ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Παράταση για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και τις εκλογές στις Ομοσπονδίες

Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε ομιλία του στη Βουλή
Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε ομιλία του στη Βουλή EUROKINISSI

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, μέσω των social media, ενημέρωσε ότι θα παραταθούν οι προθεσμίες για εγγραφή στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ και οι αρχαιρεσίες για τις εκλογές.

Παράταση παίρνει η προθεσμία για την εγγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, αλλά και οι αρχαιρεσίες για τις εκλογές στις Ομοσπονδίες!

Όπως ενημέρωσε μέσω των social media ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, λόγω των μέτρων περιορισμού για την πανδημία που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ισχύουν πανελλαδικά όλο τον Νοέμβριο, δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος ο αθλητισμός.

Έτσι, λοιπόν, οι εγγραφές θα πάρουν παράταση ανάλογη του χρονικού διαστήματος που θα κρατήσει το Lockdown, ομοίως, θα παραταθεί και το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα μπορούν να διεξαχθούν οι Γενικές Συνελεύσεις και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη διοικητικών οργάνων στις αθλητικές Ομοσπονδίες.

Δεδομένου ότι η προκήρυξή τους εξαρτάται από τα εγγεγραμμένα σωματεία στο Μητρώο, οι εκλογές θα πάνε πίσω το ίδιο χρονικό διάστημα. Ημερομηνίες και λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, από τον υφυπουργό αθλητισμού.

Να τονιστεί ότι στο τελικό κείμενο του νέου αθλητικού νομοσχεδίου είχε δοθεί περιθώριο για τις εκλογές ως τις 15 Φεβρουαρίου 2021. Με το άρθρο 27, είχε τροποποιηθεί το άρθρο 143 του ν. 4714/2020 ως εξής:

"1. Ειδικά για το έτος 2020, οι γενικές συνελεύσεις για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών συγκαλούνται και οι εκλογές για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων τους διεξάγονται υποχρεωτικά εντός του τελευταίου διμήνου του έτους αυτού ή του χρονικού διαστήματος από την 1η.1.2021 έως την 15η.2.2021, κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στην παρ. 1 του άρθρου 22 του ν. 2725/1999 (Α` 121) και στο καταστατικό της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας".

TAGS ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑ LOCKDOWN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ