ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι αλλαγές στη διαδικασία απονομής μεταλλίων λόγω κορονοϊού

Η απονομή μεταλλίων στο ξίφος μονομαχίας γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, Τσίμπα | Σάββατο 24 Ιουλίου 2021
Η απονομή μεταλλίων στο ξίφος μονομαχίας γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, Τσίμπα | Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 © 2021 HASSAN AMMAR/ASSOCIATED PRESS

Η πρώτη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων συνοδεύτηκε και με τους πρώτους τελικούς αθλημάτων και φυσικά τις πρώτες απονομές μεταλλίων. Μόνο που την εποχή του κορονοϊού, οι απονομές στο Τόκιο 2020 είναι διαφορετικές από ό,τι στο παρελθόν.

Ο κορονοϊός επηρεάζει σε μέγιστο βαθμό την απρόσκοπτη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως οι διοργανωτές του Τόκιο 2020 έχουν βρει τη λύση σχεδόν για όλες τις καταστάσεις. Ακόμα και για την απονομή των μεταλλίων, η οποία είναι υγειονομικά αδύνατο να γίνει με τον πατροπαράδοτο τρόπο.

Η πρώτη μέρα των Αγώνων έφτασε στο τέλος της και μαζί της υπήρξαν οι πρώτες απονομές μεταλλίων. Η διαδικασία, όμως, έχει υποστεί αρκετές παραλλαγές, με σκοπό να τηρούνται όσο το δυνατόν περισσότερο οι αποστάσεις και να αποφευχθούν τα αγγίγματα μεταξύ αθλητών και επισήμων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το βάθρο έχει μακρύνει αρκετά, ώστε οι τρεις αθλητές που βρίσκονται πάνω να κρατούν απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους. Πλέον δεν υπάρχει σωρεία επισήμων γύρω από το βάθρο και τα μετάλλια μεταφέρει ένα άτομο. Παρ' όλα αυτά, δεν τα περνάει στο λαιμό των νικητών, ούτε καν τα αγγίζει. Αντιθέτως, τα προσφέρει σε ένα δίσκο και οι νικητές τα παίρνουν από μόνοι τους και τα φορούν.

Τέλος, απαγορεύεται να ανεβαίνουν οι κάτοχοι του αργυρού και του χάλκινου μεταλλίου στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου για αναμνηστικές φωτογραφίες, όπως συνηθιζόταν στο παρελθόν. Παρ' όλα αυτά, μέχρι στιγμής έχουν παρατηρηθεί και ορισμένες παρασπονδίες, όπως χαιρετισμοί με επαφή χεριών μεταξύ των αθλητών στο βάθρο.

*Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ