ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα στα γήπεδα: Στο 50% η πληρότητα από το Σάββατο 19/2

Το στάδιο ΟΑΚΑ γεμάτο
Το στάδιο ΟΑΚΑ γεμάτο PHOTO CREDITS: INTIME

Το "πράσινο φως" για την αύξηση στην πληρότητα των γηπέδων στο 50% άναψε πριν από λίγο η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας όπως αναφέρει το NEWS 24/7.

Την άρση σειράς περιοριστικών μέτρων, όπως η αύξηση του αριθμού των φιλάθλων στο 50% της πληρότητας των γηπέδων αποφάσισε να εισηγηθεί πριν από λίγο η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη.

Με βάση τις εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή από το προσεχές Σάββατο.

"Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%. Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα. Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7, η επιτροπή διαβλέποντας ότι παγιώνεται η πτωτική τάση της πανδημίας στη χώρα μας, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού παραμένει σε σχετικά υψηλό επίπεδο και ότι υποχωρούν σημαντικά και οι σκληροί δείκτες, είδε θετικά τα νέα ανοίγματα της κοινωνίας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Γιώργου Σακκά, ένα από τα βασικά θέματα της σημερινής συνεδρίασης ήταν η αύξηση του ποσοστού των φιλάθλων στα γήπεδα σε επίπεδο άνω του 10%.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, και όπως αποτυπώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της υποεπιτροπής των επιδημιολόγων, θεωρείται σχετικά αισιόδοξο το γεγονός ότι αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει έναν ταχύτερο ρυθμό μείωσης. Χθες οι διασωληνωμένοι ανέρχονταν σε 489 ενώ διαρκώς μειούμενες είναι και οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο μέσος όρος ημερήσιων νέων κρουσμάτων σε επίπεδο εβδομάδας φαίνεται να έχει παγιωθεί κάτω από τις 18.000. Η μείωση των νέων διαγνώσεων οι οποίες κατά βάση αφορούν τη μετάλλαξη Όμικρον, μειώνουν και τις νέες νοσηλείες οι οποίες έχει πέσει κάτω από το επίπεδο των 400 την ημέρα σημειώνοντας μείωση 15% σε επίπεδο βδομάδας.

Παράλληλα και ο μέσος όρος ημερήσιων θανάτων μειώνεται και με βάση τα χθεσινά στοιχεία έπεσε στους 80 έναντι περίπου 97 μία εβδομάδα πριν.

Με βάση όλα τα παραπάνω η αποκλιμάκωση του πέμπτου κύματος είναι εμφανής.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE SUPER LEAGUE 2 STOIXIMAN BASKET LEAGUE VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Α1 ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ HANDBALL PREMIER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ