ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός Α.Ο: "Ο αθλητισμός πρέπει να μείνει ζωντανός"

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού
Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας τίθεται κατά της απόφασης για διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, καταθέτοντας την πρόταση του, προκειμένου να συνεχιστεί η κανονική διεξαγωγή των αγώνων.

Την αντίθεσή του για τη διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων εξέφρασε ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος, ο οποίος τόνισε με ανακοίνωσή του ότι μία τέτοια απόφαση, θα επιφέρει, εκτός σωματικών και ψυχολογικών προβλημάτων, ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές επιπτώσεις.

Μάλιστα, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός κατέθεσε τη δική του πρόταση για να συνεχιστεί κανονικά η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων στο βόλεϊ αντρών-γυναικών, όπως και στο μπάσκετ γυναικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος επικοινώνησε διαμέσου επιστολών προς όλους τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και τους υπεύθυνους αθλητικών Ομοσπονδιών να μην διακοπούν οι αθλητικές δραστηριότητες .

Εν προκειμένω, ο Σύλλογος γνωστοποίησε τη θέση του στους προέδρους των Ομοσπονδιών βόλεϊ και μπάσκετ αντιστοίχως, κοινοποιώντας τους Υφυπουργούς Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά.

Ο Παναθηναϊκός αιτήθηκε την εξαίρεση των τμημάτων βόλεϊ ανδρών-γυναικών καθώς και του μπάσκετ γυναικών από τις απαγορεύσεις των νέων μέτρων κατά της πανδημίας που εξαγγέλθηκαν το περασμένο Σάββατο, 31 Οκτωβρίου.

Βούληση του Συλλόγου είναι να συνεχιστούν οι πρώτες κατηγορίες των συγκεκριμένων αθλημάτων, τα οποία παρότι θεωρούνται ερασιτεχνικά , εντούτοις λειτουργούν σε επαγγελματικά πρότυπα απασχολώντας προσωπικό που βιοπορίζεται αποκλειστικά και μόνο από αυτό.

Η προκείμενη διακοπή, πέραν της σωματικής και ψυχολογικής φθοράς που θα επαναδημιουργήσει θα επιφέρει εκ νέου οικονομική και κοινωνική επίπτωση, σε ένα σύνολο ανθρώπων καθόλου αμελητέο, το οποίο θα βρεθεί ξανά να έχει βιοποριστικά προβλήματα.

Επιπροσθέτως, είναι ηλίου φαεινότερο ότι μια διακοπή θα επιφέρει μια σειρά αλυσιδωτών επιπτώσεων όπως η εύρεση χορηγών οι οποίοι, απογοητεύονται από τη στιγμή που βλέπουν ότι δυσκολεύεται να κρατηθεί όρθιος ο τομέας στον οποίο επενδύουν.

Σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστούν οι τραυματισμοί παικτριών/παικτών κατά την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων.

Η πρόταση του Παναθηναϊκού είναι όλες οι ομάδες να ελέγχονται με μοριακό τεστ 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα και οι αγώνες να διεξάγονται μπροστά σε πολύ στενό κύκλο ανθρώπων χωρίς καμία εξαίρεση ως προς τους συμμετέχοντες στις αποστολές ή στην διοργάνωση των αγώνων".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ