NFL

O Manning διάλεξε Broncos

O Manning διάλεξε Broncos

Ο θρυλικός quarterback, Peyton Manning, θα συνεχίσει την καριέρα του στο Ντένβερ. Τι θα απογίνει ο Tebow; Επίσης: Όλη η δράση της μεταγραφικής περιόδου.

Ήταν μόνο συνεπές, οι δύο μεγαλύτερες ίσως ιστορίες της περσινής σεζόν του NFL (η απουσία του Peyton Manning και η άνοδος του Tim Tebow) να έρθουν και να δέσουν με έναν τέτοιο απίστευτο και αναπάντεχο τρόπο στη μεταγραφική περίοδο ενόψει της επόμενης.

O Peyton Manning (αναμφίβολα ο μεγαλύτερος free agent στην ιστορία του NFL) επέλεξε, με πολύ μεγαλύτερη χάρη, αλλά σαφώς όχι λιγότερη ένταση από το τσίρκο των media, σε ποια πόλη θα “μεταφέρει το ταλέντο του”, και το βραβείο πάει στους Denver Broncos. Έτσι, η ασφυκτική πίεση του δεκαήμερης διάρκειας ManningWatch δίνει τώρα τη θέση του στο αναπόφευκτο TebowWatch: Σε ποια ομάδα θα πάει ο quarterback που πέρσι έκλεψε την καρδιά ενός έθνους με το χάρισμά του, αν όχι με το ταλέντο του; Και είναι τρελοί οι άνθρωποι των Broncos για αυτή την κίνηση;

Επίσης, η απόφαση του Manning στέλνει κύματα διαμέσου όλου του NFL, επηρεάζοντας σχεδόν όλες τις ομάδες που έχουν ως τώρα εμπλακεί με δύναμη στο παζάρι. Ας δούμε ποιες είναι οι κυριότερες ως τώρα κινήσεις, νικητές και χαμένους, ξεκινώντας φυσικά με τη μεγάλη είδηση.

Ο Peyton Manning διάλεξε Denver Broncos

Το συμβόλαιο ολοκληρώνεται καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές και δεν αναμένεται να υπάρξουν εμπόδια, καθώς υπάρχει θέληση και συμφωνία κι από τις δύο πλευρές. Θα καταλήξουν μάλλον σε κάποιο συμβόλαιο της λογικής 5 χρόνια / $95 εκατομμύρια για τον 35χρονο θρύλο.

Από τη στιγμή που οι Colts τον έκοψαν από το ρόστερ, οι Broncos ξεπήδησαν ως διεκδικητές-έκπληξη, μπαίνοντας σφήνα ανάμεσα σε άλλα λογικά φαβορί όπως οι Dolphins, οι Cardinals και οι Seahawks. Ο Manning με αναπόφευκτα δημόσιο τρόπο, επισκέφθηκε τελικά μόλις 5 ομάδες: Κατά σειρά Broncos, Cardinals, Dolphins, Titans, και κάπου εκεί μέσα χώρεσε και τους 49ers, για τους οποίους κανείς δεν το είχε μάθει μέχρι 3 μέρες μετά. Τον είδαν να ρίχνει, τον πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις, τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις τους, και ύστερα περίμεναν να αποφασίσει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στην πραγματικότητα αυτό που συνέβη ήταν πως οι Dolphins δεν ήταν ποτέ μες στο κόλπο (έβαλαν τον Dan Marino μεσάζοντα απλά και μόνο για να δεχτεί ο Manning να συναντηθεί μαζί τους) και αυτό είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς το χάος που είναι αυτή η ομάδα τη δεδομένη στιγμή. (Επίσης, για ποιο λόγο να επιλέξεις για αντιπάλους τους Patriots δύο φορές το χρόνο;) Οι Cardinals έμειναν γρήγορα έξω από τη διεκδίκηση, και τελικά ο Manning είχε να διαλέξει ανάμεσα σε τρεις:

Τους Titans, που μέσω του ιδιοκτήτη Bud Adams του προσέφεραν “συμβόλαιο εφ’όρου ζωής”. Τους 49ers που ήταν οι μόνοι που κατάφεραν να διατηρήσουν μια κάποια σοβαρότητα γύρω από το ζήτημα, και επιπλέον έχουν μακράν την καλύτερη ομάδα από κάθε άλλο διεκδικητή. Και τους Broncos, που επιθυμούσαν διακαώς έναν αγνό quarterback, ένα στυλ παιχνιδιού για το οποίο θα ήταν περήφανος ο μέγας John Elway. Η μπίλια έκατσε στο Ντένβερ.

O Manning διάλεξε Broncos

Γιατί οι Broncos βγάζουν νόημα για τον Manning

Η αλήθεια είναι πως σε πρώτη ματιά, οι 49ers θα ήταν ιδανική επιλογή. Έχουν μακράν την καλύτερη ομάδα εξάλλου, μια ομάδα που απείχε μια λάθος υποδοχή σε punt από το Super Bowl όπως ήταν, πόσο μάλλον με τον Manning στο τιμόνι. Ίσως η πίεση για άμεσο αποτέλεσμα να ήταν μεγάλη; Ίσως συναισθηματικά ο Manning να μην ήθελε να χρειαστεί να τρακάρει τον αδερφό του στα πλέι-οφ; Ενδέχεται.

Αλλά το πιο πιθανό είναι πως απλά ήθελε να μείνει μακριά από την NFC που αυτή τη στιγμή μοιάζει τρομακτική από το πόσες ανταγωνιστικές ομάδες διαθέτει σε σχέση με την AFC. Οι Broncos όχι μόνο είναι AFC, αλλά είναι και στο φρικτό division AFC West, το οποίο το κέρδισαν πέρσι με ρεκόρ 8-8 από τους δυσλειτουργικούς Raiders και τους ανισόρροπους Chargers. Είναι ντε φάκτο φαβορί για την κατάκτησή του και φέτος χάρη στην προσθήκη του Manning, οπότε ο Peyton έχει ορθάνοιχτο δρόμο προς τα πλέι-οφ.

Επίσης, ο ίδιος ο οργανισμός των Broncos μοιάζει κοντά σε αυτό που θέλει. Ο προπονητής John Fox έχει αμυντικές ρίζες, οπότε είναι φυσικό πως ο Manning θα έχει ουσιαστικά τον έλεγχο στην επιθετική λειτουργία, όπως τόσα χρόνια. Στους 49ers ίσως τα πράγματα με τον Jim Harbaugh να μην ήταν έτσι. Κυριότερα, ο VP John Elway, ο μεγαλύτερος QB στην ιστορία της ομάδας, ο οποίος γύρισε το NFL ανάποδα για να καταφέρει να φέρει στην ομάδα τον Manning παρά την περσινή επιτυχία του Tebow, εγγυάται για την ύπαρξη ενός ανθρώπου με τις ίδιες ευαισθησίες απέναντι στο άθλημα όπως ο ίδιος ο Peyton. Το αφεντικό των Titans, εν αντιθέσει, είναι το είδος του κακομαθημένου κροίσου που βγαίνει και δηλώνει “θέλω τον Manning στην ομάδα, τέλος.” παρακάμπτοντας όλη την ιεραρχία προπονητών και μάνατζερς, και δεν υπήρχε λόγος για τον Manning να θέλει να μπλέξει τώρα με μια τέτοια κατάσταση.

Τέλος, οι Broncos έχοντας μια κατά βάση νεαρή, φτηνή, ικανή ομάδα, έχουν αρκετό περιθώριο ξοδέματος ώστε με δυο ακόμα καίριες κινήσεις (έναν receiver, έναν corerback σαν τον Tracy Porter ή τον center Jeff Saturday, έμπιστο του Manning από τους Colts) να φτιάξουν ένα ρόστερ που θα εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα νέα δεδομένα της Εποχής Manning.

O Manning διάλεξε Broncos


Γιατί ο Manning βγάζει νόημα για τους Broncos

Πέραν του ότι είναι ο Peyton Manning, ένας από τους 3 μεγαλύτερους που έχουν πασάρει ποτέ τη μπάλα; Επειδή είναι ο Peyton Manning, ένας από τους 3 μεγαλύτερους που έχουν πασάρει ποτέ τη μπάλα

Εξηγούμαστε: Πέραν της δεδομένης αξίας του (που ακόμα και για την πιθανότητα να είναι στο 90% της κατάστασης που κάποτε ήταν, αξίζει το οποιοδήποτε ρίσκο από τις ομάδες που δεν έχουν για QB τον Tom Brady ή τον Drew Brees), το status του ως ένας all-time τιτάνας του αθλήματος σημαίνει ένα πολύ σημαντικό πράγμα για τους ανθρώπους των Broncos. Ότι μπορούσαν πλέον να ξεφορτωθούν τον Tebow χωρίς να γίνει επανάσταση στο Ντένβερ.

Σκέψου το. Έχεις έναν quarterback που μέσα από τις ανορθόδοξες τεχνικές του, καταφέρνει παρόλ’αυτά να αλλάξει τις μοίρες του franchise, να το μετατρέψει από μια κινούμενη μιζέρια σε μια ομάδα που κέρδισε τα βλέμματα όλου του πλανήτη, πήγε στα πλέι-οφ, κέρδισε και παιχνίδι εκεί (το εκπληκτικό θρίλερ απέναντι στους Steelers).

Αλλά αυτός ο quarterback, ό,τι και να λέμε για να γράφουμε ιστορίες και να ενθουσιαζόμαστε, δεν είναι quarterback. Ή τουλάχιστον δεν είναι ο quarterback που κάποιος παραδοσιακός αθλητής σαν τον John Elway ή ένας κόουτς σαν τον John Fox θα ήθελαν να βασίσουν την επόμενη δυναστεία των Broncos. Πώς διώχνεις λοιπόν τον Tebow χωρίς να σε μισήσουν και οι πέτρες του Κολοράντο;

Φέρνοντας στη θέση του τον μεγαλύτερο εν ενεργεία παίχτη του αθλήματος.

Τι θα πεις εσύ ως φαν των Broncos; Γιατί διώξατε τον Tebow; “Μα έφερα τον Manning.” Τέλος η συζήτηση εκεί. Άκουσα και διάβασα χθες όλη τη μέρα σχόλια από υποστηρικτές των Broncos που είχαν ενθουσιαστεί σαν κάποιος να τους υπέγραψε συμβόλαιο συμμετοχής στο επόμενο Super Bowl.

Μπορούν να φτάσουν οι Broncos του Manning στο Super Bowl;

Κατά πάσα πιθανότητα, όχι. Είναι πολύ δύσκολο να έρθουν όλα και να δέσουν τόσο άμεσα, τόσο τέλεια, ώστε μια ομάδα σαν τους τωρινούς Broncos να φτάσει σε Super Bowl μέσα στα 2-3 επόμενα χρόνια, όσα δηλαδή θα έχει πιθανώς μπροστά του ένας υγιής Manning.

Όμως, τι να πω; Και πιο περίεργα πράγματα έχουν συμβεί σε αυτό το άθλημα. Ένα εξ αυτών, το ότι θα δούμε τον Peyton Manning να αγωνίζεται με τα χρώματα των Denver Broncos.

O Manning διάλεξε Broncos

Και τι θα γίνει με τον Tim Tebow;

Ο Tim Tebow θα ανταλλαχθεί με κάποια από τις 5 ομάδες που έχουν ήδη ρωτήσει για αυτόν στους Broncos. θα τον ήθελε. Μάλλον πάντως δεν θα έχει μεγάλη ανταλλακτική αξία. Αυτό είναι το μειονέκτημα όταν όλοι ξέρουν πως δεν θες έναν παίχτη στο ρόστερ σου: Δε σε παίρνει να το πολυ-διαπραγματευτείς το θέμα, και οι Broncos θέλουν να λήξει το ζήτημα γρήγορα και χωρίς καμία δυσκολία για τον quarterback που πέρσι τους έβγαλε από το βούρκο.

Η λογική λέει πως ο Tebow θα δοθεί στους Jaguars (βάζοντας έτσι στο χάρτη την πιο αδιάφορη ομάδα του NFL) με αντάλλαγμα κάποιο draft pick 4ου ή 5ου γύρου. Είναι κάπως αστείο το πόσο απότομα και άδοξα μπορεί να λήγουν κάποια πράγματα. 2 μήνες πριν ο Tebow έβαζε φωτιά στο NFL, 1 μήνα πριν ο Fox δήλωνε πως είναι το μέλλον του συλλόγου, και τώρα θα ανταλλαχθεί για ψίχουλα.

Αυτοί που δεν πήραν τον Manning

Μιλήσαμε παραπάνω για ένα ντόμινο που δημιούργησε η παρουσία του Manning στο μεταγραφικό παζάρι, και φυσικά και η απόφασή του. Σε συνδυασμό με το free agency του καυτότατου Matt Flynn των Packers (που έπαιξε πέρσι ένα παιχνίδι σαν βασικός και έκανε 28 touchdowns και 37,498 γυάρδες ή κάτι τέτοιο), είχαμε φέτος ένα συναρπαστικό καρουζέλ από quarterbacks σε μεγάλο αριθμό ομάδων. Οι κυριότερες μετακινήσεις, και συνέπειες του παράγοντα Manning, για τις υπόλοιπες ομάδες:

San Francisco 49ers: Έχουν κάνει αρκετές κινήσεις γεμίζοντας ένα πλήρες (πλην QB) ρόστερ, με κυριότερες μεταγραφές αυτές των wide receivers Mario Manningham (από τους Giants) και τον θρυλικό Randy Moss (από τον καναπέ του σπιτιού του), πιθανώς ως δολώματα για τον Manning. Τώρα αναμένεται να υπογράψουν νέο συμβόλαιο με τον Alex Smith χωρίς να χαλάσουν τις καρδιές τους από την Παρένθεση Manning. Σίγουρα ο Smith θα καταλαβαίνει πως η ομάδα του όφειλε να το προσπαθήσει, και σίγουρα ξέρει πως δεν υπάρχει περίπτωση να βρει καλύτερη ομάδα από αυτήν που θα τον είχε ως βασικό.

Seattle Seahawks: Όταν ο Manning αρνήθηκε ευγενικά να ανταποδώσει το αρχικό ενδιαφέρον τους (ήταν η πρώτη ομάδα που εκδήλωσε επίσημα ενδιαφέρον για τον βετεράνο QB), οι Seahawks κινήθηκαν γρήγορα και υπέγραψαν με τον Matt Flynn για 3 χρόνια, προλαβαίνοντας έτσι να τον αποσπάσουν από την αγορά προτού ο Manning απορρίψει κι άλλους υποψήφιους μνηστήρες.

St. Louis Rams/Washington Redskins: Μια μέρα πριν ανοίξει η μεταγραφική περίοδος, και άρα μπει σε λειτουργία το καρουζέλ των quarterbacks, οι δύο ομάδες πρόλαβαν να ολοκληρώσουν μια επική ανταλλαγή. Οι Rams έδωσαν στους Redskins το #2 pick του φετινού draft (οι Rams δε το χρειάζονταν γιατί έχουν νεαρό ελπιδοφόρο quarterback, οι Redskins το χρειάζονταν απεγνωσμένα για να πάρουν τον φετινό νικητή του Heisman Trophy, Robert Griffin III - στο εξής θα αναφέρεται ως RGIII) και πήραν από αυτούς, μέτρα μη ζαλιστείς, το φετινό #6 pick, και τα first-round picks των Redskins για το 2013 και το 2014, καθώς και το second-round pick τους για το 2014. Οι Redskins, στο μεταξύ, δεν παραξόδεψαν μόνο στα draft picks, αλλά στις μεταγραφές, καθώς αγόρασαν τον τίμιο Pierre Garcon για 4 χρόνια με $20 εκατομμύρια.

Indianapolis Colts: Οι Colts! Θυμάστε τους Colts; Ναι, κράτησαν τον Reggie Wayne. ΟΚ.

Kansas City Chiefs: Επίσης από τις πρώτες ομάδες που έψαξαν τον Manning αλλά δεν τους επέστρεψε το τηλεφώνημα, πήραν τον Brady Quinn σαν αναπληρωματικό QB, πήραν τον Peyton Hillis (που προέρχεται από μια από τις χειρότερες χρονιές καλού running back στην ιστορία), τώρα ενδέχεται να είναι από τις 2-3 ομάδες που ίσως ακουστούν για τον Tim Tebow, γενικά μια κακομοιριά κάπως, μια αμηχανία.

New York Jets: Επισήμως “προσπεράσαμε τον Peyton Manning” (ναι, σίγουρα), αλλά στην πραγματικότητα μετά το ανεπίσημο φλερτ (που ήταν αληθινότατο πάντως), προσέφεραν νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στον Mark Sanchez για να επουλώσουν τον πληγωμένο του εγωισμό. Του χρόνου τέτοιο καιρό θα τα θυμούνται αυτά και θα κλαίνε.

Tennessee Titans: Είναι λες και όλος ο σύλλογος φρέναρε απότομα όταν ο Bud Adams δήλωσε πως θέλει τον Manning για τη συλλογή του (“τελεία.”) και δεν έχουν κάνει τίποτα ιδιαίτερο μέχρι στιγμής.

O Manning διάλεξε Broncos

Οι Miami οι Dolphins

Ξεχωριστά γιατί είναι λίγο μες στη θλίψη η κατάσταση στο Μαϊάμι. Το θρυλικό franchise προσπαθεί να ξανασταθεί όρθιο από τότε που εγκατέλειψε ο Dan Marino, δηλαδή πάει πια πάνω από δεκαετία. Μια δεκαετία συνεχών αποτυχιών και λάθος αποφάσεων, που έχουν κάνει το κλίμα στο Μαϊάμι να προσεγγίζει πια την απόγνωση, της οποίας μεγαλύτερη ένδειξη μάλλον είναι οι περισσότεροι από μια ντουζίνα βασικοί quarterbacks σε όλη αυτή τη χρονική διάρκεια.

Μόνο φέτος, οι Dolphins προσπάθησαν να πάρουν καινούριο προπονητή στην αρχή της off-season (τον Jeff Fisher, που προτίμησε τους Rams), κυνήγησαν τον Manning (τους μίλησε με τα χίλια ζόρια), έστειλαν τον Brandon Marshall στους Bears (πιθανώς για να κάνουν χώρο στο salary cap για τον Manning), πήγαν να αρπάξουν τον Flynn όταν δεν τους βγήκε με τον Peyton (ο Flynn προτίμησε το Σιάτλ, για όνομα του θεού), άνοιξαν συζητήσεις με τον ορισμό του “απλώς ΟΚ” Alex Smith (ο οποίος το δευτερόλεπτο που ο Manning πήγε στους Broncos, πιθανότατα έκοψε κάθε επαφή), και τελικά μες στον πανικό της αναζήτησης ΚΑΠΟΙΟΥ quarterback υπέγραψαν με τον David Garrard των Jaguars.

Μια σύγχυση γενική, ένας πανικός δίχως τέλος. Πριν ένα μήνα οι Dolphins έμοιαζαν σαν μια ομάδα που ερχόταν με φόρα από το β’ μισό της περσινής σεζόν, και με την προσθήκη του Manning ίσως γινόταν φαβορί. Τώρα μοιάζουν ένα βήμα από το να παραιτηθούν από διεκδικήσεις και να μπουν σε φάση αναδόμησης. Ξανά.

Οι υπόλοιπες ομάδες

Chicago Bears: Μάλλον οι πιο εντυπωσιακοί ως τώρα. Έχουν κάνει μια σειρά από μεταγραφές ουσίας σε linebacker και receiver, έχουν κρατήσει τον Kellen Davis, πήραν τον Jason Campbell των Raiders για αναπληρωματικό του Jay Cutler (ώστε να μην καταστραφεί μια σεζόν όπου οι Bears σίγουρα πάνε πλέι-οφ από έναν τραυματισμό, όπως πέρσι) και πήραν και τον Brandon Marshall. Καλές κινήσεις για μια δεδομένα δυνατή ομάδα.

Carolina Panthers: Σιωπηλά θα είναι από τις πολύ υπολογίσιμες ομάδες φέτος. Μια καλή προσθήκη ήταν ο Mike Tolbert, που πήραν για 4 χρόνια από τους Chargers. Και κατά παράδοση πλέον, όποιος καλός παίχτης αφήνεται ελεύθερος από τους Chargers, πάει σε άλλη ομάδα και κάνει επικές σεζόν.

Tampa Bay Buccaneers: Πολύ καλές κινήσεις από μια ομάδα που πέρσι όφειλε να έχει κάνει την υπέρβαση και αντ’αυτού γκρεμοτσακίστηκε. Ερωτηματικό για φέτος, όμως ως τώρα έχει κάνει καλές κινήσεις. Πήρε τον CB Eric Wright, πήρε τον Carl Nicks των Saints για 5 χρόνια, και κυριότερα, τον εξαιρετικό receiver Vincent Jackson. Από τους Chargers. Ξέρεις.

San Diego Chargers: Οι οποίοι μιας και τους αναφέραμε έχουν αγοράσει ό,τι φυσούσε ο άνεμος της ελεύθερης αγοράς μπροστά στην είσοδο των εγκαταστάσεών τους (μια ντουζίνα νέα συμβόλαια ως τώρα) με σημαντικότερο τον Robert Meachem των Saints, που όπως δυστυχώς θα φανεί στην πράξη, ο Brees μάλλον τον έκανε να μοιάζει πιο σημαντικό από ό,τι είναι. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σχετικά με τους Chargers την περασμένη βδομάδα το παρουσίασε η δήλωση του Phillip Rivers, ότι καλώς να έρθει ο Peyton Manning στους Broncos για να ανέβει το επίπεδο του division. Αυτά από τον άνθρωπο που έχασε πέρσι από τους Broncos χωρίς τον Manning.

Detroit Lions/Philadelphia Eagles: Τίποτα τρομερό ως τώρα (και δεν υπάρχει και λόγος άλλωστε) όμως δύο τεράστια νέα συμβόλαια. Οι μεν Eagles κράτησαν τον DeSean Jackson με νέο 5ετές (άρα θα έχουν πάλι πίσω τον καλό Jackson, όχι το περσινό ανέκδοτο) και οι Lions υπέγραψαν συμβόλαιο-μαμούθ με τον Calvin Johnson, 8 χρόνια, $132 εκατομμύρια, $60 εγγυημένα. Τα αξίζει; Τα αξίζει. Ο Megatron έκανε φέτος χρονιά για τα βιβλία της ιστορίας.

Buffalo Bills: Μια και μοναδική κίνηση, ο defensive end Mario Williams για 6 χρόνια, απόκτηση για την οποία ο Aaron Rodgers τουήταρε “καλή επιτυχία μακριά από την NFC North φίλε” και ο Matthew Stafford απάντησε “ομοίως”. Όχι ότι αρκεί αυτό για να γίνουν ανταγωνιστικοί οι Bills, αλλά λέμε τώρα.

Jacksonville Jaguars: Τα μυαλά μας πονάνε από τα $32.5 εκατομμύρια για 5 χρόνια που θα πάρει ο OK/τίμιος Laurent Robinson, που έλαμψε πέρσι ως κομμάτι της έξοχης επίθεσης των Cowboys.

Dallas Cowboys: Αναπληρωματικός QB o Kyle Orton, όχι άσχημη κίνηση, αλλά το πρόβλημα της ομάδας αυτής είναι στην ψυχολογία της. Κι επίσης και στο μεγάλο πρόστιμο που έφαγε από τη λίγκα, μαζί με τους Redskins, για κατάχρηση της δίχως cap στο ξόδεμα χρονιάς του 2010. Η ποινή τους για το αδίκημα που κανένας κανονισμός δεν ορίζει πως έκαναν, θα είναι μείωση του φετινού τους cap salary. Ναι, το ξέρουμε ότι λογικά αυτό το σκεπτικό δεν βγάζει νόημα, αλλά αυτό είναι το NFL.

Ο Hines Ward κρεμάει... τις βάτες; Το κράνος; Τα γάντια του;

Τελοσπάντων, ο μεγάλος receiver των Pittsburgh Steelers αναμένεται να ανακοινώσει ότι σταματάει την καριέρα του, όντας ο ηγέτης της λίστας των pass catchers στην ιστορία των Steelers. Ακόμα πιο ουσιαστικά, ήταν ο MVP του Super Bowl XL, το πρώτο που κέρδισαν οι Steelers μετά τη θρυλική ομάδα του Chuck Noll στα ‘70s. Ο Ward θα κέρδιζε και δεύτερο δαχτυλίδι τρία χρόνια μετά στο Super Bowl XLIII, τον καλύτερο τελικό όλων των εποχών.

Με ακριβώς 1,000 υποδοχές (8ος στην all-time λίστα του ΝFL), πάνω από 12,000 γυάρδες και 85 touchdowns (13ος όλων των εποχών), ο Ward -που έχει επιλεγεί και για 4 Pro Bowls- κατέχει πρακτικά καθε πιθανό ρεκόρ των Steelers στους τομείς της υποδοχής πάσας. Κάτι που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό από ό,τι ακούγεται, καθώς σημαίνει πως έχει ξεπεράσει τους μεγάλους θρύλους της ομάδας του Noll που κατέκτησε 4 Super Bowl στα ‘70s, τους John Stallworth και Lynn Swann.

Και κάτι τελευταίο

Στη Νέα Ορλεάνη τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, ανάμεσα στην αδυναμία υπογραφής νέου ικανοποιητικού συμβολαίου για τον Drew Brees και σε μια έρευνα του NFL που έδειξε πως στην ομάδα λειτουργούσε για χρόνια ένα bounty system επιβράβευσης των αμυντικών για τραυματισμούς αντιπάλων(!). Καθώς οι ποινές αναμένονται α) σύντομα και β) βαριές, θα επανέλθουμε αναλυτικότερα στο ζήτημα όταν έχουμε περισσότερα.

Για την ώρα, το μόνο θετικό για τους Saints ήταν το νέο πενταετές συμβόλαιο του αγαπημένου στόχου του Brees, Marques Colston. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στο φάσμα όσων αρνητικών μπορούν να επέλθουν και, κυρίως, της ηθικής χρεοκοπίας ενός οργανισμού που επέτρεψε την ανάπτυξη ενός τέτοιου συστήματος. Θα επανέλθουμε.

Μια ατάκα

“Όποιος πάρει τον Tebow τώρα, θα πίστευε κανείς πως θα το κάνει για να πουλήσει εισιτήρια. Είναι καλό να έχεις έναν Justin Bieber γιατί θα κερδίσεις και πολλούς φανς. Με αυτό το συγκρίνω. Είναι ο Justin Bieber του NFL.” (Joey Porter, linebacker)

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ