ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (30/7)

Ο Στέφανος Ντούσκος με το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων στο μονό σκιφ ανδρών
Ο Στέφανος Ντούσκος με το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων στο μονό σκιφ ανδρών EUROKINISSI SPORTS

Ο Στέφανος Ντούσκος χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και μάλιστα με ολυμπιακό ρεκόρ, γεγονός που αποτελεί και το πιο σημαντικό στιγμιότυπο της ημέρας.

Το πρώτο μετάλλιό της στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες -και μάλιστα χρυσό- πανηγυρίζει η Ελλάδα. "Δράστης" αυτής της επιτυχίας είναι ο Στέφανος Ντούσκος που τερμάτισε πρώτος στον τελικό του απλού σκιφ με επίδοση 6:40.45, η οποία αποτελεί νέο Ολυμπιακό ρεκόρ, καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής κατέρριψε αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Τη 10η θέση στην τελική κατάταξη του απλού σκιφ κατέλαβε η Αννέτα Κυρίδου. Η 23χρονη Ελληνίδα αθλήτρια του σκιφ τερμάτισε τέταρτη στον "μικρό" τελικό του αγωνίσματος, για τις θέσεις 7-12, με επίδοση 7:36.79.

Στη σκοποβολή, η Άννα Κορακάκη δεν κατάφερε να υπερασπισθεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 25μ. σπορ πιστόλι το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, καθώς έμεινε εκτός βάθρου στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση. Η δις Ολυμπιονίκης, η οποία είχε τερματίσει στην ίδια θέση και στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στον προκριματικό γύρο του rapid και κατέλαβε την 6η θέση με επίδοση 584/600.

Στην κολύμβηση, πολύ άνετα προκρίθηκε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στους αυριανούς (31/7) ημιτελικούς των 50μ. ελεύθερο. Ο Έλληνας κολυμβητή τερμάτισε πρώτος στη σειρά του με 21.66 και συνολικά κατέλαβε την τρίτη θέση.

Στη 14η θέση της κατάταξης έμεινε η εθνική Ελλάδας στα προκριματικά των 4Χ100μ. μικτή ομαδική. Οι Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Κώστας Μερετσόλιας, Ανδρέας Βαζαίος και Απόστολος Χρήστου τερμάτισαν σε 3:36.28, περίπου δύο δευτερόλεπτα μακριά από το πανελλήνιο ρεκόρ, και δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι αξιόλογο.

Στο στίβο, η Βούλα Παπαχρήστου δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό του τριπλούν, αφού στο 2ο προκριματικό γκρουπ του αγωνίσματος είχε δύο άκυρες προσπάθειες (1η, 3η) και μόνο μία έγκυρη, αλλά μόλις στα 12,23 μέτρα. Έτσι, κατετάγη στην 16η θέση του γκρουπ και στην 30ή στο σύνολο.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη αποκλείστηκε από τον ημιτελικό των 100 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς τερμάτισε πέμπτη στην 5η προκριματική σειρά με επίδοση 11:45.

Στην ιστιοπλοΐα, τη συμμετοχή της στην κούρσα μεταλλίων στα Laser Radial γυναικών εξασφάλισε η Βασιλεία Καραχάλιου. Η Ελληνίδα ιστιοπλόος κατετάγη 19η και 8η στις σημερινές ιστιοδρομίες, ενώ πήρε την ένατη θέση της γενικής κατάταξης με 106 βαθμούς ποινής. Έτσι, η 25χρονη πρωταθλήτρια θα είναι μεταξύ των δέκα σκαφών που θα αγωνιστούν την Κυριακή (1/8) στη medal race.

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής "έπεσαν" στην δέκατη θέση της γενικής κατάταξης στα 470 ανδρών με 41 βαθμούς ποινής. Οι "χάλκινοι" Ολυμπιονίκες του Ρίο κατετάγησαν 15οι στην πέμπτη κούρσα και 12οι στην έκτη.

Στην 17η θέση της γενικής κατάταξης στα 470 γυναικών, με 70 βαθμούς ποινής, παρέμειναν οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη. Το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε την 18η θέση στην 5η ιστιοδρομία και την 13η θέση στην έκτη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΣΚΟΣ ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΡΑΦΑΕΛΑ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΓΙΑΛΗΣ ΑΙΜΙΛΙΑ ΤΣΟΥΛΦΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΠΑΝΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΖΑΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΡΕΤΣΟΛΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ ΑΝΝΕΤΑ ΚΥΡΙΔΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ