ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Οι Ιάπωνες αφήνουν ανοιχτή την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Κορονοϊός: Οι Ιάπωνες αφήνουν ανοιχτή την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Σέικο Χασιμότο, επισήμανε στο ιαπωνικό Κοινοβούλιο ότι η σύμβαση με τη ΔΟΕ επιτρέπει την μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων ως το τέλος του χρόνου, αν και επισήμανε ότι η χώρα της θέλει να προχωρήσουν όλα, όπως έχουν προγραμματιστεί.

Η επιδημία του κορονοϊού δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστες τις αθλητικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο και φυσικά οι επικείμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες που προσελκύουν εκατομμύρια κόσμου είναι λογικό να προκαλούν προβληματισμό, ειδικά αν δεν έχει υπάρξει ύφεση ως τότε.

Οι Αγώνες στο Τόκιο προβλέπεται να αρχίσουν στις 24 Ιουλίου και να ολοκληρωθούν στις 9 Αυγούστου, όμως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αναβληθούν για μερικούς μήνες λόγω της επιδημίας, όπως δήλωσε η Γιαπωνέζα υπουργός που είναι αρμόδια για την προετοιμασία των Ολυμπιακών στη χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου.

Σε ερώτηση που της έγινε στο Κοινοβούλιο της χώρας, η Σέικο Χασιμότο είπε ότι η σύμβαση που έχει η κυβέρνηση με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρει ότι οι Αγώνες πρέπει να διεξαχθούν μέσα στο 2020, όπερ σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο μεταφοράς τους για ένα χρονικό διάστημα λίγων μηνών.

"Το συμβόλαιο απαιτεί να διεξαχθούν οι Αγώνες εντός του 2020. Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως δυνατότητα αναβολής". Πάντως, η υπουργός διευκρίνισε ότι "κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να διασφαλίσουμε ότι οι Αγώνες θα προχωρήσουν όπως έχουν προγραμματιστεί".

Η όλη συζήτηση άρχισε με αφορμή την έξαρση της επιδημίας του κορονοϊού. Η προσέλευση ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων αποτελεί ιδανικό πεδίο για την εξάπλωση της νόσου και αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Σύμφωνα με το συμβόλαιο όμως, δικαίωμα αναβολής των Αγώνων ανήκει μόνο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο επικεφαλής της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, επανέλαβε ότι συνεχίζονται οι προετοιμασίες για επιτυχημένους Αγώνες στο Τόκιο. Άλλωστε, πιθανή ματαίωσή τους θα ήταν δαπανηρή και θα γίνει κάθε προσπάθεια για να μην συμβεί κάτι τετοιο. Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ