ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: "Θα ξεδιπλώσουμε ως κυβέρνηση το συνολικό μας σχέδιο για τον αθλητισμό"

Μητσοτάκης: "Θα ξεδιπλώσουμε ως κυβέρνηση το συνολικό μας σχέδιο για τον αθλητισμό"
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου Αθλητισμού EUROKINISSI

Το παρών στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αθλητισμού, στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα μηνύματα που έστειλε για τον αθλητισμό.

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αθλητισμού, στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας στην ομιλία του ότι ο αθλητισμός ενώνει και δεν διχάζει.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι αυτή η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να υπηρετεί αυτή την αποστολή ανάδειξης του αθλητισμού συνολικά στη χώρα με έργα και όχι με λόγια.

"Ο αθλητισμός δίνει μια απάντηση σε όλα τα βαθιά κοινωνικά προβλήματα, τα οποία δεν αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα, τα αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος" είπε ο κ. Μητσοτάκης και ευχήθηκε το 2024 να είναι μία χρονιά μεγάλων επιτυχιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι.

"Το 2004 ήταν η χρονιά που σήκωσε την Ελλάδα ψηλά: με την άρτια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, μία οργάνωση στην οποία πολλοί είχαν προεξοφλήσει, κα Αγγελοπούλου -όπως μας υπενθυμίσατε- ότι η χώρα μας δεν θα μπορούσε τελικά να πετύχει και βέβαια με τον μοναδικό θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδος, η οποία μας προσέφερε -είτε είμαστε αθλητές Έλληνες, είτε είμαστε απλοί φίλαθλοι- χαρές μοναδικές και στιγμές πραγματικά αξέχαστες.

Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό, και μέσα από την πρωτοβουλία της Τράπεζας της Ελλάδος, να τιμούμε αυτές τις στιγμές και να παίρνουμε μαθήματα από το τι πραγματικά κάναμε καλά πριν από 20 χρόνια. Είτε πρόκειται για τον θρίαμβο μίας ομάδας η οποία έβαλε το ομαδικό πάνω από το ατομικό και εξέπληξε τους πάντες με την πειθαρχία της και με το πάθος της, είτε μιλάμε για την εξαιρετικά σύνθετη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων που απαίτησε από όλους μας, από το κράτος, αλλά και από την κοινωνία των πολιτών, να δούμε τα πράγματα διαφορετικά και να βάλουμε πάλι τον συλλογικό στόχο πάνω από τις ατομικές φιλοδοξίες.

Και ναι, αξίζει μερικές φορές όταν αντιμετωπίζουμε στη σημερινή εποχή άλλου είδους προκλήσεις, να θυμηθούμε τι ήταν αυτό το πνεύμα συλλογικότητας, οργάνωσης, εθελοντισμού, το οποίο "γεννήθηκε" μέσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Και να αναζητήσουμε αυτό το αόρατο νήμα το οποίο ενώνει τις προκλήσεις μιας άλλης εποχής με τις δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σήμερα. Και νομίζω ότι θα βγάλουμε πολλά θετικά συμπεράσματα από αυτά τα οποία πετύχαμε το 2004. Συμπεράσματα τα οποία είναι χρήσιμα και στη σημερινή εποχή.

Και βέβαια το 2024, ως μία χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων, είναι μία ευκαιρία να ξεδιπλώσουμε και ως κυβέρνηση το συνολικό μας σχέδιο για τον αθλητισμό. Δεν θα πω πολλά γι’ αυτά, αναφέρθηκε ο Υπουργός Αθλητισμού πολύ πιο αναλυτικά στις πρωτοβουλίες μας για τον επόμενο χρόνο", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: news247.gr

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ