ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Πλήθος κόσμου στο ύστατο χαίρε, ποιοι αθλητικοί παράγοντες έδωσαν το παρών

Η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ
Η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ INTIME

Το ύστατο χαίρε στον τελευταίο βασιλιά της Ελλάδας μεταξύ 1964 και 1973, Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ, είπε πλήθος κόσμου, πολιτικά πρόσωπα, αθλητικοί παράγοντες και γαλαζοαίματοι, που έφτασαν το πρωί της Δευτέρας (16/1) στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποτίσουν φόρο τιμής. Θυμίζουμε ότι ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα το 1960.

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη Αθηνών τελέστηκε η κηδεία του τέως βασιλιά της Ελλάδας μεταξύ 1964 και 1973, Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή του την Τρίτη (10/1) σε ηλικία 82 ετών, καταβεβλημένος από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ
Η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ INTIME

Εκατοντάδες πολίτες αποχαιρέτισαν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, με τη σορό του να μεταφέρεται στον Μητροπολιτικό Ναό για την εξόδιο ακολουθία.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών για να πει το ύστατο χαίρε και να αποτίσει φόρο τιμής στον χρυσό Ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα.

Η σύζυγος του τέως Βασιλιά, Άννα Μαρία, στη κηδεία του
Η σύζυγος του τέως Βασιλιά, Άννα Μαρία, στη κηδεία του INTIME


Πάνω στο φέρετρο τοποθετήθηκε το στεφάνι της συζύγου του, Άννας Μαρίας, το οποίο είναι φτιαγμένο από λουλούδια μιγκέ, ίδια με αυτά που είχε στην νυφική της ανθοδέσμη.

Μεταξύ των πολιτικών προσώπων που βρέθηκαν στη Μητρόπολη είναι οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Φαήλος Κρανιδιώτης, Νίκος Νικολόπουλος, Δήμητρης Καμμένος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Μίλτος Χρυσομάλλης και ο Μάκης Βορίδης.

Η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ
Η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ INTIME

Τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από το παρεκκλήσι προς την Μητρόπολη ακολούθησαν μόνο οι τρεις γιοι του, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τα πλήθη κατά την άφιξή τους.

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία στη Μητρόπολη
Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία στη Μητρόπολη INTIME


Στη Μητρόπολη ανάμεσα στους γαλαζοαίματους που έφτασαν ήταν ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας, πρώην ιστιοπλόος που είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1992, με τη σύζυγό του βασίλισσα Λετίθια, η βασίλισσα Σοφία (αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου) με τον σύζυγό της Χουάν Κάρλος

Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με τη σύζυγό του βασίλισσα Λετίθια
Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με τη σύζυγό του βασίλισσα Λετίθια INTIME


Έφτασε, επίσης, η πριγκίπισσα Άννα, κόρη της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η οποία εκπροσωπεί το βρετανικό στέμμα, συνοδευόμενη από τον δεύτερο σύζυγό της.

Ο Σπύρος Καπράλος στην κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ
Ο Σπύρος Καπράλος στην κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ INTIME


Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν επίσης, ο Ισίδωρος Κούβελος, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Μεσογειακών Αγώνων, καθώς κι ο Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ