ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πήγε στη Ρωσία και βρήκε την υγειά του

SOCHI, RUSSIA - FEBRUARY 19:  Vic Wild of Russia competes in the Snowboard Men's Parallel Giant Slalom Qualification on day twelve of the 2014 Winter Olympics at Rosa Khutor Extreme Park on February 19, 2014 in Sochi, Russia.  (Photo by Lars Baron/Getty Images)
SOCHI, RUSSIA - FEBRUARY 19: Vic Wild of Russia competes in the Snowboard Men's Parallel Giant Slalom Qualification on day twelve of the 2014 Winter Olympics at Rosa Khutor Extreme Park on February 19, 2014 in Sochi, Russia. (Photo by Lars Baron/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Αμερικανός Βικ Γουάιλντ αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης για τη Ρωσία. Λίγα λεπτά νωρίτερα και η γυναίκα του είχε ανέβει στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από το Κλίκιτατ Κάουντι (Ουάσινγκτον) στο Σότσι! Η διαδρομή είναι μεγάλη... Κι όμως ένας Αμερικανός αθλητής του σνόουμπορντ κάλυψε όλη αυτή την απόσταση για χάρη του έρωτα και κυρίως για να συνεχίσει να έχει μέλλον στο σπορ.

Ο 27χρονος Βικ Γουάιλντ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παράλληλο γιγαντιαίο σλάλομ για λογαριασμό της Ρωσίας. Λίγα λεπτά νωρίτερα η γυναίκα του, Αλόνια Ζαβάρζινα είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών.

Ο Γουάιλντ εγκατέλειψε τις Ηνωμένες Πολιτείες εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης και υποστήριξης από την αμερικανική ομοσπονδία. Η αγορά για το παράλληλο γιγαντιαίο σλάλομ είναι απελπιστικά μικρή ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 2011 πήγε στη ρωσική ολυμπιακή επιτροπή, πρότεινε τον εαυτό του. Απέκτησε ρωσικό διαβατήριο μετά το γάμο του με τη Ζαβάρζινα. Το κράτος έδωσε ένα διαμέρισμα στο ζευγάρι για να ζήσει στη Μόσχα και ευκαιρίες για να συνεχίσουν να προπονούνται.

Ο Γουάιλντ είναι η δεύτερη μεταγραφή των Ρώσων που κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στο Σότσι. Προηγήθηκε ο Κορεάτης Βίκτορ Αν στο πατινάζ μικρής πίστας.

Δεν είναι ο πρώτος Αμερικανός που αγωνίζεται με τα ρωσικά χρώματα. Θυμίζουμε δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις στο μπάσκετ: Του Τζέι Αρ Χόλντεν, πρωταθλητή Ευρώπης με την εθνική Ρωσίας στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας και της σταρ του WNBA, Μπέκι Χάμοντ που έπαιξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ίδια η αμερικανική ομοσπονδία που ουσιαστικά ώθησε τον Γουάιλντ να φύγει από την πατρίδα του, έδωσε συγχαρητήρια μέσω του Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ