ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Lockdown - Νέα μέτρα: Για ψώνια στα 2 χλμ. και άσκηση πεζή ή με ποδήλατο

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στη διάρκεια Σ/Τ για την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση
Ο Νίκος Χαρδαλιάς κάνει ανακοινώσεις για την πορεία της πανδημίας EUROKINISSI

Αλλαγές στα μέτρα που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο το lockdown για Αθηνα, Θεσσαλονίκη και "κόκκινες" περιοχές, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Τετάρτης (3/3). Διαβάστε το ρεπορτάζ του News247.gr.

Νέα μέτρα εν μέσω lockdown ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, όπως μεταδίδει το News247.gr.

Μετά από τη σχετική εισήγηση των εμπειρογνωμόνων, η έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας πηγαίνει στις 19:00 τα Σαββατοκύριακα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όσες "κόκκινες" περιοχές έχει επιβληθεί ή θα επιβληθεί, ενώ παράλληλα οι δυνατότητες μετακίνησης με βάση τα διάφορα sms παραμένουν, αλλά σε ακτίνα 2 χλμ για ψώνια και περιπάτους.

Μετακινήσεις και SMS

Ειδικότερα αν κάποιος λοιπόν θα πρέπει να μετακινηθεί είτε για ψώνια ήτοι για είδη διατροφής με sms 2, είτε για περίπατο με sms 6, δεν θα πρέπει να μετακινείται από την οικεία του πάνω από 2 χλμ.

Το ίδιο ισχύει και για επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες.

Οι διαφοροποιήσεις

-SMS 2 και 3 (για τράπεζες):

Η μετακίνηση μόνο εντός του Δήμου ή σε απόσταση μέχρι 2 χλμ από την κατοικία

-SMS 6:

Δραστηριότητες άσκησης μόνο πεζή ή με ποδήλατο

Τα παραπάνω μέτρα τίθενται σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης, με την Κυβέρνηση να αισιοδοξεί ότι μέσα στις επόμενες 12-14 ημέρες, θα δει την αναχαίτιση της επιδημίας και την μείωση των κρουσμάτων, ώστε να καταφέρει ένα έστω δειλό άνοιγμα της αγοράς μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Κλειδί βέβαια είναι η αποσυμπίεση στο ΕΣΥ.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ήταν για μια ακόμη φορά μαραθώνια, καθώς υπήρξε έντονη συζήτηση σχετικά με την πρόταση για ένα αυστηρότερο και Πανελλαδικό lockdown.

Δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που υποστηρίζουν αυτή την άποψη.

TAGS ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ LOCKDOWN ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ