ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι συνολικές κρατικές επιχορηγήσεις για το 2022 στις αθλητικές Ομοσπονδίες

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο SPORT24
Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο SPORT24 TOURETTE PHOTOGRAPHY

Τον πίνακα με τις αναλυτικές επιχορηγήσεις για το 2022 ανακοίνωσε η ΓΓΑ με τις 53 Ομοσπονδίες να μοιράζονται συνολικά 24 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι είναι αυξημένες κατά 37,25% σε σχέση με το 2021.

Με αναλυτικό πίνακα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσε το συνολικό ποσό που θα πάρουν οι Ομοσπονδίες για το 2022 το οποίο αγγίζει τα 24 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα οι 53 Ομοσπονδίες θα μοιραστούν 23.813.143 ευρώ εκ των οποίων τα 15.478.233 ευρώ προέρχονται από το κράτος, ενώ τα 8.334.910 ευρώ προκύπτουν από την φορολόγηση του στοιχήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουν ήδη καταβληθεί 21.425.090€ απευθείας στα 4.900 ερασιτεχνικά σωματεία των 53 Ομοσπονδιών, που ήταν εγγεγραμμένα στο τέλος του 2021 στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ως μερίδιο από τη φορολογία των κερδών των παικτών του Στοιχήματος (έχουν καταβληθεί εξ ολοκλήρου).

Σύμφωνα με τα ποσά που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η Ομοσπονδία με τα περισσότερα έσοδα είναι ο ΣΕΓΑΣ ο οποίος θα λάβει 3.332.762 ευρώ και ακολουθούν η ΚΟΕ και η ΕΟΚ.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε: «Η ενίσχυση και η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, των σωματείων και των αθλητών του που αποτελούν τη βάση του αθλητικής πυραμίδας της χώρας μας, είναι το καθημερινό μέλημα της πολιτικής μας. Αποδεικνύεται συνεχώς, εδώ και τρία χρόνια με δεκάδες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις σε κάθε επίπεδο, καταδεικνύεται και από τα οικονομικά στοιχεία, που αυταπόδεικτα είναι πρωτοφανή.

Ευχαριστώ πολύ τον Πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συναδέλφους στην Κυβέρνηση για τη συνεχή συνεργασία στήριξης του αθλητικού οικοδομήματος".

Ο πίνακας των επιχορηγήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ