ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Ουγγρική “σφραγίδα” στο "29ο Ακρόπολις"

Ουγγρική “σφραγίδα” στο "29ο Ακρόπολις"

Με τον Άρον Σίλαγκι να κατακτά το χρυσό μετάλλιο ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα στο «29ο Ακρόπολις» για το Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης Ανδρών στο ΟΑΚΑ.

Ουγγρική επικράτηση είχαμε σήμερα (Σάββατο) στο «29ο Ακρόπολις» για το Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης Ανδρών στο ΟΑΚΑ (με παρόντα τον πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Καπράλο Σπύρο).

Νικητής, αναδείχτηκε, όπως και πέρυσι, ο (24χρονος) χρυσός ολυμπιονίκης του Λονδίνου (Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη) Άρον Σίλαγκι, με αντίπαλο στον τελικό (15/9) τον Κορεάτη Κιμ Γιουν Χουάν/Νο 4 στον κόσμο. Την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) μοιράστηκαν οι 2 Ρώσοι αθλητές Ρεσέτνικοφ Βενιαμίν/Νο 3 στον κόσμο και ο Γιακιμένκο Αλεξέι, ηττημένοι των ημιτελικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι διαιτητής του τελικού ήταν ο Ανδρέας Δουβής.

Ψηλότερα στη γενική κατάταξη, από ελληνικής πλευράς έφτασε ο Ρομπέρτο Ντάβολι (40ος σε 168 αθλητές). Ο 19χρονος σπαθίστας από το σύλλογο της ΑΕΚ ήταν ο μόνος που κατάφερε να μπει στο ταμπλό των 64 όπου έχασε με σκορ 15/7 από τον Μοκρέτσοφ/Καζακστάν.

Αύριο (Κυριακή) ολοκληρώνεται το «29ο Ακρόπολις». Η 3η ημέρα της διοργάνωσης αφορά στα ομαδικά της σπάθης, όπου θα πάρουν μέρος 25 ομάδες/χώρες. Πρώτος μας αντίπαλος είναι η Ουκρανία/ (Νο 10 στην παγκόσμια κατάταξη). Οι αγώνες στο ΟΑΚΑ (με ελεύθερη είσοδο) αρχίζουν στις 9.30 το πρωί, με κατάληξη τον τελικό στις 4 το απόγευμα.

TAGS ΞΙΦΑΣΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ