ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Μητσοτάκης για Νικολαΐδη: "Ένας πρωταθλητής ζωής που έδωσε νόημα ακόμα και με τα λόγια που μας άφησε"

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε σε ομιλία του στη Βουλή τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του σπουδαίου πρωταθλητή Τάε Κβον Ντο, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, χαρακτηρίζοντάς τον "πρωταθλητή ζωής".

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έφυγε από κοντά μας την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου σε ηλικία 42 ετών νικημένος από τον καρκίνο. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του δις αργυρού Ολυμπιονίκη, αναφέροντας:

"Είναι μια στενάχωρη μέρα η σημερινή. Θα ήθελα να καταθέσω τη θλίψη μου για την τόσο σκληρή απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Ήταν ένας πρωταθλητής της ζωής που έδωσε νόημα ακόμα και με τα λόγια που μας άφησε".

Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1979. Είχε ύψος 2.01 μέτρα και από όταν ακόμα ήταν παιδί ασχολήθηκε με το Τάε Κβον Ντο, έχοντας τέσσερις παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2000, 2004, 2008 και 2012) στην κατηγορία των +80 κιλών. Το 2004 και το 2008 αναδείχθηκε αργυρός Ολυμπιονίκης, ενώ ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Μετά την απόσυρσή του από τον αθλητισμό σταδιακά ενεπλάκη στα κοινά και ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας τα τελευταία χρόνια θέση αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου.

TAGS ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ