ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Έλληνας (δισ)έγγονος του θρύλου

Ο Έλληνας (δισ)έγγονος του θρύλου

Βαρύ όνομα κουβαλάει ο Μασιμιλιάνο Βαλκαρέτζι, ένας από τους τρεις σκιέρ της ελληνικής ομάδας. Μαζί με τον Κωνσταντίνο Συκαρά αγωνίζονται την Τετάρτη (19/2, 09.00) στο γιγαντιαίο σλάλομ.

Ο Έλληνας σκιέρ Μασιμιλιάνο "Μαξ" Βαλκαρέτζι δεν κατάφερε προ ημερών να τερματίσει στο Super-G στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Η είδηση δεν αναφέρθηκε μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ιστοσελίδες της Τεργέστης, της γενέτειρας του.

Οι Ιταλοί παρακολουθούν την πορεία του 19χρονου σκιέρ στο Σότσι. Τον θεωρούν δικό τους και ουσιαστικά είναι Ιταλός. Απόγονος μιας σπουδαίας αθλητικής προσωπικότητας της πόλης με τη σημαντική θέση στην ελληνική ιστορία. Δισέγγονος ενός θρύλου του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Προπάππος του υπήρξε ο Φερούτσιο Βαλκαρέτζι, ποδοσφαιριστής και μετέπειτα μεγάλος προπονητής. Οδήγησε τη "Σκουάντρα Ατζούρα" στον τίτλο στο EURO 1968, ενώ καθόταν στον πάγκο στο Μουντιάλ του 1970 όταν η Ιταλία γνώρισε την ήττα από τη μεγάλη Βραζιλία.

Ο Έλληνας (δισ)έγγονος του θρύλου

Ο Φερούτσιο με τον Τζιατσίντο Φακέτι

Ο Βαλκαρέτζι δεν ήθελε να χάνει. Παραμένει ο πιο επιτυχημένος προπονητής της εθνικής ομάδας με έξι ήττες σε οκτώ χρόνια. Το χαμό του σε ηλικία 86 χρονών το 2005 θρήνησε ολόκληρη η χώρα.

Σχεδόν 44 χρόνια μετά ένας άλλος Βαλκαρέτζι υπερασπίζεται το όνομα της οικογένειας. " Θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, σκεπτόμενος πάντα τις θυσίες που χρειάστηκαν για να φτάσω εδώ", έγραψε πρόσφατα ο Μαξ. Στο Σότσι βρίσκεται χάρη στο ελληνικό διαβατήριο της γιαγιάς από την πλευρά της μητέρας του.

Θα αγωνιστεί την Τετάρτη (19/2, 09.00) μαζί με τον κορυφαίο Έλληνα σκιέρ, Κωνσταντίνο Συκαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ