ΙΠΠΑΣΙΑ

Μεγάλη επιτυχία το Ευρωπαϊκό Παίδων

Μεγάλη επιτυχία το Ευρωπαϊκό Παίδων
ιππασία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων Υπερπήδησης Εμποδίων και ο διεθνής αγώνας εφήβων

Στο Ατομικό Αγώνισμα ο Έλληνας αθλητής, Παναγιώτης Φρατζής, δεν άντεξε την πίεση και στην τελευταία πέμπτη διαδρομή του σημείωσε 8 βαθμούς ποινής, που του έδωσαν τελικά την 5η θέση, μαζί με άλλους τέσσερις ιππείς, σε σύνολο 49 ιππέων και αμαζόνων. Μία 5η θέση που είναι η καλύτερη έως τώρα για Έλληνα αθλητή στα τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Παίδων.
Πολύ καλή παρουσία είχε και ο 14χρονος Δημήτρης Μπάσδρας με τη Neksia, που στους δύο τελευταίους γύρους σημείωσε μόλις 4 βαθμούς και με συνολικά 20 βαθμούς ποινής στους πέντε γύρους κατέλαβε την 14η θέση μαζί με άλλους τέσσερις ιππείς.

Η τρίτη Ελληνίδα αμαζόνα, που συμμετείχε στον τελικό, ήταν η Αντωνία Ποντίκη με την Mirabelle du Theil, που έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε και με συνολικά 53 βαθμούς ποινής στους πέντε γύρους πήρε την 27η θέση.

Νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Κατηγορία Παίδων αναδείχθηκε η Ιταλίδα Francesca Arioldi με τον Baldo della Loggia, που ήταν η μοναδική από τους 49 συμμετέχοντες που έκανε πέντε άπταιστες διαδρομές κερδίζοντας δίκαια τον τίτλο.

Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο περυσινός Πρωταθλητής Ευρώπης, Βρετανός Graham Gillepsie, με την Ara 12, μετά από αγώνα διαβάθμισης που έκανε με άλλες δύο αμαζόνες, για την 2η θέση. Μετά τους πέντε γύρους τρεις αθλητές ισοβάθμησαν στη 2η θέση με 4 βαθμούς. Στο μπαράζ ο 13χρονος Βρετανός αθλητής είχε άπταιστη και τον καλύτερο χρόνο, 38,92. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βελγίδα Vicky van de Poel με τον Whisper με επίσης άπταιστη και χρόνο 39,80 στο μπαράζ.

Στις ειδικές βραβεύσεις, ο Παναγιώτης Φρατζής και η Ιταλίδα Francesca Arioldi από το Ευρωπαϊκό Παίδων και η Τουρκάλα Dilara Yurttutan και οι Εμμανουέλλα Ερρέρα και Μόνικα Μαρτίνη από το διεθνή αγώνα εφήβων, αναδείχθηκαν καλύτεροι ξένοι και Έλληνες αθλητές αντίστοιχα και ως βραβείο τους απονεμήθηκαν από ένα πανέμορφο ποδήλατο της χορηγού εταιρείας Jeep.

Η Αλεξάνδρα Παράσχη, που συμμετείχε στο διεθνή αγώνα εφήβων και η Αντωνία Ποντίκη κέρδισαν τα Έπαθλα Ιππολύτη της Estee Lauder για την καλύτερες εμφανίσεις αμαζόνας και αλόγου.










TAGS ΙΠΠΑΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ