NFL και Los Angeles Chargers, άναψαν το πράσινο φώς για την ανάπτυξη του αμερικάνικου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα

Εξελίξεις στην Ελλάδα για για την ανάπτυξη του αμερικάνικου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Όλες οι λεπτομέρειες στο SPORT24.
Λίγες μόλις ημέρες μετά την αποκλειστική συνέντευξη του δις πρωταθλητή του Super Bowl με τους Kansas City Chiefs, Γιώργου Καρλαύτη στο SPORT24, το NFL προσγειώθηκε στην Αθήνα, με αντιπροσωπεία των Los Angeles Chargers του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Dean Spanos.
Ο 74χρονος ιδιοκτήτης της ομάδας της Καλιφόρνια, απέκτησε το δικαίωμα να αναπτύξει το franchise των Chargers, το άθλημα και τις όποιες συνοδευτικές δραστηριότητες στη χώρα μας, κάτι το οποίο ο ίδιος ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας, επιθυμούσε διακαώς, εδώ και πολλά χρόνια.
Η Ελλάδα μπαίνει πλέον στο μικροσκόπιο του NFL και γίνεται η πρώτη χώρα της Νότιας Ευρώπης στο έδαφος της οποίας η National Football League, αναζητεί να δημιουργήσει τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή της Μεσογείου.
Ενθουσιασμένος με αυτή την προοπτική, εμφανίστηκε ο Fred Mass, Chief of Staff and Counselor των LA Chargers, μιλώντας σε συνέντευξη Tύπου, παρουσία του Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.
“Ολοι γνωρίζουμε την Ελλάδα και τη σημασία αυτής της χώρας στην οποία γεννήθηκε ο αθλητισμός. Ξέρουμε το πάθος των Ελλήνων φιλάθλων για τα παραδοσιακά αθλήματα κι επίσης τους έλληνες σούπερ σταρ, όπως τον Γιάννη Αντετοκούμπο και τον Γιώργο Καρλαύτη που τόσα έχουν πετύχει μέχρι τώρα στην καριέρα τους, ειδικότερα ο Γιώργος στο NFL. Το αμερικάνικο ποδόσφαιρο είναι ένα εντυπωσιακό άθλημα που αναπτύσσεται ραγδαία και σε άλλες χώρες εκτός των ΗΠΑ, όπως π.χ. το Μεξικό με εκατομμύρια νέων που το παρακολουθούν και παίζουν.
Προφανώς χρειάζονται συντονισμένες κινήσεις και συνεργασίες με όλους τους φορείς με τους οποίους είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε για να βάλουμε τις βάσεις για μακροχρόνια ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Mass.
Το Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο θέλει να ανοίξει τα φτερά του στην Ελλάδα, μέσα από τα Youth Camps των LA Chargers, αλλά και μέσα από το Flag Football, μια πιο light εκδοχή του αθλήματος που κάνει θραύση εκτός Αμερικής και το 2028 θα βρίσκεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Los Angeles.
Μπορεί να είναι λίγοι στη χώρα μας εκείνοι που γνωρίζουν τι σημαίνει Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο, αλλά η οργάνωση και η δικτύωση του NFL, η στρατηγική ανάπτυξης του και φυσικά η αγάπη του Dean Spanos για τη πατρίδα των γονιών του, είναι στοιχεία που μας κάνουν να αισιοδοξούμε, μήπως πλησιάζει η ώρα, να παρακολουθήσομε έναν αγώνα του American Football στην Ελλάδα.