ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οριστικά εκτός "μάχης" Βάσω/Βίκυ

Οριστικά εκτός "μάχης" Βάσω/Βίκυ
καραντασιου αρβανιτη

Την ήττα γνώρισαν Καραντάσιου/Αρβανίτη από τις Μεξικανές με 2-1 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του τουρνουά

Το ελληνικό δίδυμο δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και υποχρεώθηκε σε μια ήττα που έφερε τον αποκλεισμό.
Στο πρώτο σετ, Καραντάσιου και Αρβανίτη μπήκαν "μουδιασμένες" και δεν έδειχναν ικανές να βρουν λύσεις στο μπλοκ του δίδυμου από το Μεξικό.

Ο αγώνας πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι το 13-12, όμως κάπου εκεί οι ελληνίδες έχουν την αυτοσυγκέντρωσή τους και έχασαν το πρώτο σετ με 21-17.

Στο δεύτερο σετ τα δεδομένα άλλαξαν με το ελληνικό δίδυμο να εμφανίζεται πιο συγκεντρωμένο και την μεγαλύτερη διάρκεια κράτησε το προβάδισμα. Μ' ένα σερί 3-0 το σκορ έφτασε στο 9-6 για τις ελληνίδες, ενώ όσο κι αν προσπάθησαν οι αθλήτριες από το Μεξικό, η Καραντάσιου και η Αρβανίτη πάντα έβρισκαν τρόπο να βρίσκονται μπροστά...

Το δεύτερο σετ δεν μπορούσε να χαθεί και η φάση κλειδί ήταν το μπλοκ της Καραντάσιου που έκανε το σκορ 18-13 και έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την κατάκτηση του σετ με 21-16.

Το τρίτο σετ μπορεί να μην ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για το ελληνικό δίδυμο που βρέθηκε πίσω με 4-1, όμως ένας άσος της Αρβανίτη και η καλή άμυνα το έφερε μπροστά με 5-4. Και εκεί που όλα έδειχναν πως όλα είναι με το μέρος της Καραντάσιου και της Αρβανίτη οι Μεξικανές έκαναν νέο σερί και έφτασαν να προηγούνται με 11-7.

Οι ελληνίδες αθλήτριες δεν κατάφεραν να κάνουν νέο σερί, έχασαν το τρίτο σετ με 15-11 και γνώρισαν μια ήττα που ίσως αποδειχτεί καταδικαστική.

Το ελληνικό δίδυμο δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης στην επόμενη φάση, καθώς οι Βραζιλιάνες Ταλίτα/Ρενάτα επικράτησαν των αδελφών Σβάιγκερ από την Αυστρία με 2-0 σετ (21-18, 21-19), αποτέλεσμα που σημαίνει ότι, ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες στο τελευταίο παιχνίδι τους με τις Βραζιλιάνες, δεν μπορούν να αποφύγουν την τελευταία θέση του ομίλου.

Επόμενος αντίπαλος για το ελληνικό δίδυμο, οι ισχυρές Βραζιλιάνες Ρενάτα/Ταλίτα.

Καραντάσιου: "Έκανα ότι μπορούσα..."


Εμφανώς στεναχωρημένη από την ήττα και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση εμφανίστηκε η Βάσω Καραντάσιου που ενώ ξέσπασε σε λυγμούς, υπογράμμισε: "Εκανα ό,τι μπορούσα. Τί άλλο να κάνω; Προσπάθησα να βοηθήσω τη Βίκυ (Αρβανίτη), αλλά..."

Ερωτηθείς για το αν οι Μεξικάνες είναι καλύτερη ομάδα, η Καραντάσιου ήταν κάθετη: "Κοιτάξτε τα αποτελέσματα στο Ιντερνετ, για να δείτε αν είμαστε καλύτερη ομάδα, Πόσες διακρίσεις έχουν οι Μεξικανές και πόσες εμείς".

Σ' ότι αφορά το τελευταίο αγώνα με τις Βραζιλιάνες, τόνισε: "Δεν ξέρω ακόμα πώς έχει η κατάσταση, και αν θα μας αρκεί μία νίκη, γιατί οι Βραζιλιάνες αγωνίζονται το απόγευμα. Αλλά τί να λέμε τώρα; Το θέμα είναι εμείς τί κάνουμε".

Από την πλευρά της η Βίκυ Αρβανίτη δήλωσε: "Δεν είναι το τουρνουά μου αυτό... Δεν είναι έτσι όπως το σκεφτόμουν, όπως θα ήθελα να το ζήσω και να το ευχαριστηθώ. Στο τέλος απελευθερώθηκα και πίεσα το σερβίς μου, το στοιχείο που ξεχωρίζει συνήθως στο παιχνίδι μας. Τώρα απ΄όσο ξέρω δεν υπάρχουν ρεαλιστικές ελπίδες. Δεν έπαιξα όπως παίζω συνήθως. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αφού είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ενδιάμεσα έχουμε παίξει παγκόσμια πρωταθλήματα, ευρωπαϊκά, μεγάλα τουρνουά. Εμπειρία υπήρχε, αλλά δεν ήμουν αυτή που θα έπρεπε".



Τα αποτελέσματα της 2ης ημέρας

Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής ημέρας για το Ολυμπιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ Γυναικών (όμιλοι Β΄, Δ΄, ΣΤ΄), σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
---------
Ουόλς/Μέι Τρένορ-Γκρασέ/Περάζα 2-0 (21-15, 21-16)
Χάκενταλ/Τόρλεν-Σαϊκι/Κουσουχάρα 2-0 (21-8, 21-18)

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ
---------
Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη-Αυγουστίδου/Νελ 2-0 (21-12, 21-8)
Ξούε/Ζανγκ Ξι-Γκόλερ/Λούντβιγκ 2-0 (21-14, 21-18)

ΣΤ΄ ΟΜΙΛΟΣ
----------
Καραντάσιου/Αρβανίτη-Καντέλας/Γκαρσία 1-2 (17-21, 21-16, 12-15)
Ταλίτα/Ρενάτα-Ν. Σβάιγκερ/Σ. Σβάιγκερ 2-0 (21-18, 21-19)









































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ