ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Περιορισμός στη διαμονή των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο.
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο. NICOLAS DATICHE/POOL PHOTO VIA AP

Η ΔΟΕ και η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στρέφονται στον περιορισμό της διαμονής των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό ως ένα έξτρα μέτρο ασφαλείας για τον κορονοϊό.

Μπορεί οι εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού να είναι θετικές, ωστόσο στη ΔΟΕ ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι (23/07-08/08).

Ο Τόμας Μπαχ σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα ενθαρρύνει τους αθλητές να εμβολιαστούν, όμως δεν πρόκειται να επιβάλλει σε κανένα να το κάνει. Την ίδια ώρα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εξετάστηκαν και άλλα μέτρα.

Ένα από αυτά αφορά τη διαμονή των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό. Όπως έγινε γνωστό στο πλάνο υπάρχει η όσο το δυνατόν λιγότερη παραμονή τους σε αυτό.

Συγκεκριμένα, υπολογίζεται οι αθλητές να φτάνουν το νωρίτερο πέντε μέρες πριν τη συμμετοχή τους στο Ολυμπιακό Χωριό και να αποχωρούν μία ή δύο μέρες μετά από αυτή.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι αυτό είναι απλά ένα σχέδιο που υπάρχει και οι αποφάσεις θα παρθούν αργότερα ανάλογα και με την πορεία του κορονοϊού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ