ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Αυγενάκης ενημέρωσε για την πορεία των έργων στο ΟΑΚΑ

Ο Αυγενάκης ενημέρωσε για την πορεία των έργων στο ΟΑΚΑ
Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης INTIME

Ο Λευτέρης Αυγενάκης με ανάρτησή του ενημέρωσε για την πορεία των έργων που έχουν εξαγγελθεί να γίνουν στο ΟΑΚΑ.

Για την πορεία των έργων στο ΟΑΚΑ ενημέρωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού σε ανάρτησή του αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτησή του: "Είμαι άνθρωπος του αποτελέσματος κι όχι των εξαγγελιών που γίνονται για να περνά ο χρόνος και να μην υλοποιούνται. Κι όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά ότι όσα λέω πως θα κάνουμε, τα εποπτεύω στενά μέχρι την ολοκλήρωσή τους στο 100%.

Με ταχείς ρυθμούς, λοιπόν και προσήλωση στην τήρηση των σφικτών χρονοδιαγραμμάτων προχωρούμε τα Έργα από το συνεκτικό Πρόγραμμα Αξιοποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της Αττικής, που παρουσιάσαμε αναλυτικά μαζί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 13 Δεκεμβρίου 2022.

Κι επειδή η ενημέρωση όλων και η διαφάνεια είναι βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας και της πολιτικής μας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα –κάθε μήνα- θα «λογοδοτούμε» για την εξέλιξή τους.

Συνεπώς, έπειτα από τέσσερις εβδομάδες –και παρότι μεσολάβησε η εορταστική περίοδος- έχουμε την εξής πρόοδο:

  • Πλήρης ανακαίνιση (προπονητήριο και βοηθητικοί χώροι) της αίθουσας της Άρσης Βαρών στο OAKA Athens Olympic Complex, η οποία ολοκληρώνεται σε μερικές ημέρες σε άριστη συνεργασία με τη Lamda Development, καθώς οι εργασίες προχωρούν τάχιστα όπως διαπίστωσα και από κοντά σήμερα. Η μετεγκατάστασή της Άρσης Βαρών από τον Άγιο Κοσμά θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.
  • Η Σύμβαση για την Ενεργειακή Αναβάθμιση όλου του Ολυμπιακού Συγκροτήματος, ύψους 22 εκατ. ευρώ, ενταγμένη στα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (54 εκατ. ευρώ στο σύνολό τους) κατατέθηκε σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον απαιτούμενο Προσυμβατικό Έλεγχο.
  • Ολοκληρώθηκε χθες η προσωρινή μετεγκατάσταση του Διοικητηρίου του Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά ΝΠΔΔ και υπογράφηκε το Πρωτόκολλο Παράδοσης – Παραλαβής.
  • Αύριο, 11 Ιανουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών στη Διακήρυξη της Περιφέρεια Αττικής για την επιλογή αναδόχου στο εξαιρετικά σημαντικό Έργο «Συντήρηση – αντικατάσταση του συνόλου των ελαστικών συνθετικών ταπήτων (ταρτάν), στεγανοποιήσεις οροφών και αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης ΟΑΚΑ», εκτιμώμενης αξίας 5.847.840€
  • Προχωρά η διαδικασία επιλογής αναδόχου και η υπογραφή σχετικής Σύμβασης από τη Lamda Development για το κλειστό προπονητήριο (τύπου θόλου) στο Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού. Εκεί θα μεταφερθούν από το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά οι Εθνικές ομάδες πάλης, τζούντο και πυγμαχίας.
  • Συντάσσεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προκειμένου να εκκινήσει η ολική ανακαίνιση των δύο κλειστών γυμναστηρίων «σπίτι του στίβου και του βόλεϊ» στην Παιανία.
  • Η Lamda Development δέσμευσε τα ακίνητα που θα χρησιμοποιηθούν για την προσωρινή φιλοξενία των 94 αθλητών του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, έως ότου κατασκευαστούν οι νέοι ξενώνες στο Ελληνικό και ανακατασκευαστούν οι υπάρχοντες στο ΟΑΚΑ. Οι συμβάσεις μίσθωσής τους θα υπογραφούν τις προσεχείς ημέρες και η μετεγκατάσταση θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα.
  • Καταβλήθηκαν από την Lamda Development χορηγίες ύψους 63.272€ σε 12 σωματεία ποδοσφαίρου και μπάσκετ, που έκαναν χρήση των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, προκειμένου να μισθώσουν χώρους προπόνησης αλλού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ