ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταέ κβον ντο ανακάλεσε την μαύρη τιμητική ζώνη στον Πούτιν

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν λαμβάνει τη μαύρη τιμητική ζώνη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τάε κβον ντο
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν λαμβάνει τη μαύρη τιμητική ζώνη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τάε κβον ντο © 2013 RIA-NOVOSTI, ALEXEI NIKOLSKY / AP IMAGES

Λίγες ημέρες αφότου η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο καθαίρεσε τον Βλάντιμιρ Πούτιν από επίτιμο πρόεδρο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τάε κβον ντο ανακάλεσε από τον Ρώσο πρόεδρο τη μαύρη τιμητική ζώνη, λόγω του πολέμου που συνεχίζει να μαίνεται στην Ουκρανία.

Συνεχίζονται οι κυρώσεις προς τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, σε όλους τους τομείς. Μετά την απόφαση της Διεθνής Ομοσπονδίας Τζούντο (IJF) να τον καθαιρέσει από επίτιμο πρόεδρο, λόγω της εισβολής του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, ακολούθησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τάε κβον ντο, η οποία απέσυρε την μαύρη τιμητική ζώνη.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι καταδικάζει σθεναρά τις βάναυσες επιθέσεις εις βάρος αθώων ζωών στην Ουκρανία, οι οποίες αντιτίθενται στο όραμα: "Η Ειρήνη είναι πολυτιμότερη από τον θρίαμβο" και τις αξίες του σεβασμού και της ανεκτικότητας του Παγκόσμιου Τάε κβον ντο.

"Οι σκέψεις του Παγκόσμιου Ταεκβοντό είναι με τον λαό της Ουκρανίας και ελπίζουμε σε ένα ειρηνικό και άμεσο τέλος αυτού του πολέμου. Σε αυτό το πλαίσιο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τάε κβον ντο αποφάσισε να αποσύρει την τιμητική μαύρη ζώνη του 9ου Dan που απονεμήθηκε στον κ. Βλάντιμιρ Πούτιν τον Νοέμβριο του 2013", κατέληξε.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπή, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τάε κβον ντο επιβεβαίωσε επίσης, ότι καμία εθνική σημαία ή ύμνος της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας δεν θα εμφανίζεται ούτε θα παίζεται στις παγκόσμιες διοργανώσεις.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ