ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μαυρωτάς σε περιφερειακή διαβούλευση για την καταπολέμηση του ντόπινγκ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ  ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Μαυρωτάς συμμετείχε σε περιφερειακή διαβούλευση των Εθνικών Πλατφορμών Εναρμόνισης με τη Σύμβαση της UNESCO για την καταπολέμηση του ντόπινγκ στον αθλητισμό με κύριο θέμα συζήτησης την επίδραση της πανδημίας του COVID-19 στις υποχρεώσεις των χωρών.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και Πρόεδρος της Εθνικής Πλατφόρμας Εναρμόνισης με τη Διεθνή Σύμβαση της UNESCO για την καταπολέμηση του ντόπινγκ στον αθλητισμό Γιώργος Μαυρωτάς συμμετείχε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης στην περιφερειακή διαβούλευση των Εθνικών Πλατφορμών των κρατών-μελών της UNESCO, με κύριο θέμα συζήτησης την επίδραση της πανδημίας του COVID-19 στις υποχρεώσεις των χωρών και στα εργαλεία και στους μηχανισμούς που μπορεί να αναπτυχθούν σε αυτό το περιβάλλον.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν περιορίσει τις διεθνείς διοργανώσεις, με αποτέλεσμα τόσο ο έλεγχος εντός αγώνων να είναι περιορισμένος αλλά και ο έλεγχος εκτός αγώνων να μην στηρίζεται σε σαφείς αγωνιστικούς στόχους λόγω της αβεβαιότητας διεξαγωγής των διεθνών διοργανώσεων.

Σε ο,τι αφορά τη χώρα μας, ο κ. Μαυρωτάς τόνισε ότι παράλληλα με το πρόγραμμα ελέγχων ντόπινγκ προχωράει και η θεσμική αναβάθμιση του φορέα αντιντόπινγκ ώστε να είναι πλήρης η συμμόρφωση της χώρας μας με τον κώδικα του WADA, ενώ τον επόμενο μήνα θα περάσουν από τη Βουλή και οι διατάξεις για την εφαρμογή του νέου κώδικα αντιντόπινγκ του WADA που τίθεται σε ισχύ από το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ