ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Μπαχ: "Θα ενθαρρύνουμε τους αθλητές να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού"

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο
Ο Τόμας Μπαχ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ιαπωνία BEHROUZ MEHRI/POOL PHOTO VIA AP

Ο Τόμας Μπαχ σε δηλώσεις του τόνισε πως η ΔΟΕ δεν θα απαιτήσει να κάνουν εμβόλια κατά του κορονοϊού όσοι αθλητές συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά θα τους ενθαρρύνει να το πράξουν.

Στο Τόκιο βρίσκεται ο Τόμας Μπαχ όπου επισκέφτηκε το Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά και το Χωριό των Αθλητών. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδε στην πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγωνες το 2021.

Ο Τόμας Μπαχ κλήθηκε να τοποθετηθεί για την πανδημία του κορονοϊού και για το εάν θα υπάρχει απαίτηση από όσους αθλητές πάνε στο Τόκιο να έχουν εμβολιαστεί πριν και ήταν ξεκάθαρος: "Δεν θα υπάρχει απαίτηση, αλλά θα ενθαρρύνουμε τους αθλητές να κάνουν εμβολιασμό επειδή είναι καλύτερο για την υγεία τους και είναι επίσης μια απόδειξη αλληλεγγύης με τους συναδέλφους τους αθλητές και με τον ιαπωνικό λαό.

Σε αυτό το είδος αβεβαιότητας, είναι ανθρώπινο να μην είμαι σίγουρος είσαι αβέβαιο για ένα τόσο μεγάλο γεγονός όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αυτό πρέπει να κατανοήσουμε και να συνεχίσουμε να εξηγούμε ότι εννέα μήνες από τώρα, ο κόσμος θα φαίνεται διαφορετικός και για ποιους λόγους θα φαίνεται διαφορετικός. Ακούσαμε για τη νέα ανακοίνωση του επόμενου εμβολίου που πλησιάζει περισσότερο στην έγκρισή τους. Αυτές οι εξελίξεις θα συνεχίσουν. Όλοι θέλουν να δουν ένα γήπεδο γεμάτο θεατές, με πλήρη χωρητικότητα. Όμως είναι λογικό ότι εννέα μήνες πριν δεν το γνωρίζουμε ακόμη".

Στη συνέχεια μιλώντας για τις εγκαταστάσεις που επισκέφτηκε τόνισε: "Θα λατρέψετε το Τόκιο 2020. Είναι πολύ συναισθηματικό. Φανταστείτε εννέα μήνες από τώρα, να έρχεστε εδώ μέσα. Έχει πολλή ατμόσφαιρα τώρα, ακόμα και όταν είναι άδειο. Είναι φανταστικό".

Σε ερώτηση για το Ολυμπιακό χωριό είπε: "Όλοι πιστεύουμε ότι είναι πραγματικά φανταστικό. Βλέπετε ότι υπάρχει άφθονος χώρος, καλός φωτισμός και η θέα της Γέφυρας του Ουράνιου Τόξου. Οι αθλητές θα ερωτευτούν το Τόκιο".


TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ