ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή έχασε την έφεση κατά της αποβολής της από τη ΔΟΕ στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο

Το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων
Το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων @ 2020 EUGENE HOSHIKO / AP IMAGES

Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο απέρριψε την έφεση της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής κατά της αποβολής που της έχει επιβληθεί από τη ΔΟΕ, μετά την κίνησή της να συμπεριλάβει ως μέλη της περιοχές της Ουκρανίας. Τι σημαίνει αυτό για τους Ρώσους Αθλητές.

Η τιμωρία της αποβολής της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής από τη ΔΟΕ, μετά την απόφαση της πρώτης να συμπεριλάβει ως μέλη τους τοπικούς αθλητικούς οργανισμούς του Ντονέτσκ, της Κερσώνας, του Λουγκάνσκ και της Ζαπορίζια, οι οποίες ανήκουν στην Ουκρανία, συνεχίζει να υφίσταται.

Αυτό αποφάσισε το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο, το οποίο απέρριψε την έφεση που άσκησε η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή κατά της απόφασης της ΔΟΕ.

Έτσι, η Ρωσική Επιτροπή συνεχίζει να μην έχει το δικαίωμα να λειτουργεί ως εθνική ολυμπιακή επιτροπή, με συνέπεια να μην λαμβάνει χρήματα από το "Ολυμπιακό Κίνημα" μέχρι νεοτέρας.

Τέλος, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποφασίσει τη συμμετοχή ή μη των "ουδέτερων" αθλητών με ρωσικό διαβατήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου το 2024, αλλά και τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2026.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ