ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Μίκης Θεοδωράκης: Το ύστατο χαίρε από τον αθλητικό κόσμο

Ο Μίκης Θεοδωράκης
Ο Μίκης Θεοδωράκης EUROKINISSI

Σύσσωμος ο αθλητικός κόσμος είπε το δικό του ύστατο χαίρε στον Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών το πρωί της Τρίτης (2/9).

Σε Εθνικό πένθος έχει πέσει η Ελλάδα μετά τον χαμό του Μίκη Θεοδωράκη, του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών το πρωί της Τρίτης (2/9).

Όπως ήταν λογικό τόσο άνθρωποι του αθλητισμού αλλά και οι ομάδες θέλησαν να πουν το δικό τους αντίο και να αποχαιρετήσουν με τον τρόπο τους μια από τις εμβληματικότερες μορφές της σύγχρονης ιστορίας.

Αρχικά ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, έγραψε στο λογαριασμό του στο instagram:

"Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε σήμερα στην αθανασία και ο ελληνικός λαός πενθεί. Ο Μίκης κράτησε στις πλάτες του την Ελλάδα και εκείνη θα τον παραδώσει δαφνοστεφανωμένο στην αιωνιότητα. Μίκη, θα θυμάμαι πάντα τις ατέλειωτες συζητήσεις μας, το λαμπρό σου μυαλό και το μέγα πάθος σου για την Ελλάδα. Σε ευχαριστούμε για το Παγκόσμιο έργο σου, για τους αγώνες σου για την πατρίδα και για τα ατέλειωτα συναισθήματα που μας χάρισες με τη μουσική σου".

Το μήνυμα αυτό χρησιμοποίησαν και οι ερυθρόλευκοι στους λογαριασμούς τους στα social για να πουν το δικό τους αντίο

Ο ΠΑΟΚ έγραψε: "Έφυγε με το προνόμιο της «Αθανασίας», που κέρδισε με την τέχνη και τη δράση του! Καλό ταξίδι Μίκη".

"Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν ήταν μόνο ένας μεγάλος Έλληνας συνθέτης. Ήταν ένας αληθινός πατριώτης, πρέσβης του ελληνικού πολιτισμού, σύμβολο της Ελλάδας. Το όνομά του θα γραφτεί για πάντα με χρυσά γράμματα στην ιστορία της παγκόσμιας κουλτούρας" ανέφερε σε μήνυμά του ο πρόεδρος του Δικεφάλου, Ιβάν Σαββίδης.

Ενώ το ύστατο χαίρε του Παναθηναϊκού ανέφερε:

"Η Ελλάδα θρηνεί την απώλεια του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη. Ένας μεγάλος Έλληνας έφυγε από τη ζωή. Η μουσική, το έργο, τα λόγια και οι πράξεις του δεν θα λησμονηθούν ποτέ. Θα αποτελούν έναν αιώνιο φωτεινό φάρο για τον ελληνισμό. Καλό ταξίδι, Μίκη #PAOFC".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Από την πλευρά του ο Άρης έγραψε στο twitter: "Πέρασε στην αιωνιότητα ο εμβληματικός Μίκης… Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό…".

Ο Αστέρας ανέβασε στο twitter μια φωτογραφία του και έγραψε τη λέξη... Αθάνατος.

Ο Ατρόμητος έγραψε:

"Έφυγε το σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού, αλλά η κληρονομιά που αφήνει πίσω του με τις δημιουργίες του, τα λόγια του και το έργο του μένει αθάνατη. Καλό ταξίδι, Μίκη Θεοδωράκη…".

Ανακοίνωση έβγαλε και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην οποία σημειώνει:

"Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του ανυπέρβλητου Μίκη Θεοδωράκη. Σπουδαίοι Έλληνες όπως εκείνος μένουν για πάντα κοντά μας μέσα από την αυθεντικότητα και τη διαχρονικότητα των έργων τους. Καλό ταξίδι Μίκη Θεοδωράκη".

Όσο για την ΚΑΕ ΑΕΚ έγραψε στο λογαριασμό της στο instagram:

"Η φωνή της Ρωμιοσύνης...

Η μεγαλύτερη μουσική/πολιτιστική ιδιοφυία…

Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ…

«Έφυγε» από τη ζωή, αλλά μας κληροδοτεί το παράδειγμα της δίψας για τη ζωή/μυρσίνη δοξαστική, και θα ζει εσαεί στα ακούσματα, στην ψυχή μας…

Η Πατρίδα, αλλά και ο πλανήτης ολόκληρος υποκλίνονται στον μεγάλο Έλληνα".

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΠΟ στην οποία σημειώνει:

"Ο πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. αποχαιρετούν τον Μίκη Θεοδωράκη, έναν σπουδαίο Έλληνα, πυλώνα του πολιτισμού μας στη σύγχρονη εποχή, την οποία σημάδεψε με τη μουσική του.

Ανέδειξε μεγάλους καλλιτέχνες, άγγιξε, επηρέασε και ενέπνευσε τους Έλληνες σε δύσκολες και ταραγμένες για το έθνος εποχές, ενώ παράλληλα, υπηρετώντας τα πιστεύω του, ανέπτυξε πολυσχιδή δράση συνδυάζοντας την απαράμιλλη τέχνη του με την ενασχόλησή του με τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Μίκης Θεοδωράκης διαφήμισε τη χώρα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη, μετέτρεψε σε διεθνή ρυθμό και χορό το συρτάκι και η μουσική του τραγουδήθηκε σε πολλές γλώσσες. Ο μεγάλος Έλληνας, ο παγκόσμιος Μίκης, αφήνει το τεράστιο έργο του, ως παρακαταθήκη στην πατρίδα του που τόσο αγάπησε.

Ως Ομοσπονδία τον ευχαριστούμε για το σπουδαίο δώρο του, τον ύμνο της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου τον οποίο συνέθεσε. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όλους τους Έλληνες για την απώλειά του".

Τη βαθιά θλίψη της για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός:

"Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, της τεράστιας αυτής προσωπικότητας που προσέφερε τα μέγιστα στην Ελλάδα και την προέβαλε στα πέρατα της γης όσο λίγοι. Του μελωδού που μας ενέπνευσε και μας έκανε να ονειρευτούμε...

Στην μνήμη του κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στο φιλικό παιχνίδι με τον Ιωνικό, ενώ θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και πριν το τζάμπολ του «bwin TOURNAMENT AGAINST COVID-19». Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για αυτή τη δυσαναπλήρωτη απώλεια.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει..."

TAGS ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΟΚ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ