ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Φογκτ έγραψε ιστορία, ο Γουάιτ όχι

Η Φογκτ έγραψε ιστορία, ο Γουάιτ όχι

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο άλμα με σκι γυναικών απονεμήθηκε στην Καρίνα Φογκτ. Πτώση και 4η θέση για τον Σον Γουάιτ στο halfpipe. Στα μετάλλιο ο νεαρότερος αθλητής στο Σότσι.

Η Καρίνα Φογκτ λάτρεψε το άλμα με σκι όταν παρακολούθησε αγώνες στην τηλεόραση σε μικρή ηλικία. Στα 22 της χρόνια η Γερμανίδα έγραψε ιστορία, ίσως μεγαλύτερη εκείνων που έβλεπε στο "μαγικό κουτί", καθώς έγινε η πρώτη χρυσή Ολυμπιονίκης στο ντεμπούτο του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με διαφορά 1.2 βαθμών νίκησε την Αυστριακή Ντανιέλα Ιράσκο-Στολτς και τη Γαλλίδα Κολίν Ματέλ με 2.2. Εκτός βάθρου (4η) έμεινε το απόλυτο φαβορί και νικήτρια σε δέκα αγώνες φέτος, η Γιαπωνέζα Σάρα Τακανάσι.

Εν τω μεταξύ στην πίστα του halfpipe ίσως να ολοκληρώθηκε η καριέρα του Σον Γουάιτ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Αμερικανός αθλητής του σνόουμπορντ είχε πτώση στον πρώτο γύρο του τελικού και παρά τις προσπάθειες του στο δεύτερο γύρο, έμεινε εκτός βάθρου.

Αν νικούσε θα γινόταν μόλις ο τέταρτος αθλητής και ο πρώτος άνδρας στην ιστορία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων με τρία χρυσά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα. Ο Γουάιτ, ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής των αγώνων, σχεδόν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί το 2018. Άλλωστε αγωνίζεται στα X-Games και έχει ξεκινήσει μουσική καριέρα με το συγκρότημα του.

Τον τίτλο του πήρε ένας ρωσικής καταγωγής Ελβετός, ο Ιούρι Ποντλαντσίκοβ. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο 15χρονος Ιάπωνας Αγιούμου Χιράνο, ο νεαρότερος αθλητής της διοργάνωσης και στο τρίτο ακόμα ένας Ιάπωνας, ο Τάκου Χιροάκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ