ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Βασίλης Ρόβας στο SPORT24 για την καταστροφή στην Καρδίτσα: "Παππούς βγήκε με τη βάρκα και γυρίζει μήπως βρει κάποιον να σώσει"

Ο Βασίλης Ρόβας στο SPORT24 για την καταστροφή στην Καρδίτσα: "Παππούς βγήκε με τη βάρκα και γυρίζει μήπως βρει κάποιον να σώσει"

Ο Βασίλης Ρόβας μίλησε στο SPORT24 για τις τραγικές ώρες που βιώνουν οι κάτοικοι της Καρδίτσας που είδαν σπίτια, περιουσίες, κι ολόκληρα χωριά να πλημμυρίζουν, αλλά και για τον κόσμο που παλεύει να σωθεί.

Βιβλική καταστροφή. Ακόμα μία έρχεται να προστεθεί. Εικόνες χάους που θυμίζουν εφιάλτη κι όχι πραγματικότητα. Η Καρδίτσα είναι μία από τις περιοχές της Ελλάδας που βυθίστηκαν στην κυριολεξία από τις ισχυρότατες πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους, αφού το νερό έχει φτάσει ως τις ταράτσες και για ακόμα μία φορά ανήμποροι παρακολουθούν να χάνονται τα σπίτια κι οι κόποι μίας ζωής.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Βασίλης Ρόβας, που έχει φορέσει μεταξύ άλλων τις φανέλες της ΑΕΚ και του Άρη, μίλησε στο SPORT24 για τις τραγικές στιγμές που βιώνουν οι άνθρωποι στη γενέτειρά του, Καρδίτσα.

Ο Βασίλης Ρόβας με τη φανέλα του Άρη
Ο Βασίλης Ρόβας με τη φανέλα του Άρη INTIME

"Πάνω από 50 χωριά έχουν πλημμυρίσει. Στα κανάλια δεν έχουν δείξει τίποτα, ούτε το 1/10. Η πόλη της Καρδίτσας είναι στον κάμπο κι όλο αυτό το νερό που ήρθε δεν ήταν μόνο από τη βροχή, ήρθε κι από τα βουνά και τη Λίμνη Πλαστήρα.

Όλα τα ποτάμια και τα παραποτάμια πέφτουν σε δύο μεγάλους ποταμούς, στον Γαβρά και την Καράμπαλη. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα για την Καρδίτσα. Τα ποτάμια δεν άντεξαν άλλο, έσπασαν κι έφυγαν όλα τα νερά.

50 χωριά είναι εγκαταλειμμένα, μέσα στο νερό, το οποίο έχει φτάσει μέχρι τις στέγες. Ο κόσμος έφυγε να σωθεί, αλλά δεν ξέρει κανείς τι έχει γίνει. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα χθες που οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι να κάνουν. Αν υπάρχουν νεκροί σήμερα θα γίνουν οι καταγραφές.

Είδα κόσμο στις στέγες, ανέβηκαν στα καπό αυτοκινήτων για να μην τους πάρει το νερό

Θεωρώ ότι δεν περίμεναν ότι θα φύγει το νερό από τα ποτάμια και θα πάει προς τον κάμπο. Η πόλη της Καρδίτσας έχει το 20-30 πόντους νερό, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν πάθει τα χωριά. Όλα, δεν υπάρχει χωριό που να μην έπαθε ζημιά. Έπεσαν σπίτια. Στο Μουζάκι έφυγε ολόκληρο γυμναστήριο μέσα στο ποτάμι.

Στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας ένας παππούς πήρε τη βάρκα του και γυρίζει στο χωριό μήπως βρει κάποιον να σώσει.

Instagram story του Βασίλη Ρόβα με την καταστροφή στην Καρδίτσα
Instagram story του Βασίλη Ρόβα με την καταστροφή στην Καρδίτσα


Οι 2005 γεννηθείς της Εθνικής Ελλάδας είναι εγκλωβισμένοι τρεις μέρες στο Thessalikon Grand Hotel μαζί με την ομάδα της Βουλγαρίας. Είχε πάρει όλο το ξενοδοχείο νερό και δεν μπορούσαν να φύγουν οι αποστολές. Δεν είχαν ούτε τρόφιμα κι έτρεχαν να βρουν από γειτονικά χωριά.

Είδα κόσμο στις στέγες, ανέβηκαν στα καπό αυτοκινήτων για να μην τους πάρει το νερό. Τριτοκοσμικές καταστάσεις".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ