ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα κορυφαία στιγμιότυπα της 1ης ημέρας

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα
Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα CREDIT: ZUMA PRESS/VISUALHELLAS.GR

Από την πολυσυζητημένη προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια και τα ολυμπιακά ρεκόρ της Ζιχούι Χου, μέχρι τη νεαρότερη αθλήτρια στο Τόκιο 2020.

Η 1η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων ολοκληρώθηκε και δεν έλειψαν οι σπουδαίες επιδόσεις ή τα μεγάλα στιγμιότυπα. Το μενού δεν περιλαμβάνει ακόμα αθλήματα στίβου ή κολύμβησης, παρ' όλα αυτά υπήρξαν ορισμένες μεγάλες στιγμές που δύσκολα θα ξεχαστούν για διάφορους λόγους.

Μία εξ αυτών είναι φυσικά η προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στα προκριματικά των κρίκων, όχι διότι είναι κάτι που δεν το έχει ξανακάνει στο παρελθόν, αλλά διότι δεν μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ!

Ακόμα μια σημαντική αγωνιστική επίδοση ήταν εκείνη της Ζιχούι Χου, που μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο την κατηγορία των 49κ. στην άρση βαρών. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο κάνοντας ολυμπιακό ρεκόρ σε αρασέ (94κ.), ζετέ (116κ.) και σύνολο (210κ.).

Υπήρξαν, όμως, αξιοσημείωτες στιγμές έστω κι αν δεν συνοδεύτηκαν από νίκη. Τρανό παράδειγμα η περίπτωση της Χεντ Ζαζά, της Σύριας αθλήτριας πινγκ πονγκ, που παρά την ήττα της στο μονό, έγινε η νεαρότερη αθλήτρια που έλαβε μέρος στο Τόκιο 2020.

Μαζί με την (επίσημη) έναρξη των αγώνων, ήρθαν και οι πρώτες απονομές μεταλλίων. Παρ' όλα αυτά, με διαφορές σε σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει στα προηγούμενα τουρνουά.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ