ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παίκτες ράγκμπι στην Αυστραλία μποϊκοτάρουν αγώνα της ομάδας τους για να μη φορέσουν pride εμφάνιση

Παίκτες ράγκμπι στην Αυστραλία μποϊκοτάρουν αγώνα της ομάδας τους για να μη φορέσουν pride εμφάνιση
TWITTER

Επτά αθλητές ράγκμπι της Μάνλι Γουάρινγκα Σι Ιγκλς αρνήθηκαν να φορέσουν φανέλα με pride χρώματα, επικαλούμενοι "θρησκευτικούς και πολιτισμικούς λόγους". Απολογήθηκε ο προπονητής τους, Ντες Χάσλερ.

Η Μάνλι Γουάρινγκα Σι Ιγκλς του βορείου Σίδνεϊ δίνει έναν σημαντικό αγώνα την Πέμπτη με αντίπαλο τη Σίντνεϊ Ρούστερς για το πρωτάθλημα ράγκμπι της Αυστραλίας, όμως θα παραταχθεί χωρίς επτά αθλητές της. Τα επτά άτομα αρνούνται να κατέβουν στον αγώνα, διότι δεν θέλουν να φορέσουν τη νέα εμφάνιση της ομάδας, η οποία είναι αφιερωμένη στα άτομα της LGBTQ+ κοινότητας.

"Η πρόθεση της εμφάνισης του ουρανίου τόξου στη φανέλα μας ήταν να εκπροσωπήσει τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη όλων των ομάδων που αισθάνονται περιθωριοποιημένες, αντιμετωπίζουν διακρίσεις και έχουν καταπιεσμένη φωνή", δήλωσε ο προπονητής, Ντες Χάσλερ.

Ο Αυστραλός προπονητής πρόσθεσε ότι επτά παίκτες του είναι αντίθετοι στο να φορέσουν τη συγκεκριμένη εμφάνιση "για θρησκευτικούς και πολιτισμικούς λόγους". "Δεν θα τους επιβάλλουμε να αγωνιστούν, αλλά είμαστε αφοσιωμένοι στη νέα εμφάνιση και στο στόχο της συμπερίληψης. Δεν αλλάζουμε γραμμή", πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Σκοτ Πεν.

Μία ημέρα αργότερα και ύστερα από το σάλο που ξέσπασε, ο Χάσλερ και ο αρχηγός της ομάδας, Ντέιλι Τσέρι Έβανς, παραχώρησαν από κοινού συνέντευξη Τύπου, στην οποία απολογήθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο έφτασε σε αυτήν την απόφαση η ομάδα.

"Δυστυχώς, η εκτέλεση της σημαντικής πρωτοβουλίας μας ήταν κακή. Υπήρξε ελάχιστη διαβούλευση ή συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές εντός κι εκτός ομάδας. Αυτή η κακοδιαχείριση προκάλεσε σημαντική αναστάτωση και πλήγωσε αρκετό κόσμο", δήλωσε ο Χάσλερ, ο οποίος απολογήθηκε κατόπιν στην LGBTQ+ κοινότητα, στη λίγκα και στους ανθρώπους της ομάδας για ό,τι συνέβη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ