ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O Σπιτς "υποκλίθηκε" στον Φελπς!

Former Olympian Mark Spitz (L) congratulates Michael Phelps on his win in the 200  meter butterfly final during the US Swimming Olympic Team Trials 10 July 2004 at the Charter All Digital Aquatic Center in Long Beach, California.  (Photo by Al Bello/Getty Images/AFP)   FOR NEWSPAPERS AND TV USE ONLY
Φελπς-Σπιτς AFP

Ο Μαρκ Σπιτς τηλεφώνησε στον Μ.Φελπς για τον συγχαρεί που ισοφάρισε το δικό του ρεκόρ από τους Ολυμπιακούς του 1972, των 7 χρυσών μεταλλίων

"Βρίσκομαι σε απόλυτη έκσταση, κάτω από σοκ. Επιτέλους τα κατάφερα: το σκεφτόμουν από την Αθήνα, πραγματοποίησα το όνειρο που είχα από μικρό παιδί και απέδειξε ότι όλα τα όνειρα μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά", δήλωσε ο Αμερικανός υπερπρωταθλητής-φαινόμενο, ο οποίος αναφερόμενος στην ένσταση που κατέθεσε ο Κάβιτς (ισχυριζόμενος ότι αυτός ακούμπησε πρώτος το τείχος του τερματισμού), αρκέστηκε να πει:

"Δεν με ενδιαφέρει, εγώ ξέρω μόνο ότι άγγιξα πρώτος. Αυτό το ρεκόρ θα βοηθήσει να φέρω στην κολύμβηση σε μία άλλη διάσταση", ήταν το σχόλιο του επονομαζόμενου "Μάικλ Τζόρνταν της κολύμβησης".

Ερωτηθείς για το τί σκοπεύει να κάνει τα εκατομμύρια δολάρια που θα πάρει, ως δώρο από τους σπόνσορές του, ο Φελπς απάντησε: "Δεν το κάνω για τα χρήματα αλλά για μένα τον ίδιο, για να δοκιμάσω τα όριά μου. Αυτό που με νοιάζει είναι η ταχύτητα. Οι φίλοι μου μου έχουν προτείνει να περάσω στο μπέιζμπολ αλλά εμένα μου αρέσει το νερό και το ποδόσφαιρο".



Όπως μάλιστα συμβαίνει στις εκλογές, όπου μετά από μία εκλογική αναμέτρηση είθισται ο "χαμένος" να συγχαίρει τον νικητή, έτσι και τώρα ο Σπιτς πήρε τον συμπατριώτη του τηλέφωνο για να του δώσει συγχαρητήρια για την τεράστια επιτυχία του.

"Του έδωσα πάρα πολλά συγχαρητήρια, έκανε κάτι το μνημειώδες, με μία λέξη επικό. Του είχα πει ότι αυτή τη φορά θα τα κατάφερνε, εγώ στην εποχή μου δεν μπορούσα να συμμετέχω στα 50μ ελεύθερο καθώς δεν υπήρχε εκείνο το αγώνισμα στο πρόγραμμα. Ήταν πάντως πολύ άξιος", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σπιτς.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ