ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Γκολομέεβ, Πετρούνιας, Τεντόγλου: Η Ελλάδα στοχεύει σε τρία μετάλλια μέσα σε 48 ώρες

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έχει αναλάβει τις ευθύνες του από μικρός και για αυτό οι προσδοκίες που υπάρχουν από εκείνον για ένα μετάλλιο στο Τόκιο δεν τον αγχώνουν.
Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έχει αναλάβει τις ευθύνες του από μικρός και για αυτό οι προσδοκίες που υπάρχουν από εκείνον για ένα μετάλλιο στο Τόκιο δεν τον αγχώνουν. © ΑΓΓΕΛΟΣ ΖΥΜΑΡΑΣ / AZSPORTSIMAGES.COM

Η ελληνική αποστολή είναι πολύ πιθανό να πανηγυρίσει τρία ολυμπιακά μετάλλια μέχρι το πρωί της Δευτέρας με τους Κριστιάν Γκολομέεβ, Λευτέρη Πετρούνια και Μίλτο Τεντόγλου.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ αγωνίζεται στον τελικό των 50μ. ελεύθερο των Ολυμπιακών Αγώνων σε λίγες ώρες, στις 4.30 τα ξημερώματα Κυριακής (1/8). Ο Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό του μήκους τα ξημερώματα της Δευτέρας (2/8) -στις 4.20πμ.-, ενώ την ίδια μέρα ο Λευτέρης Πετρούνιας θα λάβει μέρος στον τελικό των κρίκων που αρχίζει στις 11 το πρωί. Η Ελλάδα έχει θέσει τρεις σοβαρές υποψηφιότητες για μετάλλια μέσα σε ένα 48ώρο.

Ο άρχοντας των κρίκων θεωρείται το απόλυτο φαβορί για το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και έτσι αντιμετωπίζεται απ' όλους στο Τόκιο. Ο Κινέζος Λιου Γιανγκ είναι αυτός που θα προσπαθήσει να τον εμποδίσει να πετύχει το back-to-back, αλλά είναι πολύ δύσκολο να νικήσει τον ανώτερό του Πετρούνια.

Ο Γκολομέεβ θα βρίσκεται στον 6ο διάδρομο δίπλα από τον Γάλλο Φλοράντ Μανοντού και όχι πλάι στον Αμερικανό Κέιλεμπ Ντρέσελ, όπως ήθελε. Αυτοί οι δύο είναι οι μεγάλοι αντίπαλοί του στον τελικό της μιας ανάσας. Σ' αυτό τον αγώνα απαγορεύονται τα λάθη, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για να καλυφθούν με μια επιτάχυνση. Η απόσταση είναι πολύ μικρή. Ο 28χρονος αθλητής θέλει απαραιτήτως μια καλή εκκίνηση. Αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα του, στην περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει πολύ για να του βρει ψεγάδι.

Ο κολυμβητής του Άκη Οικονόμου ήθελε να έχει στη μία πλευρά του τον Ντρέσελ που είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, προκειμένου να τον τραβήξει σε μια πολύ γρήγορη κούρσα. "Ελπίζω να βγει το 21.30 που θέλουμε", τόνισε ο κόουτς του Γκολομέεβ στο SPORT24. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι ο αθλητής του θα προσπαθήσει να διαλύσει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (21.44) προκειμένου να βρεθεί στα μετάλλια. Πιστεύει πολύ ότι μπορεί να τα καταφέρει!

Ο Τεντόγλου προκρίθηκε με την πρώτη προσπάθειά του στον τελικό του μήκους. Είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση (8,22μ) στα προκριματικά πίσω από το 8,50μ. του Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία, ο οποίος είναι ένας από τους αθλητές που πάντα ήθελε να νικήσει. Πολλοί στην ελληνική αποστολή είδαν θετικά τη μεγάλη επίδοση του Κουβανού. Γνωρίζουν πόσο ανταγωνιστικός είναι ο Έλληνας πρωταθλητής του μήκους, ξέρουν ότι μπορεί να "βγάλει" αντίστοιχα άλματα και ότι η επίδοση του Ετσαβαρία -που είναι η δεύτερη καλύτερη φέτος στον κόσμο μετά το 8.60μ. του 23χρονου από τα Γρεβενά- θα δώσει επιπλέον κίνητρο στον αθλητή του Γιώργου Πομάσκι. Τρίτη καλύτερη επίδοση είναι το 8,48μ. του Τεντόγλου και ακολουθούν τρία άλματα του Τζουβάν Χάρισον με 8,47μ. 8.44μ. και 8.39μ. Ο Αμερικανός επίσης θα αγωνιστεί στον τελικό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ