων. Οι Jets πάντως, εμφανέστατα βελτιωμένοι ως σύνολο τις τελευταίες εβδομάδες, αφήνουν νέες υποσχέσεις.

Όσο για το διαχρονικό ρεκόρ ανάμεσα στους δύο αντιπάλους: Με αυτή τους τη νίκη, οι Patriots πέρασαν μπροστά, 52-51-1. Ναι, τόσο κοντινό. Μια διαρκής παράταση.

Ένας οπτικός οδηγός

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

για τον πανηγυρισμό του CJ2K

Αυτο που συνέβη στο Μπάφαλο ήταν πως παίξαν αντίπαλοι δύο από τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος μόνο να έχει ως επιμέρους σκορ 14-14. Τα δύο touchdowns των Titans πέτυχε με μεγάλα τρεξίματα ο Chris Johnson, ο πάλαι ποτέ CJ2K, ο άνθρωπος που κάποτε έτρεχε 2,000 γυάρδες τη σεζόν και τώρα βγάζει παιχνίδια με 15. Έχοντας προφανώς μαζέψει πολλά μέσα του όλο αυτό τον καιρό, ξέσπασε μετά το 2ο σκοράρισμά του, κάνοντας κάτι που έμοιαζε με 6-7 ταυτόχρονους πανηγυρισμούς, τον έναν πάνω στον άλλον.

Πάμε να μιλήσουμε για την αγωνιστική, έχοντας για παρέα έναν οπτικό οδηγό στη χορογραφία του uber-πανηγυρισμού του CJ2K. Προλαβαίνουμε να μάθουμε τα βήματα μέχρι να γίνει το Super Bowl.

Η 7η αγωνιστική

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

Giants-Redskins 27-23

Είναι οι δύο πιο διασκεδαστικές ομάδες του πρωταθλήματος αυτής τη στιγμή; Πολύ πιθανό. Το μεταξύ τους ματς είναι από αυτά που λες, μακάρι να κράταγε άλλες δυο μέρες να καθόμουν να το χαζεύω. Εν τέλει το κέρδισαν οι Giants με νικητήρια πάσα ανατροπής του Eli (σοκ, το ξέρω) στον Victor Cruz (σοκ, το ξέρω), ενάμιση λεπτό πριν το τέλος, όταν ο πρώτος πρόσεξε το μοτίβο του στησίματος της άμυνας των Redskins και αναγνώρισε την τρύπα μέσα από την οποία με ευκολία θα κατάφερνε να περάσει ο Cruz, όπως κι έκανε.

Και δες κι αυτό, που δεν είναι touchdown, αλλά είναι RG3 σε πολύ μεγάλα κέφια, σαν ο Tebow κι ο Big Ben να έφτιαξαν μαζί έναν αθλητή.

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

49ers-Seahawks 13-6

Πώς καμιά φορά παίζουν αντίπαλες δύο ομάδες αρκετά παρόμοιες, σφιχτές, με άμυνες που δεν περνάει κουνούπι, και μέχρι την 3η περίοδο ήδη έχει αρχίσει να ξεβάφει το σήμα στη σέντρα του γηπέδου επειδή μόνο εκεί παίζεται το παιχνίδι; Αυτό έγινε κι εδώ, απλά έλειπε το κάτι παραπάνω από το ματς επειδή οι Seahawks πραγματικά δεν απείλησαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού με touchdown. Αρχικά πήραν το προβάδισμα με 0-3, μέχρι το ημίχρονο οι Niners έμοιαζαν κάπως εκνευρισμένοι (είχαν πραγματικά ανάγκη να πάρουν αυτή τη νίκη), αλλά εν τέλει ήταν απλώς θέμα χρόνου.

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

Texans-Ravens 43-13

Ο Suggs επέστρεψε υπεράνθρωπα νωρίς (πριν αρχίσει η σεζόν πίστευαν όλοι πως δε θα ακούμπαγε καν γήπεδο φέτος) ‘συμπατωματικά’ ακριβώς πάνω στη στιγμή που οι Ravens χρειάζονται έναν ηγέτη μετά τον τραυματισμό που έληξε τη σεζόν για τον Ray Lewis. O Suggs έκανε αισθητή την παρουσία του αλλά δεν αρκούσε αυτό καθώς ένα διαμελισμένο secondary και μια επίθεση που δεν κατάφερνε να βάλει τίποτα μπροστά, μπορούσαν απλώς να σταθούν και να κοιτάνε καθώς οι Texans τους ποδοπατούσαν λίγο-λίγο προς ένα τελικό σκορ που σίγουρα δεν θα έπρεπε να είναι αντιπροσωπευτικό ενός ντέρμπι κορυφής μιας ολόκληρης περιφέρειας.

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

Buccaneers-Saints 28-35

Ούτε καν για τα 4 touchdowns του Brees σε ένα ημίχρονο δε θα έπρεπε να ασχολούμαστε με ένα παιχνίδι ανάμεσα σε ομάδες του 2-4, αλλά υπάρχει αυτή η μικρή υποσημείωση: Όλοι είναι σχεδόν σίγουροι πως οι Buccaneers έκαναν (αρνητικό) ρεκόρ σε αυτό τον αγώνα, καθώς οι 95 γυάρδες του Vincent Jackson είναι μάλλον η μεγαλύτερη απόσταση που έχει καλύψει ομάδα δίχως να καταφέρει να σκοράρει, στην ιστορία του NFL.

Ο Jenkins προλαβαίνει τον Jackson στη μία γυάρδα με ένα εκπληκτικό του σπριντ, και στη συνέχεια οι Bucs δε θα καταφέρουν να σκοράρουν πάνω στη γραμμή, κι αντί να πάνε για field goal στο 4th επιχείρησαν να σκοράρουν (ορθώς, γιατί το field goal δε θα είχε σημασία σε αυτό το ματς) κι απέτυχαν. 95 γυάρδες, μηδέν πόντοι στο ταμπλό.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

Οι Packers δε δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ στο Σαιν Λούις, οι Vikings πήραν πολύ πιο εύκολα από όσο φαίνεται τη νίκη απέναντι στους Cardinals, οι Titans κέρδισαν στο Μπάφαλο στο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο χειρότερες άμυνες του κόσμου (κι ο Τοτσέ θα σκόραρε απέναντι σε αυτές τις ομάδες), οι Cowboys έστω και στο τέλος έφυγαν με τη νίκη από την Καρολίνα, οι Steelers πήραν το ντέρμπι της 2ης θέσης του AFC North, οι Bears κέρδισαν εντελώς διαδικαστικά τους κατώτερους των περιστάσεων Lions, και οι Colts τσίμπησαν μια ακόμη τίμια, αγχωτική νίκη, απέναντι στους Browns. Τέλος, οι Jaguars υπάρχουν ακόμα, και κατάφεραν να χάσουν το παιχνίδι με τους Raiders στην παράταση.

Rams-Packers 20-30

Vikings-Cardinals 21-14

Bills-Titans 34-35

Panthers-Cowboys 14-19

Bengals-Steelers 17-24

Bears-Lions 13-7

Colts-Browns 17-13

Raiders-Jaguars 26-23 (OT)

Τα storylines

Φτάνουμε σιγά-σιγά προς το μέσο της σεζόν, και πριν αρχίσουμε να παίζουμε και με την πρώιμη εικόνα των πλέι-οφ, ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποια βασικά ερωτήματα για την παράξενη αυτή σεζόν, ως τώρα.

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

Ποια είναι η καλύτερη ομάδα;

Αυτό που λέμε τη σεζόν ‘παράξενη’; Ε, γι’αυτό είναι: Κανείς δε μπορεί να συμφωνήσει ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Πέρσι σε αυτό το σημείο ήταν οι Packers, τελεία και παύλα. Φέτος δεν υπάρχει ομάδα που να μπορείς να την αναφέρεις ως καλύτερη, δίχως να πρέπει να της κολλήσεις δίπλα κι έναν αστερίσκο, κάτι που φυσικά κάνει το πρωτάθλημα συναρπαστικό.

Οι Falcons έχουν 6-0 αλλά δεν έχουν πείσει απόλυτα, έχουν κερδίσει με την ψυχή στο στόμα όχι ένα, όχι δύο, αλλά πρακτικά όλα τα (κατά βάση εύκολα) παιχνίδια τους. Οι Patriots εξελίσσουν το παιχνίδι τους αλλά απείχαν μια παράταση με τους Jets από το να έχουν αρνητικό ρεκόρ. Οι Texans είναι πλήρεις αλλά το πρώτο τους σημαντικό τεστ ήταν όταν υποδέχτηκαν τους Packers, και ξεκοιλιάστηκαν. Οι Packers αρχίζουν τώρα να ρολάρουν αλλά χάνουν ακατανόητα και ο Rodgers τρώει περίπου 17,278 sacks ανά παιχνίδι. Οι Bears μοιάζουν αχτύπητοι αλλά έκαναν άθλιο παιχνίδι στο Lambeau και δεν έχουν μπει ακόμα στο δύσκολο κομμάτι του προγράμματός τους. Οι 49ers είναι ομαδάρα, αλλά αν μπουν σε μέρα που δε τους πάει τίποτα δεν έχουν τρόπο να γυρίσουν παιχνίδι εκτός αν αντιμετωπίζουν το secondary των Saints. Οι Ravens είναι οι Ravens, αλλά πλέον είναι οι Ravens με τη μισή τους άμυνα μπαταρισμένη.

Τέλος οι Giants είναι πλήρεις σε όλες τις γραμμές, έχουν τρόπο να κερδίσουν κάθε αντίπαλο, προέρχονται από την κατάκτηση του τροπαίου, έχουν κάνει καλύτερη αρχή από πέρσι που εν τέλει το πήραν, έχουν τον πιο clutch quarterback του πρωταθλήματος, αλλά... έχασαν στην πρεμιέρα από τους Cowboys κι έχασαν στον πόντο από τα βουντού του Michael Vick; Χμ, ξέρετε τι; Αυτό το τελευταίο ‘αλλά’ θα το τυλίξουμε και θα το πάρουμε για το σπίτι. Οι Giants είναι η καλύτερη ομάδα του NFL αυτή τη στιγμή.

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

Πόσο σοβαρά μπορούμε να πάρουμε Chargers, Vikings, Broncos, Dolphins, Cardinals και Seahawks;

Οι Vikings μοιάζουν να είναι for real. Αυτή τη βδομαδα παίζαν με τους Cardinals του καυτού 3-0 ξεκινήματος, και ποτέ μια μάχη ανάμεσα σε ομάδες του 4-2 δεν έμοιαζε τόσο άνιση και αδιάφορη όσο αυτή. Θα πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στην αρμάδα της Μινεσότα τις ερχόμενες εβδομάδες. Στους Cardinals όχι και τόσο. Σε αυτό το σημείο θα τους δίναμε φαβορί για την 4η θέση του NFC West.

Οι Dolphins σιωπηλά, όπως και πέρσι άλλωστε, έχουν καλή ομάδα. Η διαφορά φέτος είναι πως λόγω της πλήρους κατάρρευσης της AFC, δε θα μας έκανε καμία απολύτως εντύπωση να φτάσουν στα πλέι-οφ. Οι Seahawks έχουν την καλύτερη άμυνα της λίγκας, έχουν κατά τα φαινόμενα clutch quarterback κι ας είναι ρούκι, και γενικά μοιάζουν με την ομάδα που είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Αλλά από φέτος κιόλας; Είναι τρομερά ανταγωνιστική η NFC και θα πρέπει να κάνουν υπέρβαση για να μπουν στα πλέι-οφ. Δε θα το αποκλείαμε.

Οι Broncos έχουν άνιση άμυνα και άνισους receivers και άνισα όλα, όμως έχουν δύο σταθερές: Τον Peyton Manning, και ένα πανεύκολο πρόγραμμα από εδώ ως το τέλος. Θα χτυπήσουν μεγάλο seed, και μετά ξαφνικά θα έχεις τον Peyton Manning ξανά στα πλέι-οφ, και άρα φυσικά πρέπει να τους πάρουμε σοβαρά τους Broncos. Τους Chargers από την άλλη; Λίγα πράγματα με έχει διδάξει η ζωή, κι ένα από αυτά είναι να μην παίρνω ποτέ σοβαρά τους San Diego Chargers.

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

Ποιος έχει το προβάδισμα για το #1 του επόμενου draft;

Δε το πιστεύω ότι θα εγκαταλείψω το pre-season pick μου τόσο αναίμακτα, πριν καν τα μισά της σεζόν κι ενώ δεν υπάρχει άλλο σαφές φαβορί για την τελευταία θέση (έχουμε ένα μάτσο άθλιες ομάδες στη μία νίκη), αλλά δεν πιστεύω ακόμα ότι οι Browns είναι η χειρότερη ομάδα του NFL. Ναι, είναι κακοί κι έχουν 1-6, αλλά θα έλεγε κανείς πως παίζουν σαν ομάδα του 2-4. Μικρή διαφορά, ναι ΟΚ, αλλά μιλάμε έτσι κι αλλιώς για ένα παιχνίδι ιντσών. Οι Raiders κέρδισαν το Crap Bowl απέναντι στους Jaguars οπότε δικαιωματικά δεν τους βάζεις τελευταίους, οι Titans κάνουν ένα ξεπέταγμα μία στο τόσο και με κάποιο τρόπο καταφέρνουν να κερδίζουν κανά παιχνίδι, οι Panthers σίγουρα δεν είναι ό,τι χειρότερο, αλλά μια τιμητική αναφορά μέσα σε αυτό το γκρουπ την κερδίζουν με το σπαθί τους καθώς βρίσκονται ένα βήμα από την εσωτερική διάλυση, οι Chiefs είναι μαύρο χάλι, αλλά!

Μετά χαράς έχω να δηλώσω πως η ομάδα-αντιφετίχ της στήλης, οι Jacksonville Jaguars, θα κερδίσουν το #1 του επόμενου draft με το σπαθί τους. Σα να μην έφτανε το πόσο κακοί ήταν έτσι κι αλλιώς, χτύπησε ο Gabbert προχθές, χτύπησε κι ο MJD χάνοντας πιθανότατα κάποια παιχνίδια. Τους είδατε τους Jaguars στο β’ ημίχρονο χωρίς Gabbert και MJD απέναντι στους Raiders; Εμείς τους είδαμε γιατί εκείνη την ώρα είχε μόνο Patriots-Jets και κάτι έπρεπε να βλέπουμε στις διαφημίσεις. Ε, λοιπόν, μόνο field goal κατά τύχη μπορούσαν να σκοράρουν. Κι αυτό απέναντι ΣΤΟΥΣ RAIDERS. Οι Jaguars δεν έχουν καμία τύχη φέτος, και είναι η νέα μας περήφανη επιλογή για χειρότερη ομάδα του NFL.

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

Οι Saints;

Καλή ερώτηση. Υπάρχει ένα τεύχος Astonishing X-Men όπου η Kitty Pryde κι ο Colossus παίρνουν λίγο χρόνο εν μέσω μιας εξηγήινης επίθεσης για να κάνουν έρωτα. Οι δυο τους είχαν μια αγάπη μεγάλη, καιρό περίμεναν να γίνει κάτι, αλλά όλο συνέβαιναν πράγματα, ε και τελοσπάντων για να μη τα πολυλογούμε, η Kitty πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Και του εξήγησε του εραστή της: “Περιμένεις διαρκώς να κατακαθίσει η σκόνη και τότε συνειδητοποιείς πως αυτό είναι: Η σκόνη είναι η ζωή σου καθώς συμβαίνει. Αρπάζεις ό,τι μπορείς επειδή είναι εκεί, και μετά δεν είναι.” Πολύ σοφά λόγια, Kitty μου.

Αν ήμουν προπονητής στη Νέα Ορλεάνη -θα ήμουν καταρχάς τιμωρημένος, αλλά σε δεύτερη φάση- θα τα είχα τοιχοκολλήσει στα αποδυτήρια. Γιατί; Πάνω που άρχισαν να κάνουν καμιά νίκη με τον αναπληρωτή-αναπληρωτή προπονητή, οι Saints θα πάρουν πίσω τον απλώς αναπληρωτή προπονητή τους την άλλη βδομάδα, ο Vilma επέστρεψε και έκανε αίσθηση, θα παίξει σίγουρα άλλο ένα παιχνίδι, αλλά μετά μάλλον θα απορριφθεί ξανά-ξανά η ένστασή του και θα τιμωρηθεί για όλη την υπόλοιπη σεζόν λόγω ενός bounty scandal που τελικά λόγια-λόγια αλλά δεν έχει αποδειχτεί ποτέ, και γενικώς ένας διαρκής αναβρασμός μέσα από τον οποίον οι Saints θα πρέπει να βγάλουν άκρη και να παίξουν. Αλλά αυτό είναι. Αυτός ο αναβρασμός θα είναι η σεζόν τους. Το τι θα κάνουν με αυτή, θα φανεί.

Έμοιαζε χαμένη στο 0-4, και κάπως μοιάζει χαμένη και στο 2-4, με μόνη διαφορά ότι το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό, τα ρεκόρ πολύ κοντινά αν βγάλεις τους Falcons και δε μπορείς να πεις με βεβαιότητα ότι έχει χαθεί οτιδήποτε, ειδικά τώρα που ο Brees κάνει το ένα υπερ-παιχνίδι μετά το άλλο.

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

Και ο Tebow;

Λοιπόν, οι Jets έχουν διαλυθεί από τους τραυματισμούς, έχουν ένα παράξενο επιθετικό playbook που άλλοτε λειτουργεί κι άλλοτε τους κάνει να μοιάζουν με ομάδα παιδικής χαράς, και έχουν έναν μετριότατο βασικό quarterback. Και με κάποιο τρόπο, απείχαν μια παράταση με τους Patriots από το να έχουν θετικό ρεκόρ. Θεϊκή παρέμβαση, κι ο Tebow καλά-καλά δεν έχει παίξει ακόμα! Αν χρησιμοποιηθεί λίγο καλύτερα και λίγο περισσότερο, οι Jets θα χωθούν στα πλέι-οφ. (Θυμήσου: AFC = άπατη.) Μα εμείς δε τους βγάζαμε τρίτους χειρότερους από το τέλος πριν ένα μήνα; Ε, ναι, και πέρσι τους Broncos τα ίδια λέγαμε όλοι. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε πως δε στοιχηματίζεις εναντίον του Tebow.

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

Το MVP ποιος θα το πάρει;

Πέρσι σε αυτό το σημείο ήταν σαφές πως θα το κέρδιζε ο Rodgers, υπήρχε ο όποιος αντίλογος, η ουσία είναι πως η κουβέντα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Φέτος είναι λες και κάθε αγωνιστική ανακαλύπτουμε κι έναν διαφορετικό front-runner για το βραβείο. Ωραίο είναι αυτό βέβαια, απλώς αποκαλύπτει την απουσία ενός απόλυτα καθοριστικού παίχτη. Κάπως αυτόματα ξεχωρίζει από πολλούς ο Matt Ryan, που όμως τα τελευταία παιχνίδια έχει κάνει αρκετά λάθη και πολύ απλά δε μοιάζει με MVP. Άλλοι που έχουν βρεθεί μες στη συζήτηση είναι ο ογκόλιθος της αμυντικής γραμμής των Texans, JJ Watt, που αν και αμυντικός παίχτης, καθορίζει την εξέλιξη ενός παιχνιδιού όσο λίγοι.

Στη συζήτηση μπήκε κι ο Peyton Manning μετά την τεράστια ανατροπή των Broncos επί των Chargers (κι αν οι Broncos κάνουν 11 νίκες φέτος, τότε δε θα ήταν καθόλου απίθανο να δούμε αυτή τη βράβευση όντως να συμβαίνει). Μπήκε κι ο Rodgers τώρα που πήραν μπροστά οι Packers. Μπήκε ο RG3 που έχει μεταμορφώσει μια ομάδα (αλλά η ομάδα αυτή έχει αρνητικό ρεκόρ). Μέτρα ακόμα Eli Manning, υπάρχει κι ο Percy Harvin των Vikings. Πολυ μοιρασμένο. Εμείς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού στέλνουμε την ψήφο μας στον Watt, ως τώρα. Είναι πολύ σπάνιο ένας αμυντικός παίχτης να είναι τόσο καθοριστικός, και φέτος είναι ευκαιρία το NFL να γράψει ιστορία.

Η κατάταξη

Πάμε κατάταξη, όπου ο πανικός συνεχίζεται.

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

NFC East

1. New York Giants (5-2), 2. Philadelphia Eagles (3-3), 3. Dallas Cowboys (3-3), 4. Washington Redskins (3-4)

Δε θα χάσουμε ποτέ την πίστη μας στην ικανότητα των Giants να αρχίσουν να τα θαλασσώνουν όσο δε χρειάζεται να κερδίζουν, αλλά σε αυτή τη φάση έχουν μεγαλύτερο προβάδισμα για το division από όσο μαρτυρούν τα ρεκόρ.

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

NFC North

1. Chicago Bears (5-1), 2. Μinnesota Vikings (5-2), 3. Green Bay Packers (4-3), 4. Detroit Lions (2-4)

Εκπληκτικό division, αλλά αυτά τα 3 θετικά ρεκόρ θα μαζευτούν κάπως όταν αρχίσουν να παίζουν ακόμα περισσότερο μεταξύ τους όλοι αυτοί, κι όταν λέω ‘όλοι αυτοί’ εννοώ οι 3 πρώτοι.

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

NFC West

1. San Francisco 49ers (5-2), 2. Arizona Cardinals (4-3), 3. Seattle Seahawks (4-3), 4. St. Louis Rams (3-4)

Οι 49ers πλέον μόνοι στη φυσική τους θέση μες στο division, αλλά μη σας ξεγελά η ισορροπία στη 2η θέση. Οι Seahawks έχουν να παίξουν 3 εντός έδρας με όλους αυτούς.

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

NFC South

1. Atlanta Falcons (6-0), 2. New Orleans Saints (2-4), 3. Tampa Bay Buccaneers (2-4), 4. Carolina Panthers (1-5)

Πριν δύο χρόνια αυτό ήταν το καλύτερο division του NFL και τώρα οι Saints ανεβαίνουν 2οι επειδή έφτασαν το εκπληκτικό ρεκόρ 2-4. Ωραία η εκδρομή για τους Falcons.

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

AFC East

1. New England Patriots (4-3), 2. Miami Dolphins (3-3), 3. New York Jets (3-4), 4. Buffalo Bills (3-4)

Κάπως πιο φυσιολογική η κατάταξη τώρα.

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

AFC North

1. Baltimore Ravens (5-2), 2. Pittsburgh Steelers (3-3), 3. Cincinnati Bengals (3-4), 4. Cleveland Browns (1-6)

Οι Steelers έμειναν ζωντανοί όταν μέτραγε, αλλά θα πρέπει να κερδίσουν τους Ravens για να ελπίζουν σε πλέι-οφ, κι αυτό είναι κάτι που έχει κάποιο καιρό να συμβεί.

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

AFC West

1. Denver Broncos (4-3), 2. San Diego Chargers (3-3), 3. Oakland Raiders (2-4), 4. Kansas City Chiefs (1-5)

Δύο από τις 5 χειρότερες ομάδες του NFL είναι στο ίδιο division. Νιώθω ένα deja vu να έρχεται.

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

AFC South

1. Houston Texans (6-1), 2. Indianapolis Colts (3-3), 3. Tennessee Titans (3-4), 4. Jacksonville Jaguars (1-5)

Δύο από τις 5 χειρότερες ομάδες του NFL είναι στο ίδιο division. Νά’το. Σπουδαία AFC.

Επόμενη αγωνιστική

Όταν έχει Cowboys-Giants είναι κάπως ντε φάκτο πως μιλάμε για το παιχνίδι της αγωνιστικής, και κρίμα που τελειώνει η μεταξύ τους σειρά τόσο νωρίς φέτος. Όχι ανάλογης σημασίας, αλλά παρόλ’αυτά σπουδαίο και άκρως θεαματικό, αναμένεται το Broncos-Saints, αν μη τι άλλο επειδή Manning και Brees θα ξαμοληθούν απέναντι σε αβέβαια secondaries. Θα διασκεδάσουμε. Το Cardinals-49ers ίσως αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο του NFC West ή ίσως το ξαναμπλέξει. Τέλος προσοχή στο Eagles-Falcons. Οι Eagles πάντα κερδίζουν μετά από το bye τους, κι εκτός αυτού είναι η ομάδα που έχει κερδίσει ως τώρα ομάδες που χάνουν δύσκολα.

Πρωτάθλημα χωρίς φαβορί

Ευχαριστούμε Chris, καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα ευχόμαστε.

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ