ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

Πέντε μετάλλια στα χιόνια οι Ελληνες

Πέντε μετάλλια στα χιόνια οι Ελληνες
Μπόνου Νίκος, χιονοδρομίες

Το κρύο έχει κάνει για τα καλά την εμφάνιση του και το SPORT 24 πιστό σε όλα τα σπορ σας μεταφέρει στα χιόνια

(2η μέρα)
ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ
Πέντε μετάλλια με το καλημέρα!



Στα πέντε μετάλλια σταμάτησαν οι Έλληνες διεθνείς του αλπικού σκι στο αγωνιστικό τους ντεμπούτο για το 2009, στο Ερσιγές της Τουρκίας. Στα τρία μετάλλια της πρώτης ημέρας (δύο χρυσά, ένα χάλκινο) ήρθαν να προστεθούν δύο ακόμα στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση (GS).

Η Σοφία Ράλλη ζευγάρωσε το χρυσάφι στο διεθνή αγώνα και έδειξε την ανωτερότητα της και στο γιγαντιαίο σλάλομ, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο και στις δυο διαδρομές. «Σίγουρα είναι σημαντικό να ξεκινάς τόσο ικανοποιητικά τη χρονιά. Κατάφερα να προσπεράσω τις δυσκολίες των καιρικών συνθηκών (σ.σ. έπνεαν σφοδροί άνεμοι, ενώ επικράτησε πολικό ψύχος) και πήρα μια σημαντική νίκη ψυχολογίας και όχι μόνο, μια και το επίπεδο ήταν υψηλό», δήλωσε η 21ετών Ναουσαία σκιέρ.

Στους άνδρες το δρόμο των επιτυχιών βάδισε ο Στέφανος Τσιμικάλης, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στον αντίστοιχο αγώνα των ανδρών, για να κάνει δύο τα μετάλλια του (κατέκτησε το χάλκινο στο σλάλομ) και να εκτοξεύσει αυτά της αποστολής στα πέντε συνολικά! «Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες. Είχα μια καλή πρώτη διαδρομή με κάποια λάθη που μου στοίχισαν αρκετά στη συνέχεια. Κι αυτό γιατί στη δεύτερη είχα τον καλύτερο χρόνο, αλλά η διαφορά δεν ήταν αρκετή για να καλύψει την απώλεια της πρώτης».

Αλέξανδρος Τσακνάκης και Νίκος Μπόνου (χρυσός στο σλάλομ της πρώτης ημέρας) δεν κατάφεραν να τερματίσουν την πρώτη διαδρομή και είχαν έξοδο, κάτι που δεν τους απογοήτευσε αφενός λόγω του ότι ήταν οι πρώτοι αγώνες στη σεζόν, αφετέρου λόγω της εξαιρετικής παρουσίας της Ελλάδας στη γειτονική χώρα. Η εθνική ομάδα θα επιστρέψει στη χώρα μας για να συνεχίσει την προετοιμασία της.

(1η μέρα)
ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ
Σε μεγάλη μέρα!



Εντυπωσίασε η εθνική ομάδα αλπικού σκι στο διεθνή αγώνα FIS, στο Ερσιγές της Τουρκίας. Οι Έλληνες σκιέρ ολοκλήρωσαν την πρώτη ημέρα με δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο στην τεχνική κατάβαση (SL).

Πρωταγωνιστές της ελληνικής επιτυχίας ο Νίκος Μπόνου και η Σοφία Ράλλη. Ο Μπόνου θριάμβευσε στους άνδρες, όντας ιδιαίτερα σταθερός και στις δύο διαδρομές. Ο Στέφανος Τσιμικάλης φάνηκε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Η Σοφία Ράλλη παρά το νεαρό της ηλικίας της (20 ετών), ξέρει πώς να παίρνει πρωτιές και ήταν η ταχύτερη στο σλάλομ των γυναικών. Οι Έλληνες σκιέρ δημιουργούν καλή παράδοση επί τουρκικού εδάφους, αφού και πέρυσι σε αντίστοιχους διεθνείς αγώνες διακρίθηκαν, επιστρέφοντας στην Ελλάδα με αρκετά μετάλλια.

Παραφωνία η ατυχία και έξοδος του Αλέξανδρου Τσακνάκη στην πρώτη διαδρομή που του στοίχισε τη συμμετοχή στο δεύτερο σκέλος. «Αυτά συμβαίνουν στο σκι. Ήταν μια ατυχία που μου στέρησε μια καλή θέση. Ήταν γενικά μια εξαιρετική ημέρα για την ομάδα. Αν και είναι μια αναγνωριστική συμμετοχή, τα παιδιά κατάφεραν να δείξουν το επίπεδο μας», δήλωσε ο Βολιώτης σκιέρ, ο οποίος όπως και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, προετοιμάζεται για το αυριανό (09/01/09) γιγαντιαίο σλάλομ (GS).

Την αποστολή δεν ακολούθησε ο Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος προτίμησε να συνεχίσει την προετοιμασία του στην Ελλάδα, αλλά και ο Παύλος Τριποδάκης ο οποίος το σαββατοκύριακο θα λάβει μέρος στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου ski-cross στο Κονταμέν της Γαλλίας.

ΣΚΙ ΑΝΤΟΧΗΣ
Δυναμικό ξεκίνημα!


Οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων εβδομάδων στη χώρα μας είναι ιδανικές για τους Έλληνες χιονοδρόμους, αλλά και για το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιανουαρίου.

Αγωνιστική δράση λοιπόν θα έχουμε στο Σέλι με το πανελλήνιο πρωτάθλημα σκι αντοχής, αγώνας που διοργανώνεται από τον ΣΧΟ Βέροιας και παράλληλα θα είναι διεθνής. Μια καλή ευκαιρία για τους Έλληνες αθλητές μέσω της διάκρισης να μαζέψουν πολύτιμους βαθμούς FIS, μια και διανύουμε προολυμπιακή χρονιά.

Τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού σκι αντοχής θα είναι στο Σέλι. Λεφτέρης Φάφαλης, Νίκος Καλοφύρης, Αλέξης Γκούνκο αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο σπριντ αλλά και στα 15 χιλιόμετρα. Φυσικά θα διεξαχθούν και οι αντίστοιχοι αγώνες σπριντ και 10 χιλιομέτρων γυναικών.

Ξεκίνημα και στην Ελλάδα
Στις 10 και 11 Ιανουαρίου ξεκινά η χρονιά και για τα αλπικά αγωνίσματα, με δύο περιφερειακούς αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν ταυτόχρονα σε δύο χιονοδρομικά κέντρα. Για την Βόρεια Περιφέρεια στα 3-5 Πηγάδια και για την Νότια Περιφέρεια στο Πήλιο. Οι κατηγορίες παίδων-κορασίδων θα δοκιμαστούν στην τεχνική κατάβαση (SL).

* Στη φώτο πάνω δεξιά ο Νίκος Μπόνου.


























TAGS ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ