ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Κασπάροβ κατά Πούτιν: "Όσο το ΝΑΤΟ κοιτάει, τόσο πιο επικίνδυνος θα γίνεται"

Ο Γκάρι Κασπάροβ
Ο Γκάρι Κασπάροβ 2018 MINDAUGAS KULBIS / AP PHOTO

Ο θρυλικός Γκάρι Κασπάροβ τα έβαλε με το ΝΑΤΟ το οποίο δεν κάνει τίποτα για να εμποδίσει τη Ρωσία και όσο δεν το κάνει αυτό τόσο πιο ισχυρός αισθάνεται ο Πούτιν.

Τη δική του ανάλυση για όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία με την εισβολή της Ρωσίας έκανε ο Γκάρι Κασπάροβ. Ο θρυλικός σκακιστής τα έβαλε τόσο με τον Πούτιν, όσο και με το ΝΑΤΟ.

Μάλιστα χρησιμοποίησε την φράση "paper tiger" για το ΝΑΤΟ έτσι να δείξει ότι ο Ρώσος ηγέτης βλέπει τη συμμαχία σαν μια χάρτινη τίγρη που αισθάνεται ισχυρή αλλά δεν είναι, όσο δεν κάνει κάτι.

Την ίδια ώρα επεσήμανε πως η άρνηση του ΝΑΤΟ να επέμβει είναι αυτή που δίνει μεγαλύτερη δύναμη στον Πούτιν, ο οποίος προσπαθεί να υπονομεύσει τη συμμαχία.

Αναλυτικά η ανάρτησή του: "Ο Πούτιν πάντα φοβόταν το ΝΑΤΟ και εργάστηκε για να το υπονομεύσει και να προκαλέσει διαιρέσεις. Αλλά όσο περισσότερο συνεχίζεται η σφαγή του στην Ουκρανία, και τα κράτη του ΝΑΤΟ στέκονται δίπλα και παρακολουθούν, τόσο περισσότερο ο Πούτιν πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ είναι σαν μια χάρτινη τίγρης και τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται".

Φυσικά να τονίσουμε ότι ο Κασπάροβ με τον Πούτιν βρίσκονται σε κόντρα εδώ και χρόνια ενώ η απόφαση εισβολής στην Ουκρανία έχει φουντώσει τη διαμάχη τους.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ